«Όχι» στην αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς της Αρκαδία – Πάνω από 80% η συμμετοχή στην απεργία (pics,vid)

«Όχι» στην αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς της Αρκαδία – Πάνω από 80% η συμμετοχή στην απεργία (pics,vid)

Οκτώβριος 11, 2021 - 13:45
37 σχόλια

Παράσταση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νόμο Κεραμέως πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Αρκαδίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών αυτή την φορά ήταν μαζική αφού, πάνω από 60% έφτασε η συμμετοχή στην δευτεροβάθμια, ενώ στην πρωτοβάθμια τα ποσοστά φτάνουν ταβάνι και ξεπερνούν το 80%» στην Αρκαδία.

Τα ποσοστά συμμετοχής σημειώνουν ρεκόρ αφού αγγίζουν το ποσοστό του 80%, με πολλά σχολεία της πρωτοβάθμιας να είναι τελείως κλειστά.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Πάνος Ζαφειρόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Οικονομόπουλο, μίλησε για την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε για την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου (Ν.4823/2021, Ν.4692/2020, Υ.Α.108906/ΓΔ4/10-9-2021) για την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που κατόρθωσε να συνενωθεί όλος οι εκπαιδευτικός κόσμος έστω και εναντίον του.

Ο κ. Γιαννόπουλος Ανδρέας μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Αρκαδίας και εκπρόσωπος ΑΣΕ χαρακτήρισε αντιεκπαιδευτική την αξιολόγηση και σε δηλώσεις του μίλησε για τον αγώνα των εκπαιδευτικών κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.

Ο κ. Ηλίας Αγγελάκος ως μέλος της ΕΛΜΕ, εκπρόσωπος των «Αδέσμευτων» αναφέρθηκε στην απεργία  του κλάδο, αλλά και για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Εμείς παλεύουμε για την αναβάθμισης όλων των σχολείων

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παράσταση Διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Αρκαδίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης


37 Σχόλια

Αυτο το συστημα που θελει να φερει "η καλογρια" το εχουν και αλλου.Στην Αμερικη διελυσε τα σχολεια και αρχισαν να καλουν σε αλλαγη του συστηματος.Αυτη η θειτσα δεν μπορει να το καταλαβει...Αλλα τι περιμενεις απο καποιον που θεωρει λογικο να λεει οτι το παιδι του ειπε πρωτα την λεξη Κυριακος...

To 40% στην δευτεροβάθμια και το 20% στην πρωτοβάθμια που ΔΕΝ συμμετείχαν στην απεργία, είναι μια πρώτη ΕΛΠΙΔΑ για τον τόπο. Γνωρίζω άξιους εκπαιδευτικούς που παρασύρθηκαν και συμμετείχαν στην σημερινή απεργία. Αξιολόγηση υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Δεν νοείται εργασία χωρίς αξιολόγηση.

Πάλι καλά που δεν τράκαρε κανένας σαν τον Κεντέρη και τη Θάνου για να αποφύγει τον έλεγχο. Για το ίδιο πράγμα μιλάμε, αποφυγή ελέγχου. Οποιος δεν έχει κάτι να φοβηθεί τον υφίσταται!

Το πρόβλημα είναι ο τρόπος αξιολόγησης και όχι η αξιολόγηση αυτή καθαυτή. Αλλά για να γίνει η παραπλάνηση τους βάζουμε ως αντίθετους στην αξιολόγηση.

Παυλαρα μου εισαι κυβερνητικος και ξερεις, οποτε γιατι δεν περιγραφεις στο σχολιο σου την πραγματικοτητα, αλλα παλι προπαγανδιζεις για κατι φαντασιακο σαν δεξιαριστος χειριστης του κοινωνικου μηχανισμου; Πες για την διαλυση του δημοσιου σχολειου και τι ακριβως αφορα η αυτοαξιολογηση.

@15:43 - To 40% των ψηφοφόρων ψήφισαν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να εφαρμόσει ακριβώς αυτό το πρόγραμμα. Το 40% είναι "κυβερνητικοί" λοιπόν. Τι σε παραξενεύει; Ότι κάνει η ΝΔ αυτό για το οποίο ψηφίστηκε; Αξιολόγηση υπάρχει παντού στον ιδιωτικό τομέα. Ρώτησε τους συνάδελφους σου που δουλεύουν τα απογεύματα σαν ιδιώτες. Αυτούς πάντως δεν τους ενοχλεί η αξιολόγηση των πελατών τους. Ευχαριστημένοι είναι από την απογευματινή τους ενασχόληση. Περισσότερο από την πρωινή, σίγουρα. Άρα τι φοβάσαι;

Πολλοί εκ των αγαπητών εκπαιδευτικών δουλεύουν και στον ιδιωτικό τομέα ή μόνο σε αυτόν. Αν σε προβληματίζει ο τρόπος αξιολόγησης που ζητάει το υπουργείο, ας εφαρμόσουμε αυτόν που ισχύει στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η χώρα ζει έναν παραλογισμό όπου το απόγευμα οι γονείς πληρώνουν την ιδιωτική εκπαίδευση για να μάθουν τα παιδιά τους αυτά που έπρεπε να είχαν μάθει το πρωί, στην δημόσια εκπαίδευση. Και του Δημητράκη του φταίει ο τρόπος αξιολόγησης. Δικαιολογίες και ψέματα. Απλά δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Η ισχυρότερη δύναμη συντήρησης που υπάρχει.

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που συλλαβιζουν και δεν ξέρουν να γράψουν ούτε το όνομα τους

Να ρωτησω κατι η κυρα Κεραμεως η αριστη δεν μπορει να κανει ετσι να πει στον Πετσα "για το ταξιδι του νερου" που καναμε στο δημοτικο; Μηπως δηλαδη θελω να πω εκει που μαζευονται οι αριστες και οι αριστοι στο υπουργικο συντροφε Παυλε να εκαναν μια αξιολογηση να δουμε ποιος θα μεινει; Και μετα οσοι μεινουν εαν μεινει κανενας να φτιαξει και συστημα αξιολογησης για τα σχολεια μας.

Ρωτάω κάτι ήρεμα...οι αναπληρωτές δάσκαλοι είχαν δικαίωμα στην απεργία; Ευχαριστώ

Ναι ξερουμε για την αξιολογηση στον ιδιωτικο τομεα και πως μονο οι καλοι,αξιοι και αριστοι επιβιωνουν.Τι ειμαστε καμια μπανανια να το παιζουμε ιδιωτες με κρατικο χρημα; Και βεβαια να ρωτησουμε οτι το τρελο συστημα στην εκπαιδευση με το πρωι δημοσιο το απογευμα φροντιστηριο ειναι αποτελεσμα ποιας πολιτικης;Γιατι εαν θυμαμαι ξανα ειχαμε αριστους στην κυβερνηση και κρατησαν αυτο το συστημα.Το νεο συστημα πως θα το αλλαξει οταν θα πρεπει τα 2/3 της χρονιας να προετοιμασουν τα παιδια για να πιασουν τους στοχους της αξιολογησης; Στο ραβασακι που σου εδωσαν παυλο δεν το διαβασες ;

Δεν νοείται σοβαρή εργασία χωρίς αξιολόγηση, σε όλες τις σοβαρές ώρες υπάρχει αξιολόγηση στην Ελλάδα γιατί ? τι φοβούνται ? το συνδικάτο πρέπει να δεχθούν την αξιολόγηση και να το βελτιώσουν προς την πραγματική αξιοκρατία, διαφορετικά είναι ένα συνδικάτο μόνο για οικονομικά θέματα.

Αξιολογηση μπορεις να κανεις μονο οταν εχεις αξιολογησει τον εαυτο σου.Χιλιαδες κενα,25-30 μεθητες ανα ταξη,κοντεινερς για αιθουσες κτλ. Τι ελυσε απο αυτα η κυβερνηση των αριστων που θελει να κανει και "αξιολογηση".Η εκπαιδευση ειναι δικαιωμα και δεν θα αφησουμε να γινει προνομιο για λιγους.Πηρατε μια πρωτη γευση οι απεργιες των εργαζομενων δεν θα περιμενουν καμια εγκριση απο την εκαστοτε εξουσια και τον καθε αριστο κοπριτη...

Αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν όταν εσύ γονέα καθόσουν δίπλα στο μπουμπούκι σου στο webex την ώρα που μασαμπούκιαζε το φαί , και του ψιθύριζες τις απαντήσεις; Αξιολόγηση δεν είχαν όταν σαν τις Κατίνες καθόσασταν μετά στα πάρκα και κουτσομπολεύατε τι έλεγε ο καθένας εκπαιδευτικός και μάλιστα είχατε και ΑΠΟΨΗ για τη μέθοδο διδασκαλίας; Αξιολόγηση δεν είχατε όταν τα παιδιά σας σας λένε χαρτί και καλαμάρι τι γίνεται μέσα στα σχολεία και ποιος έκλασε; Μάθατε μια λέξη σαν χάνοι και την πιπιλίζετε. Έχετε ιδέα τι είναι η αξιολόγηση και σε ποιες χώρες εφαρμόζεται σε σχολείο; Στούρνοι....

Ρε φίλε, τώρα που η Χερ Μέρκελ, η φίλη σου πήγε σπίτι της και αναλαμβάνει ο κεντροσοσιαλιστής εσύ δεν μας είπες. Θα υποστηρίζεις τον Γερμανικό τρόπο ζωής ή ήσουν απλά φιλοχαφιές; Δηλαδή ήσουν με τη Μέρκελ επειδή τη γούσταρεις και σεξουαλικά; Η απλά σου αρέσει να χαφιεδίζεις;

Επειδή οι πιο πολλοί εδω μέσα είναι ασχετοι , να τους πω πως η αξιολόγηση που θέλουν στην παιδεία, έχει σαν πρώτη φάση την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Εκεί να δείτε γέλια, που θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί να καταγράψουν τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, σε δασκάλους , σε υποδομες, σε κτίρια, και ένα σωρό άλλα. Εκεί λοιπόν, στην πρώτη φάση της αξιολόγησης το ίδιο το κράτος θα αξιολογηθεί με μηδέν, Συγγνώμη αν σας στεναχώρησα εσάς της κυβέρνησης, αλλά τι να κάνουμε. Αξιολόγηση θέλατε, Τώρα θα την έχετε.

Η απεργία φίλε Παύλο είναι δημοκρατικό δικαίωμα κατοχυρωμένο σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του Δυτικού κόσμου, Εσύ που μεγάλωσες ρε καραγκιόζη; Στην Ουγκάντα ρε νούμερο; Μήπως είσαι έγκλειστος σε σανατόριο και δεν ξέρεις τι συμβαίνει παραέξω; Άντε κάνε μας τη χάρη που θα συγχαρείς κιόλας. Πραγματικά, πότε εμφανίζεσαι να γελάμε και λιγάκι με τις απόψεις σου που παραπέμπουν στη δεκαετία του 1920;

Παύλο, το 40 τοις εκατό ψήφισε Νεα Δημοκρστία, αλλά οι δεξιοί εκπαιδευτικοί σας λένε όχι στην αξιολόγηση. Αντε γεια. Λουμώξου τώρα και νάνι και καληνύχτα

Η απεργία για την αξιολόγηση κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Τώρα η ΑΔΔΕΔΥ τους κάλυψε και καλά ότι γίνεται για αλλά θέματα ή όποια και αυτή κρίθηκε παράνομη. Όποιος δεν έχει δουλέψει σε ιδιώτη νομίζει ότι είναι παντοδύναμος παίζοντας με τα χρήματα του φορολογουμενου πολίτη και την εκπαίδευση των παιδιών του

Στα σχόλια φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που φαίνεται παντού. Η πιο βαθιά συντήρηση, δεξιά, κεντρώα, αριστερή, αντιδρά στην αλλαγή. Τα παιδιά που πάνε στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα, δεν κάνουν φροντιστήριο το απόγευμα. Δεν πάνε για Αγγλικά το απόγευμα. Τα έχουν μάθει στο σχολείο. Δεν πάνε για μαθηματικά το απόγευμα. Τα έχουν μάθει στο σχολείο. Δεν πάνε για έκθεση το απόγευμα. Την έχουν μάθει στο σχολείο. Το ιδιωτικό σύστημα εκπαίδευσης κάνει την δουλειά του. Το δημόσιο σύστημα όχι. Αλλιώς τα παιδιά μου και τα παιδιά ΟΛΩΝ, δεν θα πήγαιναν σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών το απόγευμα.

Μήπως αυτοί που φωνάζουν για να μην αλλάξει τίποτα, είναι αυτοί που κάνουν ιδιαίτερα τα απογεύματα και τους βολεύει τέλεια το υπάρχον σύστημα; Αραλίκι το πρωί και ιδιαίτερο το απόγευμα. Μήπως για αυτόν τον λόγο βολεύονται κάποιοι άξιοι εκπαιδευτικοί με το υπάρχον σύστημα; Έσοδα και από το δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα; Κρίμα πάντως. Γνωρίζω εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια που συμμετείχαν στην απεργία και πραγματικά είναι άξιοι. Πως δέχονται την ισοπέδωση που υπάρχει τώρα; Που έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τον εκπαιδευτικό που είναι ανεπαρκής; Πραγματικά απορώ.

@19:31 - Δεν είναι μόνο η απεργία δικαίωμα. Είναι και η ΕΡΓΑΣΙΑ. Κατά τα λοιπά οι χαρακτηρισμοί που μου απευθύνεις δείχνουν και το επίπεδό σου.

Υπαρχει ελπιδα ο Παυλος το βουλωσε γιατι για πρωτη φορα χανει στα σχολια.Παει θα μεινει χωρις μεροκαματο.Εαν κανουν κανονικη αξιολογηση πρεπει να φυγουν πρωτα ολοι οι υπουργοι ως εντελως αχρηστοι.Δεν μπορεις να μιλας για αξιολογηση σε μια χωρα που οι πολιτικοι εχουν ασυλια με τον νομο Βενιζελου.Καθε εννοια αξιοκρατιας τελειωσε εκει...Οταν πιανεις 2 τονους κοκα και δεν αγγιζεις ουτε για τα ματια του κοσμου τον νταβα...οταν καθε 3 και λιγο καποιος εκτελειτε μεσα στον δρομο μερα μεσημερι...εχετε κανει την χωρα Κολομβια της Ευρωπης και μιλατε εσεις για αξιοκρατια...

Αξιολόγηση στα κλειστά επαγγέλματα του ιδιωτικού τομέα πότε και πως θα κάνουν οι πολίτες; πχ : Πως αξιολογώ ένα ταξί ένα λεωφορείο ένα φούρνο ένα φαρμακείο ένα Μηχανικό ένα δικαστικό επιμελητή ένα τελωνιακό κλπ...

@21:42 - Αυτοί που μας κυβερνούν αξιολογούνται, το αργότερα, κάθε 4 χρόνια. Δεν έχουμε Βασιλιά. Δημοκρατία έχουμε. Ελεύθερες εκλογές. Το παραλήρημα του μηδενισμού αλλού.

Συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά έχουμε μια τύπου δημοκρατία. Όταν το 22,5% το ελληνικού λαού αντιπροσωπεύεται στο κοινοβούλιο με το 52,6% των εδρών δεν είναι δημοκρατία (μιας και σας αρέσουν τα ποσοστά). Όσο για την αξιολόγηση των πολιτικών από μέρους των πολιτών, το καλύτερο ανέκδοτο. Καλημέρα σας.

Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει μπει απο χθες. Συγχαρητήρια στην Κεραμέως. Τα ψέματα τελείωσαν.

@08:20 - Δημητράκη όσο και να προσπαθείς, τα ψέματα που γράφεις δεν πείθουν. Η ΝΔ πήρε το 40% επί των εγκύρων, όσων πολιτών ψήφισαν. Αν δεν πήγε κάποιος να ψηφίσει πρόβλημά του. Οι κάλπες ήταν εκεί. Άρα το 22,5% είναι μια μπαρούφα. Αν είναι ανέκδοτο οι εκλογές στην Ελλάδα, να μας πεις μια χώρα που δεν είναι.

@23:17 - Μάλλον αστειεύεσαι, δεν εξηγείται αλλιώς. Το φαρμακείο το αξιολογείς με την επιλογή σου. Σε φαρμακείο που έχεις παράπονο, δεν ξαναπάς. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές. Το ίδιο το ταξί και ο φούρνος. Για τους δικαστικούς επιμελητές, ρώτα ένα δικηγόρο πως τους επιλέγουν. Το λεωφορείο πράγματι είναι κλειστό επάγγελμα αν μιλάμε για το ΚΤΕΛ και υπάρχει θέμα. Και εκεί όμως υπάρχει μια εσωτερική αξιολόγηση παρότι κλειστό επάγγελμα, καθώς ζουν από τα εισιτήρια.

Και στα ειδικά σχολεία κάποιοι διευθυντές "υποχρέωσαν" τις ειδικότητες να κρατήσουν τα παιδιά ενώ οι εκπαιδευτικοι απεργούσαν για να μην έρθουν σε σύγκρουση με γονείς που θα αναγκάζονταν να τα κρατήσουν σπίτι. Με τέτοιες λογικές δε φταίει η κάθε Κεραμεως...

ΠΑΥΛΟ ΕΣΥ ΣΠΟΥΔΑΙΕ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΑΠΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΣ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ! ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ! ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΚΟΥΛΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑΪΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΤΕ ΜΩΥΣΗ!

Στον ιδιωτικό τομέα αξιολογείσαι θέλεις δεν θέλεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Είτε είσαι υπάλληλος, είτε επιχειρηματίας. Μπορώ να πληρώσω για ιδιωτική εκπαίδευση, προφανώς. Το θέμα είναι τι γίνονται τα λεφτά που δίνω για την δημόσια εκπαίδευση. Λεφτά που εσύ δεν έχεις δώσει ούτε στον ύπνο σου. Προφανώς ανήκεις στις αργομισθίες του δημοσίου για να δείχνεις τόσο εκτός τόπου και χρόνου. Ας βγει ο Τσίπρας πρωθυπουργός 30 χρόνια. Πάλι τις ίδιες θέσεις θα έχουμε εγώ και εσύ. Δεν το καταλαβαίνεις;

Παυλο να θυμασαι οτι με τον θεο δεν μπορει να τα βαλει κανεις.Οτι το καμμενο βουνο δεν εφταιγε για το οτι πνιγηκαν στην θαλασσα.Οτι οι αποζημιωσεις θα δωθογν σε βαθος 4χρονων.Και ολα αυτα σε λιγοτερο απο 24 ωρες.Απο ενα κομμα που θεωρει οτι ειναι συγχρονο ευρωπαικο κομμα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.