Οι προτάσεις και τα έργα του master plan για την Μεγαλόπολη (pics,vid)

Οι προτάσεις και τα έργα του master plan για την Μεγαλόπολη (pics,vid)

Ιούνιος 09, 2020 - 15:17
2 σχόλια

Σύσκεψη για το master plan που εκπονεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την περιοχή της Μεγαλόπολης, όσον αφορά την μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στη σύσκεψη μετείχαν στελέχη της επιστημονικής επιτροπής που συντάσσουν το τοπικό master paln,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων ενώ ο κ. Χριστογιαννόπουλος δήμαρχος Μεγαλόπολης και εκπρόσωποι των λοιπών παρατάξεων του ΔΣ μετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στόχος της συνάντησης ήταν να κατατεθούν προτάσεις και έργα τα οποία πρέπει να προωθηθούν και να υλοποιηθούν, στη Μεγαλόπολη.

Αρχικά ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στις αποφάσεις που είχε λάβει σε προηγούμενη συνεδρίασή της, η συντονιστική επιτροπή, σημειώνοντας ότι το τοπικό master paln πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα πριν το τέλος του καλοκαιριού, που θα παρουσιαστεί το κεντρικό mastrer plan της κυβέρνησης.

Στο κεντρικό master plan, περιλαμβάνονται έργα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με την έρευνα , την βιομηχανία, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και το ανθρώπινο δυναμικό.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα για την Μεγαλόπολη θα είναι θετικό

Ο περιφερειάρχης ανέφερε 13 έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή και δεσμεύτηκε ότι μερικά από αυτά μπορεί να τα αναλάβει η περιφέρεια.

Τα έργα αυτά είναι

  1. Κατασκευή Επιχειρηματικού πάρκου
  2. Ανέγερση – ανοικοδόμηση αρχαιολογικού χώρου
  3. Γηροκομείο
  4. Βελτίωση δικτύου ακαθάρτων
  5. Αντιπλημμυρικά έργα
  6. Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου υδροδότησης
  7. Αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης
  8. Αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων
  9. Αναβάθμιση ανοιχτού σταδίου
  10. Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων
  11. Ανάδειξη κερκίδων αρχαίου θεάτρου
  12. Αποχέτευση οικισμών (Κάτω Μακρύσι)
  13. Πράσινο πολιτιστικό κέντρο

 

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το τελικό σχέδιο

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος λαμβάνοντας τον λόγο ζήτησε οι ενέργειες που θα γίνουν να είναι ταχύτατες, έτσι ώστε να μην υπάρξει μεγάλο κενό χρονικό διάστημα από την παύση λειτουργίας των μονάδων, μέχρι την υλοποίηση των έργων, γιατί υπάρχει κίνδυνος η περιοχή να ερημώσει και οι νέοι να εγκαταλείψουν την περιοχή»

Οι 8μηνίτες πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα και να αναλάβουν τις εργασίες υλοποίησης των έργων, θέλω την συμμετοχή των κατοίκων στα φωτοβολταϊκά

Ο δήμαρχος εξέφρασε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής, τονίζοντας ότι άμεσα και για λόγους ψυχολογικούς πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα του , για να τονωθεί το ηθικό των κατοίκων.

Τέλος ο δήμαρχος κάλεσε τον περιφερειάρχη να παραστεί σε ένα δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ και τους κατοίκους για την κατάσταση.

Ο κ. Μιχόπουλος στην συνέχεια πήρε τον λόγο και είπε ότι στην Μεγαλόπολη εκτός από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχουν ενημερωθεί, ζήτησε και ο ίδιος από την περιφερειάρχη να πάει στην Μεγαλόπολη και ότι έπρεπε η διαδικασία να έχει γίνει στην Μεγαλόπολη: «Εδώ είναι το πρόβλημα, πρέπει να έρθετε να δείτε και να συζητήσουμε από κοντά. Συμμετέχουμε σε αυτή την πρώτη συζήτηση αλλά, κύριε περιφερειάρχα, μέσα σε 2 ώρες -αφού ενημερωθήκαμε στις 11.00 για να συμμετέχουμε στις 13.00- τι προτάσεις να κάνουμε και τι συζήτηση να κάνουμε; Θέλει από κοινού αυτή την προσπάθεια να την πάμε όλοι μαζί, εμείς είμαστε διατεθειμένοι. Αρκεί να μην μας αγνοείτε και το κάνετε μέχρι σήμερα γιατί δεν έχουμε συμμετέχει σε καμία κουβέντα».

Στην συνέχεια ο κ. Μπούρας, της ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε.,  τόνισε ότι η διαβούλευση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του master plan.

 

Στην συνεδρίαση βρέθηκε και η σύμβουλος περιβαλλοντικών υποδομών κυρία Καραβασίλη που ανήκει στην ομάδα που μελετά το τοπικό master plan.

 

Είναι χρυσή ευκαιρία για την ανάδειξη της περιοχής, τρέχουμε να προλάβουμε

 

Η κυρία Καραβασίλη ζήτησε την συστράτευση όλων των δυνάμεων και την κοινωνική συμμετοχή, για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού που θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Μεγαλόπολη.

Μας ενδιαφέρει η άμεση εφαρμογή των έργων, έχουμε ένα όραμα που θα γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι ίδιοι θα πρέπει να ασχοληθούν

Μεταξύ άλλων η κυρία Καραβασίλη έθεσε το θέμα της αποκατάστασης που πρέπει να κάνει η ΔΕΗ, τονίζοντας ότι το ζήτημα αυτό την απασχολεί και το παρακολουθεί συστηματικά.

Πρέπει να δούμε τι θα κάνει η ΔΕΗ, ποιος θα είναι ο ρόλος της στην αποκατάσταση

Τέλος να αναφέρουμε ότι την Πέμπτη οι μελετητές θα βρεθούν στην Μεγαλόπολη για να περπατήσουν την περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Μεγαλόπολης κ. Θεμιστοκλής Σακελλαριάδης είπε: «Θα πρέπει να απογαλακτιστούμε από την ΔΕΗ, θα απαιτήσουμε την αποκατάσταση και πρέπει να ξεκινήσουμε και τον αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων».

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σύσκεψη για το τοπικό μάστερ πλαν της Μεγαλόπολης


2 Σχόλια

Πριν το αρχαίο θέατρο αριστερά και μετά την γέφυρα του Ελισσωνα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη τα έχει ολα δεσμευμένα η αρχαιολογική υπηρεσία στα χωραφια εξέχουν αρχαίοι κίονες !Θα βγει ποτέ ένα κονδύλι για ανασκαφές σε όλη αυτήν την περίοχη τεράστιου αρχαιολογικου ενδιαφέροντος !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.