Ο νέος διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Ιωάννης Γαληνός είναι πανέτοιμος για τη νέα σχολική χρονιά (vid)

Ο νέος διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Ιωάννης Γαληνός είναι πανέτοιμος για τη νέα σχολική χρονιά (vid)

Αύγουστος 04, 2022 - 11:50
35 σχόλια

Ένα μήνα πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, η κάμερα του arcadiaportal.gr βρέθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας για να γνωρίσει τον νέο διευθυντή της κ. Ιωάννη Γαληνό.

Ο κ. Ιωάννης Γαληνός κατάγεται από την Αρκαδία και έχει πολυετή εμπειρία στη διοίκηση της εκπαίδευσης, γιατί για δυο θητείες ήταν διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αργολίδα ενώ υπήρξε για τέσσερες θητείες μέλος του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Η διοίκηση της εκπαίδευσης δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου είναι μια συλλογική υπόθεση εμού και των συνεργατών μου».

Με αφορμή την πολυετή του εμπειρία έχει συγγράψει ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων με θέματα όπως τη διδακτική, την διοίκηση και την εκπαίδευση καθώς και τη φιλοσοφία. Γενικότερα μέσα σε αυτά αποτυπώνει τις εκπαιδευτικές του ανησυχίες, έρευνες και προτάσεις.

Ένας εκπαιδευτικός ολοκληρώνεται όταν έχει διεισδύσει στην ουσία των πραγμάτων που έχουν να κάνουν και με το διοικητικό και πρωτίστως με  το παιδαγωγικό μας έργο

Ο κ. Γαληνός επεσήμανε ότι έχει αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης της θέσης που έχει αναλάβει τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στην Πολιτεία που τον επέλεξε για αυτόν τον ρόλο.

Ο μήνας Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας προετοιμασίας για την επερχόμενη σχολική χρονιά.

Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πυρετωδώς γύρω από τη στελέχωση εκπαιδευτικών στα σχολεία μας και με άλλα διαδικαστικά θέματα

Άμεσοι στόχοι του για την καλή διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς είναι η οργάνωση και η διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων, δηλαδή η κατανομή του ανθρωπίνου εκπαιδευτικού προσωπικού σωστά. Όπως επεσήμανε ο κ. Γαληνός, πρόβλημα με κενά δεν απασχολεί την υπηρεσία τους αυτό το διάστημα, ενώ όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν μέσα στη χρόνια λόγω ασθενειών θα αντιμετωπιστούν. Επιπλέον μας ενημέρωσε ότι λόγω της τεράστιας ιστορίας, παράδοσης και της τέχνης που φέρει η Αρκαδία, θα προσπαθήσει μέσα σε αυτό το πλαίσιο να πραγματοποιηθούν τέτοιες δράσεις.

Θα περιμένετε αυτά που πρέπει  να γίνουν και αυτά που μπορούμε να πετυχαίνουμε κάθε φορά

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το Σεπτέμβριο και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το άνοιγμα των σχολείων  ο κ. Γαληνός απαντά ότι αυτό είναι κάτι που το αφήνει στους ειδικούς και θα τηρήσουν αναλόγως τα μέτρα προστασίας που θα επιβληθούν.

Αυτή την περίοδο ο κ. Γαληνός μας ενημέρωσε ότι δεν έχει κλείσει κάποιο σχολείο στη δική τους βαθμίδα. Γνωρίζει τα πλήγματα που έχει υποστεί η Αρκαδία και το πώς μέσα σε μια δεκαετία έχει καταργηθεί σημαντικός αριθμός σχολείων, ελπίζει όμως να σταματήσει εδώ αυτό το φαινόμενο.

Εκφράζω την ευχή μου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και από τη δική μου την πλευρά με τις μικρές μου δυνάμεις θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να ανεβάζουμε την Αρκαδία όσο γίνεται ψηλότερα

Τέλος, το μήνυμα που δίνει στους εκπαιδευτικούς που θα βρεθούν στις σχολικές αίθουσες σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ότι η Δευτεροβάθμια θα βρίσκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και θα συμβάλλει ώστε το έργο τους να γίνεται ακόμα πιο εύκολο, παραγωγικό και δημιουργικό.

Eμείς του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του!

Αγγελική Γεωργοπούλου

 

 

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας


35 Σχόλια

3-8-21 στο ίδιο πόρταλ υπάρχει μια συνέντευξη του Μπιστόλα για το ίδιο θέμα τελικά τι γίνεται; άξιος

ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΜΕ ΔΕΣΠΟΤΗ

Επιτέλους, ένας άνθρωπος, νοήμον, με άποψη και σωστές τοποθετήσεις για τα εκπαιδευτικά, πράος και ήρεμος!! Σταμάτησε η κατρακύλα της υστερίας, της ανεπάρκειας, της κακίας και του κομπλεξισμού. Ο καινούργιος διευθυντής πιστεύω να απομακρύνει τους τοξικούς ανθρώπους από δίπλα του. Καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς !!

Κ. Γαληνέ ρωτήστε την προκάτοχό σας που το ξέβρασε το καράβι της ΔΔΕ για να το επαναφέρετε σε απάνεμο λιμάνι!!!

τα "κενά δαιμόνια¨επιστρέφονται;μάλλον ΠΕ 02 σχολιάζει ,αν κρίνω απο την ....ανορθογραφία

τΑ δημοσια πρόσωπα να αντέχουν την αρνητική κριτική διαφορετικά να καθόντουσταν σπίτι τους....

Ε ρε γλέντια με την απερχόμενη! Τώρα θα μετρήσει τους φίλους της.Οι γυμνοσαλιαγκες θ αλλάξουν πεζούλια!!!

Άνθρωποι που αλλάζουν εύκολα πολιτικά στρατόπεδα- συμφεροντολογοι δεν πρέπει να υπηρετουν το κοινό καλο....

Δεν είχε Δ/ντή-τρια η Αρκαδία και μάλιστα αποδεδειγμένα ικανότατη. όχι λόγια στα κανάλια....

Μετά τα 60 απόσυρση... Τους έχουν ξεπεράσει πολλά πράγματα και κυριως η τεχνολογί.α.. δήθεν μάχιμοι με τα χάπια στην τσέπη... Κοροιδεύουν....

Δεν χρειαζεται να δούμε τον καινούργο.. παλιό .....Να ρωτ΄ησουμε τους συναδέλφους στην Αργολιδα που τον ξέρουν....

Κάνεις λάθος ..΄. στην εκπαίδευση πλεον χωρίς Πληροφορική εισαι αόματος... Ούτε την ψηφιακή σου υπογραφή δεν μπορείς να βάλλεις στα έγγραφα... Στην βαζουν άλλοι και από πίσω σε χλευάζουν δικαίως....

σωστό όλοι όσοι βρίσκονται στο πρόθαλαμο ευαγούς ιδρύματος πρέπει να αποσύρονται ή να τους αποσύρουν

Πότε θα μπ'ουμε εμείς στην εκπαίδευση όταν διατηρούνται ακομα τα μουσεία που απεχουν 50 χρόνια απο τους μαθητές... Τι να πουν; Ποιός τους ακούει;

Αν δεν φύγουν οι κεραίες που εκτός των άλλων επηρεαζουν και τον εγκέφαλο δε θα γαληνέψει τίποτα

Φιλαράκο συμφωνώ με τα μουσεία.Δεν έχεις παρά να κάνεις αγώνα για την συνταξιοδότηση στα 50.Οχι μόνο λόγια.Γιατι αν φεύγουν οι καθηγητές στα 60-65 τώρα εσένα σε βλέπω να γίνεσαι Ακρόπολη!!! Λυπάμαι που χαρακτήρας σαν και του λόγου σου είναι εκπαιδευτικός.

Κ. Γιάννη γρήγορα ευχέλαιο πλησιάζει πανσέληνος τα κενά δαιμόνια θα κτυπήσουν Καλό δεκαπενταύγουστο

Έχει καταφέρει να είναι ανεπιθύμητος και στους δύο νομούς.... Τυχαίο;

Οι Θεολόγοι της γενιάς του ήταν οι πιο αποτυχημένοι μαθητές... εκτός αν πήγαιναν για παππάδες.....

Η εμπιστοσύνη προς τον θεσμό και το πρόσωπο του ΔΔΕ αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Αρκαδία, για την υποστήριξη και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία μας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πρόσωπο με στόχους, με διοικητική εμπειρία και αξιόλογο διοικητικό και παιδαγωγικό έργο, όπως φαίνεται άλλωστε μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.