Οι στόχοι και οι ανάγκες του υπό κατασκευή θεματικού Πάρκου Βουλωμένης στην Νεστάνη (pics,vid)

Οι στόχοι και οι ανάγκες του υπό κατασκευή θεματικού Πάρκου Βουλωμένης στην Νεστάνη (pics,vid)

Οκτώβριος 24, 2020 - 11:11
1 σχόλια

Στο αρχικό στάδιο βρίσκεται το θεματικό Πάρκο Βουλωμένης στη Νεστάνη, καθώς μόλις το 30% των έργων έχει πραγματοποιηθεί.

Το θεματικό πάρκο έως αυτό το σημείο έχει χρηματοδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του από έναν Νεστανιώτη που για πολλά  χρόνια έχει ζήσει στο Σικάγο, τον κ. Νίκο Τσιέλιο.

Ο κ. Τσιέλιος έχει βοηθήσει στην αποπεράτωση πολλών έργων στο χωριό, και έχει βοηθήσει τον σπουδαίο αγώνα του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης για τη βελτίωση της εικόνας του χωριού.

Από το 1925 ο Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης βρίσκεται στις επάλξεις και προσπαθεί με την βοήθεια των κατοίκων του χωριού και των ομογενών του να κάνει έργο στην περιοχή.

Πολλά και αναρίθμητα τα έργα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος και, όπως αναφέρει ο πρόεδρος κ. Παπασταύρου, οι δραστηριότητες του Συλλόγου δεν σταματούν ποτέ.

Το έργο που «τρέχει» αυτή την περίοδο στο χωριό δεν είναι άλλο από το θεματικό Πάρκο Βουλωμένης.

Η σκέψη για την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου ξεκίνησε, από την επιτυχία του αναρριχητικού πάρκου της Νεστάνης που προσελκύει πλήθος επισκεπτών όλους τους μήνες του χρόνου. Έτσι οι κάτοικοι του χωριού θέλησαν να βελτιώσουν την εικόνα της είσοδου του χωριού, φτιάχνοντας στην μέχρι πρότινος άτυπη χωματερή, ένα θεματικό πάρκο.

Η «Βουλωμένη» βρίσκεται σε μια προνομιούχο τοποθεσία στην είσοδο της Νεστάνης, χαρακτηριστικό δείγμα του αρκαδικού τοπίου. Το όνομα «Βουλωμένη» είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με τον βράχο που στέκει από πάνω.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού απέχει μόλις λίγα λεπτά από την Εθνική οδό, και 10 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Οι υποδομές του πάρκου εκτείνονται σε έκταση τριών στρεμμάτων. Έτσι, πολλές δραστηριότητες είναι δυνατόν να αναπτυχθούν εκεί, με απόλυτη ασφάλεια για όλες τις ηλικίες.

Πηγάδι αλώνι, πατητήρι, παραδοσιακές κατασκευές παιδική χαρά , εξωτερικά όργανα γύμνασης για ενήλικες.

Θα είναι ένας μικρός δημόσιος χώρος που θα αποκτήσει αστικό πράσινο και λειτουργικότητες ανοικτού χώρου (περιβαλλοντικές και κοινωνικές) σε αδόμητες επιφάνειες .

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης, αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και αρχικός χρηματοδότης στην κατασκευή του πάρκου είναι ο κ. Νίκος Τσιέλιος.

Ο πρόεδρος του Προδευτικού Συλλόγου Νεστάνης ψάχνει να βρει φίλους ομογενείς Νεστανιώτες ή και φορείς για να στηρίξουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια ολοκλήρωσης του θεματικού «Πάρκου Βουλωμένης».

Στόχος και  φιλοδοξία του Συλλόγου είναι η Νεστάνη να συμμετάσχει στην επέτειο από τα 200 χρόνια της Επανάστασης, με τα εγκαίνια αυτού του θαυμάσιου και χρήσιμου έργου, όπως είπε.

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί δημιουργείται το θεματικό πάρκο κάτω από τον βράχο της Νεστάνης» ανέφερε ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος της περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης που βρέθηκε στο σημείο.

Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία και να στηρίξει την Νεστάνη, χωριό καταγωγής του.

«Η Νεστάνη έχει ανοδική πορεία και εγώ ποτέ δεν έπαψα να δείχνω το ενδιαφέρον μου για το χωριό μου»

Δείτε  τι δήλωσε και ο κ. Κακαρίκος πρόεδρος του ΕΟΣ, (ΕΔΩ)  αλλά και εικόνες από τα εν εξελίξει έργα του θεματικού πάρκου, το οποίο ο κ. Τσιέλιος προσπαθεί και επιθυμεί να δει ολοκληρωμένο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι στόχοι και οι «ανάγκες» του υπό κατασκευή θεματικού «Πάρκου Βουλωμένης»


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο arcadia portal και στην Αρκαδική τηλεόραση για το έργο που επιτελούν . Είναι σπουδαίο να προβάλλουν τις δραστηριότητες των τοπικών συλλόγων που προσπαθούν τα μέγιστα για τις τοπικές κοινωνίες , και φιλάνε Θερμοπύλες στα χωριά της Περιφέρειας τα οποία έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί από την κεντρική διοίκηση .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.