Ο Νίκος Δένδιας κατηγορείται για επεκτατικές βλέψεις από την Τουρκία

Ο Νίκος Δένδιας κατηγορείται για επεκτατικές βλέψεις από την Τουρκία

Μάιος 30, 2022 - 12:42
0 σχόλια

Επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού για την επέτειο της Άλωσης.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων, καταλογίζοντας στον κ. Δένδια επεκτατικές βλέψεις, την ώρα που ο ίδιος δήλωσε τη θλίψη του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και για τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης.

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το τουρκικό υπουργείο αναφέρει ότι «αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1.000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.