Ο Κώτσιρας και οι άλλοι για μια θέση στο δεξί άκρο της Εθνικής

Ο Κώτσιρας και οι άλλοι για μια θέση στο δεξί άκρο της Εθνικής

Μάιος 26, 2020 - 10:52
1 σχόλια

Ο Γιάννης Κώτσιρας θέλει να επιστρέψει και πάλι στην Εθνική Ελλάδος και από το ArcadiaPortal αναλύουμε τα δεδομένα για την θέση του δεξιού μπακ-χαφ αναφορικά πάντα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Μεγαλοπολίτης άσος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στην συγκεκριμένη θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα και όπως ο ίδιος δηλώνει βάζει ο στόχος να γίνει και πάλι μέλος της Εθνικής μας ομάδας και να κάνει τον Ολλανδό τεχνικό Τζον Φαν Σχίπ να τον εμπιστευτεί μέσα απο την απόδοση του.

Στην θέση του δεξιού μπακ οι λύσεις που φαίνεται να υπάρχουν μοιάζουν να είναι περιορισένες σε αντίθεση με το άλλο άκρο της άμυνας όπου υπάρχει ένας ιδιαίτερα ευχάριστος πονοκέφαλος σε τέτοιες περιπτώσεις με ποδοσφαιριστές όπως οι Κουτρης, Γιαννούλης, Τσιμίκας, Σταφυλίδης και Κυριακόπουλος και να διεκδηκούν την θέση τους στο ρόστερ.

Στα δεξιά της άμυνας τα πράγματα φαίνεται πως είναι πιο ξεκάθαρα καθώς πέραν του Μιχάλη Μπακάκη της ΑΕΚ που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με την γαλανόλεκη φανέλα από κει πέρα ο παίχτης buck up του αποτελεί ένα πολύ καλό γρίφο στις επιλογές που έχει να διαλέξει ο Τζον Φαν Σχίπ.

Στην τελευταία κλήση του ο Τζον Φαν Σχιπ για τα παιχνίδια με Φινλανδία και Αρμενία τον Νοέμβριο του 2019 και προ της πανδημίας και της διακοπής είχε για την θέση του δεξιού μπακ τους Μιχάλη Μπακάκη και Χάρη Μαυρία.

Με δεδομένο πως ο Βασίλης Τοροσίδης έχει μεγαλώσει και δεν έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του εκτός των Μπακάκη και Μαυρία υπάρχει ακόμα ο Γιάννης Κώτσιρας, ο νεαρός Κώστας Αποστολάκης και υπό προυποθέσεις ο επίσης νεαρός αλλά πολύ άπειρος την δεδομένη χρονική στιγμή Κώστας Βαγιαννίδης.

Την θέση του δεξιού μπακ μπορεί να καλύψει αλλα με συγκρκιμένο ρόλο και ο Παναγιώτης Ρέτσος ωστόσο η κανονική του θέση είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού. Από την Super League και πάλι στην θέση αυτή οι λύσεις και σε ποιοτικό επίπεδο για την Εθνική μας ομάδα φαίνεται να είναι λίγες με τους Μαρινάκη του ΟΦΗ, τον Μασούρα της ΑΕΛ, τον Τζανακάκη του Παναιτωλικού, τον Σκόνρδα της Λαμίας, τον Κιβρακίδη του Ατρόμητου και τον Παπαγωργίου του Πανιωνίου.

Οι επιλογές στην θέση του δεξιού μπακ-χαφ που θα μοιραστεί την θέση μαζί με τον Μπακάκη είναι συγκεκριμένες με τον Ολλανδό τεχνικό να έχει στα υπόψιν του τον Γιάννη Κώτσιρα ο οποίος είναι έτοιμος με την επανέναρξη της Super League να διεκδικήσει και πάλι την θέση του στην Εθνική Ελλάδος σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά από την κλήση του τον Μάιο του 2019 από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Ο Γιάννης Κώτσιρας έχει όλες τις προυποθέσεις για να τα καταφέρει ξανά και να γίνει μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο νέο ξεκίνημα και στην νέα εποχή που έχει χαράξει με την επιστροφή των αγώνων Εθνικών ομάδων στην μετά Covid-19 περίοδο όταν αυτή έρθει.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Το έχουμε τραβήξει από τα μαλλιά παιδιά. Καλός παίκτης ο Γιάννης αλλά αμυντικά δεν μαρκάρει καθόλου και αυτή είναι η πρώτη δουλειά του αμυντικού Αν βελτιωθεί αμυντικά μπορεί πολλά

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.