Ο Φιλοζωικός Τρίπολης για τις παράνομες περισυλλογές και επανεντάξεις αδέσποτων ζώων

Ο Φιλοζωικός Τρίπολης για τις παράνομες περισυλλογές και επανεντάξεις αδέσποτων ζώων

Δεκέμβριος 28, 2020 - 13:33
20 σχόλια

Λόγω έκτακτων τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων που δεχόμαστε ως Σύλλογος, ειδικά τις τελευταίες μέρες, από συμπολίτες μας οι οποίοι κι ανυσηχούν σχετικά με παράνομες περισυλλογές και επανεντάξεις αδέσποτων ζώων που πραγματοποιούνται στη πόλη μας, με ζώα τα οποία φέρουν εμφανή σημάδια κακής ή και ελλιπούς κτηνιατρικής παρεμβάσεως κ´ διαχειρίσεως αυτών {όπως σπασμένα ράμματα από στείρωση αδέσποτου ζώου  ή και με ζώα εμφανώς ναρκωμένα κατά το ήμισυ να κινδυνεύουν κι από διερχόμενα οχήματα} για τα οποία παράνομα περιστατικά υπήρχαν ως τώρα απλές ενδείξεις/ανησυχίες· οι οποίες πλέον είναι βάσιμες και νόμιμα αποδείξιμες ότι πραγματοποιούνται στην Τρίπολη· πράγμα που μας θορυβεί ιδιαίτερα.

Ως Σύλλογος σας ενημερώνουμε σε γενικές γραμμές αλλά συνοπτικά τα εξής:
Για το αν ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς είναι ή όχι επικίνδυνο αποφασίζουν οι πενταμελείς κι οι τριμελείς επιτροπές των Δήμων. Ως νόμιμο Σωματείο, έχουμε παραχωρήσει και στον Δήμο Τρίπολης αλλά και σε γειτονικούς Δήμους, νομίμως και δικαιωματικά, 4 μέλη εκ του Συλλόγου μας για κάθε Δημοτική πενταμελή επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς βάσει ν. 4039/12.

Σας ενημερώνουμε εκ νέου, ότι ως Σύλλογος δεν έχουμε προσκληθεί ακόμα προς νόμιμη συνεδρίαση από τον Δήμο Τρίπολης για κανένα περιστατικό ή ζήτημα που αφορά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς της Τρίπολης και δεν έχουμε καμία σχέση με τις παράνομες αυτές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα .

Προς επιπλέον ενημέρωση: Το έργο της τριμελούς επιτροπής είναι, σύμφωνα με τον νόμο 4235/2014, η λήψη οριστικής απόφασης για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο, σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία επ’ αυτών από τα μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής.
Σε περίπτωση επιθετικού ζώου ο Δήμος μπορεί να ζητήσει τη γνώμη εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος είναι μέλος νομίμως αναγνωρισμένου σωματείου εκπαιδευτών σκύλων.

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης ως το πιο ενεργό εθελοντικό Φιλοζωικό Σωματείο στην περιοχή της Αρκαδίας από το 2015 όπου κ´ αυτός ιδρύθηκε· σας ενημερώνει ότι θα κινήσει και θα κινεί κάθε νόμιμη ενέργεια ως προς τα συμφέροντα των ζώων και της νόμιμης/ πολιτισμένης διαχείρισης αυτών.
Ο Πολιτισμός είναι μονόδρομος!

Τα προσωπικά (πελατειακά) συμφέροντα δεν χωρούν στον Σύλλογό μας· όπως δεν πρέπουν σε κανέναν Σύλλογο (ειδικά) που σκοπό του έχει να προωθεί τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο ως εξέλιξη σε αρμονία με την Φύση !
Σας θέλουμε στο πλευρό μας!

Ολοι μαζί μπορούμε καλύτερα!

Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης

Ειδήσεις: 

20 Σχόλια

Ρε ψευταραραδες μόνο οι επιδοτήσεις σας ενδιαφέρουν. Τα σκυλιά δεν είναι να βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες αλλά με αφεντικό ή σε άσυλο. Αυτούς που έχουν κατοικίδια να κυνηγάτε να είναι νόμιμοι γιατί αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα όλα τα άλλα είναι για τα μάτια του κόσμου

Εσείς είχατε πολυ καλη συνεργασία με τον Δήμο τις πρώτες μερες μετα την ανάληψη καθηκόντων. Τι μεσολάβησε;;

Τι έγινε κύριε Ζ; Κόπηκε η επιδότηση από τον Τζιούμη και αρχίσατε πάλι την συγγραφή άρθρων, επιστολών και ιστοριών φανταστικών σεναρίων; Θα βρείτε πάλι κακοποιημένα ζωάκια; Θα βρείτε φόλες; Θα βρείτε ασυνείδητους που βασανίζουν ζώα; Επιτέλους, κάντε κάτι άλλο στη ζωή σας. Φτάνει πια αυτο το κυνήγι δημοσίου χρήματος. Σας βαρεθήκαμε. Και για να μην λέτε ότι είμαι κακόβουλος. Μήπως να ζητήσετε να εφαρμοστεί επιτέλους το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ και ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ τσιπάρισμα των ζώων συντροφιάς; Ή ούτε και αυτό σας βολεύει;

Πριν μερικά χρόνια σας έφταιγε ο Θεοδωρακόπουλος τώρα ποιος φταίει ο Λαγός;

Όσο η Δημοτική αρχή κάνει μικροπολιτική, αντί να ασκούν τα καθήκοντα τους , ο Πολιτισμός ,το Περιβάλλον και οι Πολίτες θα καταδυναστεύονται.

Γιατί δεν τηρείται με συνέπεια η νομοθεσία και η νομιμότητα. η δημοτική αρχή γράφει το νόμο στα παλιά της τα παπούτσια? . Είναι πλέον παραπάνω από ξεκάθαρη η αδυναμία αποτελεσματικότητας από την δημοτική αρχή !!!

Μια ερώτηση, κυρίες και κύριοι του φιλοζωϊκού. Η σχετική νομοθεσία, για συγκεκριμένες ράτσες σκύλων, εκτός από το λουρί στη βόλτα προβλέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΦΙΜΩΤΡΟ. Γιατί ουδείς στην πόλη δεν βάζει φίμωτρο σε σκύλο σε δημόσιο χώρο, και γιατί δεν έχουμε δει ούτε ένα σκυλί αυτής της κατηγορίας με φίμωτρο ποτέ; Η φίλοι μας οι αστυνομικοί, που περνούν μπροστά τους κάτι γομάρια χωρίς φίμωτρο, γιατί δεν επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα; Μια απάντηση θα ήθελα παρακαλώ

@18:30, τώρα που το λες, πού είναι εκείνη η μήνυση που θα έκανε στον Θεοδωρακόπουλο; Μήπως έλεγε αλήθειες ο ψηλός;

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΑΝΕΙΚΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΟ ΖΩΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΓΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ .

Κύριε Ζ αξιέπαινο το έργο σας και η «διαχείρηση» των δωρεών. Εάν ειναι τα σκυλάκια να ζουν σε κωλοχανειο, καλύτερα να ζουν στον δρόμο. Το να τα προστατεύετε μονο απο τις φόλες δεν ειναι η λύση, απαιτείται και η ζωή σε ενα φυσιολογικό περιβάλλον.

Κύριε Ζ ή όπως αλλιώς σας λένε, ξαναρωτάω, για τα φίμωτρα των δεσποζόμενων στη βόλτα, που μάλιστα αρκετά ανήκουν σε μέλη σας, θα μας πείτε κάτι;

Επιτέλους πάρτε τα σκυλιά από την πόλη. Δεν τολμάμε να κυκλοφορήσουμε έχουν γίνει αγέλες. Επιτέλους να σταματήσει η δημοτική αρχή να ακούει κατι βρώμικους γελοίους και γελοίες που κάνουν μπάνιο μια φορά τη βδομάδα βκαι θεωρούν ότι τα σκυλιά πρέπει να κοπρουν στις πλατείες. Είναι αισχρό αυτό που συμβαίνει

03:14 Ώπα ρε συ "καθαρέ" και "σοβαρέ" που βρίζεις κιόλας τους άλλους. Αισχρός είσαι εσύ, όχι αυτό που συμβαίνει. Τράβα κοιμήσου τώρα (μη σου πω τίποτ' άλλο σε -μήσου) κι ονειρέψου την εξυπνάδα που έγραψες. Και τράβα και καμία από ικανοποίηση. Σαν δεν ντρέπεσαι. Τα σκυλιά θα μαζευτούν. Εκείνο όμως από το οποίο δεν πρόκειται να γλιτώσει ποτέ αυτή η πόλη, είναι κάτι κόπροι σαν και σένα, που είναι χειρότεροι από όλα τα σκυλιά

Κάτι δίποδα κτήνη που παίρνουν ένα σκύλο, τον ΠΕΤΑΝΕ κυριολεκτικά μέσα στα κάγκελα της ιδιοκτησίας τους και τον ξεχνάνε εκεί, να υπάρχει καθαρά και μόνο για να ενοχλεί 24/7 τους γείτονες με τις κραυγές και τα ουρλιαχτά του, γιατί δεν τα πάτε για κακούργημα παθητικής παραμέλησης ζώου , αφού νοιάζεστε τόσο πολύ για την καλοπέραση των σκύλων; Το σκυλί φοβάται, βαριέται ,πεινάει, ζει ανάμεσα σε ακαθαρσίες που δε μαζεύονται σχεδόν ποτέ. Και γαβγίζει ό,τι κινείται μ' έναν τρόπο σαν να παρακαλάει για λίγη προσοχή. Και την πληρώνουμε εμείς. Αλλά ο ιδιοκτήτης "κύριος". Δεν τον ακουμπάει κανείς.

Δελιτ λίγο το ντύσιμο, τα τατουάζ, το μπόι, το αυτοκίνητο κατόχου σκύλου συγκρίνετέ τα με την εικόνα κατόχου σκύλου προ 20ατίας και θα καταλάβετε πολλά και για το μορφωτικό του επίπεδο.

17:126 Προς το παρόν, έχουμε καταλάβει πολλά για το δικό σου μορφωτικό επίπεδο

Δεν παίρνει επιδότηση από κανέναν δήμο το σωματειπ / σύλλογο./ πολιτισικός φιλοζωικός σύλλογος. Δεν είναι μκο Ρωτήστε κ´ τον δήμο. Ούτε ήθελε επιδότηση ποτέ. Θα έδινε έμπειρα άτομα για υπάλλήλους όπως επιτρέπει και προτείνει ο νόμος, από το σωματείο, αλλά τελικα επειδή δεν το ψήφισαν ως ιδέα στο συμβούλιο πήγε και επέλεξε να βρει λύσεις ακατάλληλες νομικά και αποτελεσματικά όπως και οι προηγούμενοι των δημοτικών αρχών του τοπου μας. Ο πολιτιστικός φικοζωικός αυτό δεν το αποδέχεται. Το κράτος έχει την ευθύνη να μην «παρακρατεί» με τα χρήματα των πολιτών . Ας στολίζουν λιγο λιγότερο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.