Οι αρμοδιότητες του νέου Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού

Οι αρμοδιότητες του νέου Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού

Ιανουάριος 18, 2022 - 21:03
2 σχόλια

φωτογραφία arcadiaportal.gr

Τις αρμοδιότητες των χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών καθώς και τις αρμοδιότητες των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων καθόρισε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες περιφερειακών ενοτήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου
1. Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, κ. Σχοινοχωρίτης Δημήτριος
2. Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, κ. Σκαντζός Εμμανουήλ
3. Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, κ. Κόρκα Αθηνά
4. Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, κ. Τζινιέρης Νίκωνας
5. Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, κ. Καπέλιος Βασίλειος

έχουν τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 160 του Ν.3852/2010 όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν ήτοι:

1. Συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της περιφέρειας που λειτουργούν στα όρια της περιφερειακής ενότητας,
2. Μεριμνούν για την εφαρμογή των αποφάσεων του περιφερειάρχη, του περιφερειακού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, που αφορούν την περιφερειακή ενότητα όπου είναι κατά τόπο αρμόδιοι,
3. Ασκούν τις αρμοδιότητες που τους μεταβιβάζει ο περιφερειάρχης,
4. Προεδρεύουν του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας,
5. Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες δύνανται να συγκαλούν τους περιφερειακούς συμβούλους της οικείας περιφερειακής ενότητας και να διαβουλεύονται επί των θεμάτων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους, καθώς και για κάθε άλλο θέμα που αφορά την οικεία περιφερειακή ενότητα.
6. Εκπροσωπούν την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη στην περιφερειακή ενότητα που έχουν εκλεγεί και σε κάθε περιφερειακή ενότητα για θέματα της αρμοδιότητας τους,
7. Επισκέπτονται Υπουργεία, κρατικές αρχές, φορείς κατά την κρίση τους και ύστερα από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη για την προώθηση των συμφερόντων της Περιφέρειας.
8. Είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση εκδηλώσεων (εθνικών, πολιτιστικών κλπ ) σε επίπεδο ΠΕ
9. Παρακολουθούν την υλοποίηση των έργων του Τεχνικού Προγράμματος και φροντίζουν για την ταχεία μελέτη και την ποιοτική ολοκλήρωση των έργων
10. Φροντίζουν για την εδραίωση της νομιμότητας και της διαφάνειας. Προωθούν την αξιοκρατία και διασφαλίζουν την προστασία των δημοσίων πόρων

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Κάτι νέοι άνθρωποι, που τριγυρίζουν σαν τα σκυλάκια μήπως και γλύψουν κανένα κοκαλάκι, να προσέξουν και να μην δελεάζονται από «τα καθρεφτάκια» που τους δίνουν. Μην σπιλώνουν την υπόληψή τους και μην προδικάζουν αρνητικά το μέλλον τους. Ο τύπος (Ν) δεν κομίζει τίποτα καλό για τον τόπο μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.