Οι νέοι με αναπηρία μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας - Υπεγράφη έργο 1,5 εκατ. ευρώ (vid)

Οι νέοι με αναπηρία μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας - Υπεγράφη έργο 1,5 εκατ. ευρώ (vid)

Απρίλιος 12, 2021 - 13:42
0 σχόλια

Με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γίνει μια ευρεία συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και για το πώς η περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει, εξασφαλίζοντας χρήματα από το ΕΣΠΑ για μελλοντικά έργα.

Να αναφέρουμε ότι εντάχθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την ομοσπονδία των ΑΜΕΑ,  με στόχο να ενταχθούν οι νέοι με αναπηρία στην αγορά εργασίας, είτε να κάνουν τη δική τους δουλειά είτε να εκπαιδευτούν.

Ο κ. Βαρδακαστάνης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την πολιτική απόφαση του κ. Νίκα να ενταχθεί αυτό το σημαντικό έργο για τα άτομα με αναπηρία στην περιφέρεια.

Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις μας σχετικά με το αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εύκολα προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία, με αφορμή και το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

«Θα εργαστούμε άοκνα, με διαφάνεια και λογοδοσία, για το κάθε ευρώ της δημόσιες χρηματοδότησης που θα αλλάξει την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», ανέφερε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Να αναφέρουμε ότι περίπου πριν από έναν μήνα υπεγράφη η σύμβαση συνεργασία μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), κ. Νίκου Καλάκου και του προέδρου του Ινστιτούτου ΕΣΑμεΑ, κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη, για την καθιέρωση και τη λειτουργία του σήματος προσβασιμότητας ΑμεΑ και σχετικών μητρώων.

Στη συνάντηση βρέθηκε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραλής, ο οποίος δήλωσε ότι όλα θα πάνε καλά και με την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ήδη έχει δείξει την πρόθεσή της να βοηθήσει στα άτομα με αναπηρία.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση Νίκα - Βαρδακαστάνη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.