Οικόσιτος σκύλος τραυμάτισε σοβαρά μικρό παιδί στο Παράλιο Άστρος

Οικόσιτος σκύλος τραυμάτισε σοβαρά μικρό παιδί στο Παράλιο Άστρος

Ιούνιος 29, 2020 - 10:48
17 σχόλια

Σοβαρά τραυματισμένο είναι ένα μικρό παιδί ύστερα από δάγκωμα που δέχθηκε από οικόσιτο σκύλο, σε οργανωμένη παραλία στο Παράλιο Άστρος το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το σκυλί συνόδευε μια γυναίκα και φορούσε λουρί. Αλλά, για άγνωστο λόγο, το σκυλί ξέφυγε από τον έλεγχο της γυναίκας και επιτέθηκε σε δύο άτομα με αποτέλεσμα να τα τραυματίσει σοβαρά.

Το ζώο δάγκωσε στο πόδι τη μητέρα του παιδιού και τον μικρό γιο τον δάγκωσε στην κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το γερμανικό ποιμενικό τρύπησε την κοιλιά του μικρού αγοριού, το οποίο νοσηλεύεται έως αυτή τη στιγμή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια, όταν σταθεροποιηθεί η υγεία του, ισως να χρειαστεί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Παίδων».

Η οικογένεια κάνει έκκληση στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσέχουν πάρα πολύ τα σκυλιά τους, προκειμένου κανένας άλλος γονιός να μην βρεθεί στη δική τους θέση.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

17 Σχόλια

Περαστικά στο παιδί και στη μητέρα του. "Δεν φταίει το σκυλί", "Ήθελε να παίξει", "Προκλήθηκε από το παιδί", "Κανένα σκυλί δεν επιτίθεται". Αρχίστε τώρα τις δικαιολογίες σκυλόφιλοι - ζωόφιλοι της πλάκας. Απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία της κατόχου του ζώου.

θα το ρίξουν στο τυχαίο γεγονός οι ζωόφιλοι .... που αυτό που θέλουν για τα ζώα είναι να ζουν ελεύθερα στις πόλεις και οι άνθρωποι να πάνε να ..... κλειστούν στα σπίτια τους με τα παιδιά τους για να μην τους δαγκώσουν. Έλεος δηλαδή

φυσικά και είναι τυχαίο γεγονός... διαφορετικά θα μας είχαν ήδη κατασπαράξει τα διάφορα αδέσποτα ή μη σκυλιά που κυκλοφορούν στην πόλη

11:12 Για ποιο λόγο ρε καραγκιοζάκο να τιμωρηθεί παραδειγματικά η κάτοχος του ζώου; Έκανε κάτι παράνομο; Με λουρί δεν το συνόδευε το σκυλί στην παραλία; Ο νόμος δεν απαγορεύει σε κανέναν να πάει στην παραλία με το σκύλο του, αρκεί να του ΄χει φορέσει λουρί και να τον έχει κοντά του. Το ότι έφυγε από τον έλεγχό της δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αναφέρεις. Απλά όταν κυκλοφορείς με τέτοιο ογκώδες ζώο πλάι σου, οφείλεις να είσαι πιο προσεκτικός. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο

Όλοι εσείς που βρίζατε και κοροϊδεύατε προχτες ότι τα δεσποζόμενα δεν επιτίθενται και δεν δαγκώνουν και δεν ξεφεύγουν από το λουρί που είναι δεμένα, τι έχετε να πείτε ? Αν ήταν το δικό σας παιδί τι θα κάνατε ? Κι εσύ που ειρωνευόσουν ότι τάχα δεν κρατάνε παιδάκια τα σκυλία με λουριά, τι έχεις να πεις... ξέφυγε σκυλί από ολόκληρη γυναίκα. Όταν ειπα για παιδιά, δεν είπα μωρα. Από έναν επιπόλαιο έφηβο και επιπόλαιο ενήλικα, το αγριεμένο και κακομαθημένο σκυλί φεύγει για πλάκα... Φυσικά δεν φταίνε τα σκυλιά αλλά τ αφεντικά. Τι να κάνουμε με τ' αφεντικά? Να τα τσιπάρουμε τα ζώα-αφεντικά !?!...

16.19 Γιατί λες τον άλλο «καραγκιοζάκο» ρε αρχικαραγκιόζη ? Τον ξέρεις ? Και τι θα πει «ογκώδες ζώο» ξερόλα που πετάχτηκες σαν πορδή ? Είναι πιο ογκώδες αυτό το ζώο από εσένα ?

@16:43 Σου θίξαμε τον αρραβωνιαστικό εσένα και τσιτώθηκες; Το ίδιο μπορεί μια γυναίκα ή ένα παιδί να ελέγξει ένα λυκόσκυλο, αν αρχίσει να τους τραβάει δεξιά κι αριστερά και το ίδιο ένας ενήλικος άντρας; Ξέρεις πόσα κιλά ζυγίζει ένα τέτοιο σκυλί; Έχεις δει σε τι ύψος φτάνει όταν είναι όρθιο; Σε έχει τραβήξει ένα τέτοιο σκυλί όταν το κρατάς από το λουρί για να δεις πόσο εύκολο είναι να το ελέγξεις; Βλακόμουτρο, που θες να γράψεις και την εξυπνάδα σου

Φυσικά και υπάρχει ποινική ευθύνη του ιδιοκτήτη του ζώου. https://pikramenoslaw.gr/2017/03/08/poinikh-eythynh/ Το ότι είχε λουρί δεν τον απαλλάσσει από την εξ αμέλειας πρόκληση σοβαρού ατυχήματος. Επίσης οι γονείς μπορούν να κινηθούν νομικά και για ηθική βλάβη!

Ουστ (στα μούτρα σου) 16.43 Εεεε...χμμμμ...Αν δεν κάνω λάθος το "γερμανικό ποιμενικό" που λέει το ρεπορτάζ είναι το λυκόσκυλο. Άρα ζώο με όγκο, άρα ογκώδες ζώο. Να κάνουμε κι ένα ταχύρρυθμο μαθηματάκι μπας και το καταλάβεις καλύτερα. Το πεκινουά δεν είναι ογκώδες ζώο. Το κανίς δεν είναι ογκώδες ζώο. Η γάτα δεν είναι ογκώδες ζώο. Ο γορίλας είναι ογκώδες ζώο. Η καμηλοπάρδαλη είναι ογκώδες ζώο. Το σκυλί αγίου Βερνάρδου είναι ογκώδες ζώο. Το μαστίφ είναι ογκώδες ζώο. Το λυκόσκυλο είναι ογκώδες ζώο. Το καταλάβαμε τώρα; Ας χτυπήσουμε χαρωπά παλαμάκια!

16.19 H επιχειρηματολογία σου με έχει αποστομώσει. Από όσα λες, αποδεικνύεται ότι έχω κάθε δίκιο που σας αποκαλώ "τζάμπα μάγκες". Μάλλον δεν θα καταλάβεις αυτό που θα γράψω αλλά κάνε μια προσπάθεια. Ακριβώς επειδή μιλάμε για ζώο το οποίο στερείται λογικής και έχει το ακαταλόγιστο, ο ιδιοκτήτης του φέρει την πλήρη "ποινική" ευθύνη των πράξεών του. Γι αυτό άλλωστε ονομάζεται και δεσποζόμενο. Εάν μου συνέβαινε κάτι αντίστοιχο θα έφτανα την υπόθεση μέχρι τέλους και δεν θα έδειχνα καμία επιείκεια, πράγμα που ελπίζω να πράξει και η κυρία.

Ο νόμος λέει πως εάν ο συνοδός σκύλου δεν έχει λουρί και σακουλάκια μίας χρήσεως για τα κακά, τότε έχει πρόστιμο. Επίσης αυτός που έχει την ευθύνη του οικόσιτου (ή ημι-οικόσιτου όπως ανέλαβε η κυρία για την αγέλη των τριών σκύλων που έχει υπό προστασία στην Ειρήνης Μπακοπούλου εγγύς μάλιστα σχολείου, που ο νόμος το απαγορεύει), σε περίπτωση τραυματισμού φυσικά και θα αντιμετωπίσει την νομοθεσία, από τους καταγγέλλοντες τραυματίες. Ο ιδιοκτήτης οικόσιτου είναι υπεύθυνος για τις σωματικές κακώσεις και καταστροφές που προκαλεί το ζώο. Απλά και κατανοητά, με αγάπη στους ανθρώπους και μετά στα ζώα.

Ηθικά και νομικά φταίει η κάτοχος του ζώου.Απλά ο νόμος δεν είναι αυστηρός και έχει ασάφειες ...Είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν

Ότι έχει ποινικές ευθύνες ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν τίθεται θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι κάτοχοι δεν τους ενδιαφέρει και όταν έρθουν τα σκούρα κάνουν ευθανασία στο σκύλο και τη γλυτώνουν. Αυτοί που έχουν πρόβλημα είναι τα θύματα που δυστυχώς έχουν ελάχιστες νόμιμες επιλογές.

Όσοι έχοντες σκυλιά, είτε είναι δεμένα με λουρί είτε όχι, πρέπει να κρατούν απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους λουόμενους!!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ!!!!!

Δεν υπάρχουν κακά σκυλιά. Υπάρχουν κακά αφεντικά. Κι επειδή τα αφεντικά είναι άνθρωποι και οι άνθρωποι έχουν δείξει σε άλλους τομείς (πχ οδήγηση, παρκάρισμα, κοινή ησυχία κ.λπ.) πως δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο με πρόστιμα και μηνύσεις, γι' αυτό η λύση είναι μία: με την παραμικρή παρανομία, τηλέφωνο στην αστυνομία, καταγγελία, μήνυση

Εφόσον ήταν επιθετικό , σίγουρα θα είχε δείξει και στο παρελθόν δείγματα επιθετικότητας, γιαυτο όφειλε τουλάχιστον να του φοράει φίμωτρο.. και φυσικά να το πάει σε εκπαιδευτή.

Τα σκυλια ειναι ζώα , τα ζώα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους ανθρώπους , στηρίζονται στα βασικά ένστικτα, κυριαρχία και φυσικά δεν έχουν λογική. Τα «κακά» αφεντικά μπορεί να μεγαλώνουν με παρά πολυ αγάπη κ φροντιδα τα κατοικιδια τους και να έχουν απλά άγνοια της πραγματικής φύσης του ζώου , το οποίο μπορεί να τους έχει πάρει τον αέρα. Γιαυτο Καλό ειναι πριν πάρει κάποιος κατοικίδιο σκύλο να συμβουλευτεί έμπειρο εκπαιδευτή!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.