Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα πέντε αρνητικά κρούσματα κορωνοϊού στην Αρκαδία (vid)

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα πέντε αρνητικά κρούσματα κορωνοϊού στην Αρκαδία (vid)

Σεπτέμβριος 22, 2020 - 14:37
2 σχόλια

«Να έχουμε εμπιστοσύνη στον ΕΟΔΥ»

Για τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα που «χρεώθηκαν» στην Αρκαδία, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, μίλησαν ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Διαμαντόπουλος , ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, σε κοινή τους συνέντευξη την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

 Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευση τα κρούσματα προσμετρήθηκαν ως θετικά από λάθος στην χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ (δείτε ΕΔΩ).

Και οι τρεις ομιλητές στις δηλώσεις τους εξέφρασαν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στον ΕΟΔΥ, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να παραμένουν ψύχραιμοι στο άκουσμα ύπαρξης κρουσμάτων στην περιοχή.

Ο κ. Διαμαντόπουλος ως αρμόδιος συντονιστής κρουσμάτων, όπως μας ανέφερε είχε την πληροφορία των πέντε κρουσμάτων από νωρίς και έτσι άρχισε άμεσα την επαφή ιχνηλάτησης. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα κρούσματα ήταν αρνητικά, αλλά βαπτιστήκαν λανθασμένα ως θετικά.

Το λάθος αυτό του ΕΟΔΥ ο κ. Διαμαντόπουλος το απέδωσε στον εργασιακό φόρτο και στην επιδείνωση που έχει ο κορωνοϊος τον τελευταίο καιρό.

Ως υγειονομική αρχή δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ανθρώπους που πάσχουν καθημερινά με 800 κλήσεις την ημέρα και πάνω από 10.000 ιχνηλατήσεις

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε συμπολίτες μας για λόγους προσωπικούς θέλησαν να κάνουν το τεστ , χωρίς να είχαν κάποια επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο ΕΟΔΥ τις επόμενες ώρες θα ανακαλέσει τα κρούσματα και θα τα αφαιρέσει από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας είπε ο κ. Διαμαντόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για το λάθος.

Έπειτα ο κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, με την σειρά του μίλησε για το λάθος του ΕΟΔΥ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να παρακολουθούμε τις εντολές που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Παραμένει απόλυτη η εμπιστοσύνη μας στον ΕΟΔΥ γιατί η επιτυχής αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας, έχει να κάνει με την εγρήγορση στην οποία βρίσκεται

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης παρακάλεσε όλους τους πολίτες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να ακολουθούν ευλαβικά τις οδηγίες που έχουν δοθεί, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας μίλησε στην συνέχεια, τονίζοντας ότι το θετικό σε αυτό το λάθος είναι ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στην Τρίπολη και ότι οι πέντε συμπολίτες μας είναι υγιείς.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα , το σημαντικό είναι ότι ανιχνεύονται πολύ γρήγορα. Θα πρέπει να συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες δημοσιάς υγείας, που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό

Τέλος ο κ. Τζιούμης επανέλαβε για ακόμα μια φόρα το θέμα των μέτρων ατομικής προστασίας τα οποία πρέπει να τα τηρούμε όλοι με ευλάβεια.

 

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Να έχουμε εμπιστοσύνη στον ΕΟΔΥ»


2 Σχόλια

Άρα φταίνε οι εξεταζόμενοι οι οποίοι δεν έδωσαν καλό δείγμα για την εξέταση και σας μπέρδεψαν , εάν ήταν η πρώτη ή δεύτερη φορά οκ θα το καταλαβαίναμε αλλά πλέον έχει γίνει η αστοχία σας ανέκδοτο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.