Ο πολίτης, ο αστυνομικός και το λουρί του σκύλου

Ο πολίτης, ο αστυνομικός και το λουρί του σκύλου

Μάρτιος 08, 2021 - 11:34
28 σχόλια

Αποσβολωμένοι παρακολουθήσαμε χθες στις οθόνες μας τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, με τους αστυνομικούς να δέρνουν έναν πολίτη ο οποίος δεν είχε σηκώσει το χέρι του να χτυπήσει, ο οποίος δεν φώναζε, ο οποίος, στο κάτω - κάτω, θα μπορούσε απλώς να συλληφθεί αν είχε προβεί, κατά την κρίση των οργάνων της τάξεως, σε αξιόποινη πράξη.

Και εξοργιστήκαμε με τις «εξηγήσεις» για τα ανεξήγητα που έδωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, η οποία έκανε λόγο για συγκέντρωση διαμαρτυρίας 30 ατόμων, αόρατη πάντως για το πλήθος των πολιτών που κατέγραψαν το περιστατικό βίας με τον αστυνομικό και τον πολίτη. Διότι το υλικό από τις κάμερες των πολιτών είναι συντριπτικό: Αδικαιολόγητη βία και ξύλο σε πολίτη. Όσες ανακοινώσεις και να βγάλει η ΕΛ.ΑΣ για τάχα μου συγκέντρωση και για τάχα μου επίθεση 30 ατόμων εναντίον αστυνομικών, τίποτα σχετικό δεν προκύπτει από τις μαρτυρίες των πολιτών. Πιστεύουν, δηλαδή, πως αν γίνονταν μπάχαλα στην πλατεία με τριάντα άτομα, κανείς δεν θα είχε καταγράψει το γεγονός.

Όλοι οι συγκεντρωμένοι πολίτες συνωμότησαν εναντίον της ΔΙΑΣ, συμπερασματικά.

(Και ρίχνουν ξύλο και ψεύδονται.)

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι είναι από χθες το απόγευμα στα μάτια των πολιτών η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και τελικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει γενικώς «τα στραβά μάτια» στα συχνότατα περιστατικά αστυνομικής βίας. Πορείες διαλύονται ακόμα και ειρηνικές, ελέω πανδημίας, μέτρα, μέτρα, μέτρα, ελεώ πανδημίας, καταστρατήγηση των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών, ελέω πανδημίας (προσέξτε: όχι των δημοκρατικών γενικά και αόριστα ελευθεριών, αλλά των συνταγματικών, αυτών που ορίζει το Σύνταγμα!). Βέβαια, όταν καταφθάνει ο κάθε Χεζόνια στο αεροδρόμιο και τρέχουν οπαδοί να τον υποδεχθούν, περί τους 3.000 τον αριθμό, δεν πέφτει ούτε πρόστιμο, πόσω μάλλον να τολμήσει ο αστυνομικός να απωθήσει ειρηνικά ή με Αύρες ή με δακρυγόνα τους οπαδούς, όπως γίνεται για διαδηλωτές. Εκεί, δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας, υπάρχει κίνδυνος φάπας στις Αρχές του τόπου από τους... άρχοντες του τόπου μας.

Θυμάστε τις συλλήψεις εννιά γυναικών που κρατούσαν ένα πανό στο Σύνταγμα πριν από έναν χρόνο; Για την ΕΛ.ΑΣ εννέα γυναίκες μπορεί να φέρουν την πανούκλα, αλλά 3.000 οπαδοί δεν αποτελούν κίνδυνο, διότι αλλιώς, αλίμονό της!

(Της ΕΛ.ΑΣ.)

Χθες το απόγευμα, λοιπόν, ημέρα Κυριακή, επικρατούσε συνωστισμός στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Και πώς να μην επικρατεί, όταν σύμφωνα με τα εντελώς παράλογα κυβερνητικά μέτρα οι πολίτες απαγορεύεται να μετακινηθούν για τον... προαυλισμό τους δύο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

(Μέχρι εκεί που φτάνει το λουρί του σκύλου πηγαίνει ο σκύλος, παραπέρα παραμονεύει ο μπόγιας.)

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν γίνει καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων και πήγαν οι αστυνομικοί να κάνουν έλεγχο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έγινε έλεγχος σε μια οικογένεια που κάθονταν σε ένα παγκάκι και άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στα όργανα της τάξεως ότι, εφόσον οι άνθρωποι είχαν στείλει SMS και είχαν ταυτότητες, δεν υπήρχε θέμα.

(Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι άνθρωποι αυτοί μετακινήθηκαν από το Π. Φάληρο, για παράδειγμα, για να πάνε στη Νέα Σμύρνη, αλλά κι αυτό ακόμα δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι έσπασαν στο ξύλο έναν πολίτη που πήγε να υπερασπιστεί έναν άλλον με το να διαμαρτυρηθεί.)

Οι κυβερνητικές -διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, που έλεγε και ο αείμνηστος, δεν είναι πλέον φιλοκυβερνητικές, αλλά καθαρά κυβερνητικές- εφημερίδες τα ρίχνουν όλα στην Αστυνομία, ξεπλένοντας τον Χρυσοχοΐδη, αλλά δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι, δυστυχώς για εκείνες και για εκείνον.

Βγήκε στο γυαλί και ο εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών, ο οποίος για να δικαιολογηθεί, είπε ότι οι ομάδες αυτές (ΔΙΑΣ και λοιπές) δεν είναι εκπαιδευμένες για να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Μάλιστα.

Δηλαδή, βγαίνει μπροστά ο πρόεδρος αυτών των εργαζομένων, τους αποκαλεί ανεκπαίδευτους, λέει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, και τα ρίχνει κι αυτός πάνω τους, για να καλύψει και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον πολιτικό του προϊστάμενο κ. Χρυσοχοΐδη.

Και δεν ντρέπεται!

Αλλά... ας ντραπούν και όλοι όσοι προσλαμβάνουν ειδικούς φρουρούς από την πίσω πόρτα, χωρίς να περάσουν από τη Σχολή με Πανελλαδικές.

Και, κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον: Οι ειδικοί φρουροί δεν είναι εκπαιδευμένοι. Μάλιστα. Αναρωτιέμαι ύστερα από τα χθεσινά, κάποιος συνάδελφος θα ρωτήσει την Κεραμέως και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πώς σχολιάζουν το γεγονός ότι αυτοί οι μη ειδικά εκπαιδευμένοι 1.300 ειδικοί φρουροί, με προσλήψεις ρουσφετολογικές, ας μην γελιόμαστε, θα συστήσουν τελικώς τις ομάδες ΟΠΠΙ, «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, οι οποίες συγκροτούνται από αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς που προσλαμβάνονται για τον σκοπό αυτό, και αποστολή τους είναι η προστασία και ασφάλεια τόσο των προσώπων που βρίσκονται στους χώρους των ΑΕΙ όσο και των υποδομών αυτών» ή αν θα αναθεωρήσουν τα υπουργεία.

«Νοσηλεύουμε πλέον ανθρώπους του ίδιου οικογενειακού περιβάλλοντος» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής πνευμονολογίας και γιατρός στο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης. «Έχουμε οικογένειες ολόκληρες τέσσερα, πέντε άτομα και οι τρεις νοσηλεύονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τον τελευταίο μήνα αυτό που ακούμε είναι εργασιακός χώρος, κοινωνικές επισκέψεις και χαλάρωση των μέτρων. Δηλαδή πήγα μίλησα με κάποιον χωρίς μάσκες σε έναν εργασιακό χώρο που ήμασταν τρία άτομα», πρόσθεσε.

Οι πλατείες, επιδημιολογικά, δεν φαίνεται να συμβάλλουν στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Το κλείσιμο από τις 21:00, από τις 18:00, από τις 19:00 στα σπίτια και στους εργασιακούς χώρους δεν βοηθά στην «καταστολή» της πανδημίας, παρά μόνο φέρνει εκνευρισμό στους πολίτες, φέρνει θυμό. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και όργανα της τάξης που δέρνουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πολίτη σαν άνθρωπο και όχι σαν πράγμα, έχεις ένα εκρηκτικό μείγμα που πολύ σύντομα θα κάνει «μπαμ».

Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μέρες, μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κρίση, που θα φέρει πολλή φτώχεια, όπως ίσως δεν την έχουμε δει, και τότε οι πανηγυρισμοί για ύφεση -8,7% ΜΟΝΟ θα γυρίσουν μπούμερανγκ.

Και το κερασάκι: Έτσι παρουσίασε ο Mega τη δημοσκόπηση της GPO: Στην ερώτηση «πώς κρίνετε τους συνολικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας;», το κανάλι εμφάνισε το γράφημα με την αρνητική απάντηση (29,2%) μικρότερο από αυτό με την θετική (28,8%). Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 57% κρίνει θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς (28,8% θετικά και 28,2% μάλλον θετικά), ενώ το 42,7% αρνητικά (29,2% αρνητικά και 13,5% μάλλον αρνητικά).

Η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας δεν θα αντέξει για πολύ, η κυβέρνηση δεν αλλάζει γραμμή πλεύσης και η κυρία Αναστασοπούλου το πρωί στον Σκάι ζητούσε από τον Τζανακόπουλο αποδείξεις για το ότι δεν έγιναν μπάχαλα από 30 άτομα στη Νέα Σμύρνη.

Κυρία Αναστασοπούλου μου, δημοσιογράφος δεν είστε; Ε, αποδείξτε εσείς ότι έγιναν...

Στη φωτογραφία, ο κόσμος που μαζεύτηκε να διαμαρτυρηθεί μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας. Μην μου πείτε ότι είναι όλοι αντικυβερνητικοί, μπαχαλάκηδες και αναρχοαυτόνομοι.

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 

28 Σχόλια

Χούντα είναι , θα περάσει;;;;;;; ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης έχει καταλάβει τι εστι Μωυσής και Χρυσοχουντιδης , η σοβαρή Χρύση Αυγή είναι εδώ.

Φαν φακτ : Οποίος ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη αυτά θα συμβούν ( που γράφει και κάποιος άλλος) και δεν ξέρω για εσάς αλλά λίγο δύσκολο στα καλά καθούμενα ο Τσέος να τον γκλοπιασε. Έχω φιλο που έφαγε 300αρα επειδή βρισκόταν σε πλατεία και έπινε καφέ αφού έχει απαγορευτεί εδώ και μήνες και όταν το είδε το βίντεο μου είπε καλύτερα να τις έτρωγα παρά να πλήρωνα. Τέλος πάντων δεν ξέρω για εσάς αλλά όπου υπάρχει αναταραχή με τσεους παντού υπάρχει και μια κάμερα και αυτό με βάζει σε σκέψεις Μια μέρα που πέρασε δεν ξαναπέρνα .

Ναι ο κόσμος μαζεύτηκε αυθόρμητα ύστερα από την βία των μπάτσων, βέβαια σε άλλες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είχαν και πανό, πλέον ο κάθε πολίτης κυκλοφορεί και με ένα πανό στην τσάντα του, έτσι για καμιά αυθόρμητη πορεία.

Όχι.Είναι όλα σκευωρία.Οι ευγενέστατοι αστυνομικοί είναι θύματα των παρακρατικών και υποχθόνιων μητέρων με τα παιδάκια τους και των νεαρών που απεργάζονται αντεθνικές και αντικοινωνικές πραξεις.Κι εμείς,αυτά που είδαμε,δεν ήταν πραγματικότητα,΄ήταν ζαρντινιέρες.....ουουουου να χαθείτε ρεμάλια.Ουουουου να χαθείτε κομπλεξικοί υπάνθρωποι,που μιλάτε κι όλας....

Οσο και να δουλευει το υπογειο δεν σας ξεπλενει με τα τρολακια σας.Οι μπατσοι δεν φταινε σε αυτο μονο συμφωνουμε εντολες εκτελουν.Μαλλον με εξτρα ζηλο αλλα εντολες εκτελουν.Και το γεγονος οτι πατε να τους καλυψετε στην αρχη με ψεμματα μαλλον σας εκθετει.Παντως για να κανουμε μια προβλεψη εαν συνεχισετε ετσι μεχει το Πασχα θα μυριζει καμμενη γουρνοπουλα ολη η Αθηνα.

@12:35 ναι ρε ζωντανό , ηθοποιοί είναι και γυρνάνε ταινία.

12:27 Ποια κάμερα βρε όρνιο; Κινητά τηλέφωνα ήταν αυτά που κατέγραψαν τον ξυλοδαρμό του παλικαριού. Ο καθένας έχει πλέον κινητό τηλέφωνο και καταγράφει τα πάντα. Εσύ από πού ήρθες; Από τα Γκράβαρα;

Συγχαρητήρια, ένα άρθρο από μια ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟ με όλη την σημασία της λέξεως. Κυρία Γαλανιάδη, συνεχίστε με θάρρος και επιχειρήματα να εκφράζεται την άποψή σας και να αναδεικνύετε τα κακώς κείμενα της σημερινής πραγματικότητας. Η στάση σας είμαι σίγουρος θα βρει και άλλους μιμητές.

Δεν τοποθετήθηκα μέχρι να βγάλω άκρη ψάχνοντας για εκατέρωθεν πληροφόρηση. Βλέποντας όμως και ακούγοντας τον εκπρόσωπο του εκτσογλανισμού στη Βουλή Κυρανάκη πείστηκα γι αυτό που φοβόμουν!

Με βάση την δικογραφία και οι 11 κατηγορούνται για: βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα σωματικών βλαβών από κοινού, σωματικές βλάβες από κοινού, εξύβριση και παράβαση του άρθρου 285, που αφορά σε παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων γιατί στην κατοχή του βρέθηκε «ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένας σουγιάς», ενώ ένας ακόμα κατηγορείται και για απείθεια

Ο Κυρανάκης ή η κυβέρνηση τα σκάτωσε-αν όπως η Μενδώνη με την Λιγνάδη. Είδε ή είδαν το βίντεο χτες το βραδύ με τους αστυνομικούς να δέρνουν τον νεαρό και σκέφτηκαν την ανοησία με την δήθεν απόπειρα αρπαγής του όπλου και τις άλλες βλακείες περί Κουφοντίνα. Σήμερα όμως το πρωί ένα άλλο βίντεο του ξεβράκωσε. Το βίντεο με τον ίδιο νεαρό που συνομιλεί με τους αστυνομικούς αρκετά ήρεμα πριν του επιτεθούν. Σε αυτό το δεύτερο βίντεο ξαφνικά ένας αστυνομικός, από πιο πίσω, του λέει χωρίς λόγο ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ και τότε ξεκινάει το ξύλο και η καταγραφεί του πρώτου βίντεο που όλοι είδαμε χτες.

......Είναι επικίνδυνα αφελής όποιος πιστέψει την κυβέρνηση, που θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα & μας λέει πώς κάποιος νεαρός, υποστηρικτής του Κουφοντίνα, μέλος αριστερής συλλογικότητας, έκανε απόπειρα να αποσπάσει όπλο αστυνομικού και μετά νεαρός & αστυνομικοί έπιασαν τη κουβέντα!!! Αυτά, ούτε ο Παύλος δεν θα τα έλεγε!

Για το Πισοδέρι, 17 Ιουνίου 2018. Καμία ΕΔΕ, ελάχιστες αρνητικές αναφορές στα ΜΜΕ. Μόνο ξύλο, δακρυγόνα, σπρώξιμο ανθρώπων σε κατηφορική πλαγιά. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε δεκάδες θύματα. ΕΤΣΙ ΔΕΡΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ το 75% που διαφωνεί μαζί της για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών

Χαζομάρα του αστυνομικού, να τιμωρηθεί όπως προβλέπεται. Το άρθρο κατά τα άλλα τραβηγμένο από τα μαλλιά ως συνήθως. Πήρε η κυρία Εύα μας το περιστατικό και έφερε την συντέλεια του κόσμου. Η αστυνομία δέρνει, ο κόσμος στη Νέα Σμύρνη είχε μαζευτεί αυθόρμητα γιατί δεν είχε που αλλού να πάει, κτλ. Κυρία Εύα μου, αυθόρμητα έφτιαξαν και το πανό "ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ"; Πλάκα κάνεις κυρία Εύα μου, δεν εξηγείται αλλιώς. Ο αστυνομικός να τιμωρηθεί, αλλά το βλέπουμε το παιχνίδι που παίζουν οι αναρχικοί παρέα με την νεολαία Σύριζα. Μπάχαλο θέλουν πάλι. Δεν θα τους περάσει.

@18:05 - Θα του τη φας τη θέση στην ΕΣΤΙΑ...Είσαι εμφανώς καλύτερος, κρίνοντας από τη φράση "για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών", που δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο του "λίγου" αρθρογράφου....

Π΄ρωτη φορά βλέπω σε facebook να βρίζουν και δεξιοι και αριστεροί μαζί το ίδιο πράγμα! Τα κατάφερε η κυβέρνηση να τους σιχαθούν και οι δικοι τους

Σε πλήρη δράση η ΚΟΚΚΙΝΗ χρυσή αυγή. Να τους χαίρεται ο Αλέκσης. Έφαγε μαύρο από τους πολίτες και επιστρατεύει την μόνη μέθοδο που ξέρει. Μυαλό δεν βάζει.

Ποιες Πρέσπες, Μνημόνια, ζαρντινιέρες; Τώρα οι νοικοκυραίοι ασχολούνται με τους ανεκπαίδευτους επικίνδυνους ειδικούς φρουρούς που τους σπάνε τα κεφάλια και τα παρκαρισμένα αμάξια! Λευτεριά στον Pablo!

Οι γνωστοί άγνωστοι ειδικοί πότε πέρασε τελευταία από ψυχοτέστ και τοξικολογικές; Γιατί τους οικογενειακές τους βλέπουν για παραβατικούς ή για αντιεξουσιαστές!

Ο αστυνομικός χτύπησε έναν πολίτη και ήταν λάθος του. Οικογένειες είδε μόνο ο Βαξεβάνης και εσύ. Από την άλλη είδαμε σήμερα τους αγνούς "αριστερούς" (ωραίο το τσουβάλιασμα ε;), να προσπαθούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο (ναι, είναι άνθρωπος ο αστυνομικός), λυντσάροντάς τον. Να τους χαίρεσαι stoixe. Δεν θα χωρίσει κανείς την Ελλάδα στα δύο. Μια γελοία μειοψηφία είναι όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες. Γελοία και η προσπάθεια του Σύριζα. Η ΝΔ του κέντρου δεν είναι χούντα, ούτε θα γίνει ποτέ. Χούντα είναι οι μπαχαλάκηδες. Μια ελάχιστη μειοψηφία χουλιγκάνων. Μπράβο Αλέκση, μπράβο. ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!

Πάλι Παύλο πρέπει να σε πάρουμε από το χεράκι. Μαθέ λοιπόν πως καταδικάζω και τον μπαχαλάκια διαδηλωτή και τον μπαχαλάκια αστυνομικό. Ούτε προφανώς χαίρομαι με αυτό το χάλι. Είναι δυνατόν να χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να δέρνουν άλλους ανθρώπους; Θα προστατεύσω την ζωή και την ακεραιότητα έναν πολίτη από έναν επικίνδυνο αστυνομικό και την ζωή και την ακεραιότητα ενός αστυνομικού από έναν επικίνδυνο πολίτη. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ την ΒΙΑ αστυνομικών και κουκουλοφόρων!!!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ την βία των κουκουλοφόρων που μόνο κακό κάνουν στον αγώνα για δημοκρατία στην χώρα, αλλά ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ και ΑΠΑΙΤΩ από τον ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ που ΠΛΗΡΩΝΩ να είναι ΣΩΣΤΟΣ μέχρι κεραίας και αυτός στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ του! Απαιτώ να ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ οι επικίνδυνοι αστυνομικοί και να ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ οι Ανίκανοι Πολιτικοί. Εσύ Παύλο το απαιτείς;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.