Ο Αστέρας θέλει τον «Γερμανό» του - Το προφίλ του Ηρακλή Μεταξά

Ο Αστέρας θέλει τον «Γερμανό» του - Το προφίλ του Ηρακλή Μεταξά

Μάιος 13, 2022 - 20:01
0 σχόλια

Ο Ηρακλής Μεταξάς φαίνεται να είναι προ των πυλών του Αστέρα Τρίπολης (όπως προκύπτει από δημοσιεύματα) και αυτός που θα καθοδηγήσει τους κιτρινομπλέ τα επόμενα χρόνια για το χτίσιμο μιας νέας ομάδας.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι διατεθειμένος να σπάσει την ρήτρα του και να καταβάλει το buy out στον ΠΑΣ Γιάννινα για να δώσει γίνει ο Ηρακλής Μεταξάς ο αντικαταστάτης του Μίλαν Ράσταβας στην τεχνική ηγεσία.

Το ArcadiaPortal.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του «Γερμανού» για να γνωρίσουμε καλύτερα το ποιος είναι και τι έχει κάνει στην προπονητική του καριέρα δεδομένου του ότι είναι πια πολύ κοντά στον Αστέρα Τρίπολης.

 Γεννημένος στην Κολωνία και σε μια χώρα με παράδοση στους προπονητές ο Ηρακλής Μεταξάς από μικρή ηλικία είχε καταλάβει την κλήση του και ένιωθε έτοιμος να καθίσει σε πάγκους.

 «Ξεκίνησα να παίζω μικρός ποδόσφαιρο, το οποίο όμως σταμάτησα στα 15 μου. Όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου κατάλαβα, ότι μου αρέσει η προπονητική και έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτή. Μου άρεσε περισσότερο να καθοδηγώ, να δίνω εντολές και όχι να κλωτσάω εγώ την μπάλα» έχει ομολογήσει σε συνέντευξη του.

Ο 54χρονος προπονητής έκανε τα πρώτα του βήματα το 2001 ως "Διευθυντής του πιλοτικού προγράμματος DFB για την ανάπτυξη ταλέντων", μένοντας στη θέση αυτή μέχρι το 2009 και από εκεί και έπειτα άρχισε να έχει πιο ενεργό ρόλο ως προπονητής, ξεκινώντας στις αναπτυξιακές ομάδες της Εθνικής Γερμανίας, αναλαμβάνοντας χρέη βοηθού δίπλα από τον Χορστ Χρούμπεσχ και τον Χέικο Χέρλιχ που ήταν ως πρώτοι προπονητές στην Κ-19.

Στα «πάντσερ» ο Ηρακλής Μεταξάς για έναν χρόνο και είχε την τύχη να συνεργαστεί και να δει από κοντά την εξέλιξη παικτών όπως τα αδέρφια Μπέντερ, τον Τόνι Κρος, τον Ιλκάι Γκουντογκάν, τον Αντρέ Σούρλε και άλλους ποδοσφαιριστές με καριέρα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Το 2009 η Μπόχουμ που αγωνίζονταν στην Bundesliga αποφασίζει να του δώσει ρόλο στην πρώτη ομάδα ως βοηθό προπονητή και χρόνια αργότερα εντοπίζει την έφεση του στην ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών και του δίνει τα ηνία της δεύτερης ομάδας ως πρώτου προπονητή αυτή τη φορά για να ακολουθήσει η ίδια διαδρομή και στην επόμενη ομάδα του, τη Φράιμπουργκ.

Τον Οκτώβριο του 2015 ο Μίχαελ Σκίμπε αναλαμβάνει την Εθνικής Ελλάδας και αποφασίζει στο πλευρό του να έχει τον Ηρακλή Μεταξά, ως έναν άνθρωπο που γνώριζε τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του γερμανικού ποδοσφαίρου με την γαλανόλευκη τότε να μείνει εκτός Μουντιάλ από την Κροατία στα μπαράζ.

Στην συνέχεια έρχεται η Μπάγερν Λεβερκούζεν η οποία τον κάνει προπονητή της Κ-19 βγάζοντας στον αφρό του Γερμανικού ποδοσφαίρου Κάι Χάβερτς που εκείνη την σεζόν έπαιξε με την πρώτη ομάδα της Λεβερκούζεν για να έρθει η Τσέλσι και πριν από ένα χρόνο να κατακτήσει με την Αγγλική ομάδα το Champions League.

Τον Φεβρουάριο του 2019 ο Ηρακλής Μεταξάς πηγαίνει στην Ντάρμστατ και συναντά εκεί τον Δημήτρη Γραμμόζη και οι δύο Έλληνες τεχνικοί κατάφερναν να κρατήσουν την ομάδα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ο τελευταίος του προπονητικός σταθμός. πριν αποχωρήσει από τη Γερμανία για την Ελλάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η Άουγκσμπουργκ, σε ρόλο βοηθού προπονητή αρχικά ωστόσο ο Χέικο Χέρλιχ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στις ακαδημίες της Εθνικής Γερμανίας, αντιμετώπιζε ένα αναπνευστικό πρόβλημα και έτσι ο Ηρακλής Μεταξάς κάθισε στον πάγκο της ομάδας ως πρώτος, σε αγώνα της Bundesliga για να γίνει ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Το καλοκαίρι του 2021 ο Ηρακλής Μεταξάς αφήνει την Γερμανία για την Ελλάδα με προορισμό τα Γιάννινα για να αντικαταστήσει τον πολύ επιτυχημένο την περσνή σεζόν Αργύρη Γιαννίκη κάνοντας τους φιλάθλους του «Άγιαξ της Ηπείρου» να τον ξεχάσουν πολύ γρήγορα κάνοντας ακόμα καλύτερα πράγματα στην εφετινή πορεία της ομάδας.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και με όπλο του την συνοχή και την σταθερότητα του μπήκε στα play off του πρωταθλήματος της Super League έχοντας αυτή την στιγμή 46 βαθμούς με τους οποίους είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηρακλής Μεταξάς στον πάγκο τους ΠΑΣ Γιάννινα έχει σε ρόλο βοηθού και άμεσου συνεργάτη έναν δικό μας άνθρωπο και πιο συγκεκριμένα τον Αρκά στην καταγωγή και πρώην προπονητή του Παναρκαδικού Θανάση Στάικο.

Ο Ηρακλής Μεταξάς είναι λάτρης του γρήγορου ποδοσφαίρου με το 4-3-3 να είναι μια βασική του επιλογή έχοντας σε πρώτο πλάνο ως φιλοσοφία την σωστή κυκλοφορία της μπάλας, τον δομημένο τρόπο ανάπτυξης, την πίεση από τις πρώτες γραμμές, την ταχύτητα και την καλή αμυντική λειτουργία.

Αυτός λοιπόν είναι ο Ηρακλής Μεταξάς και αυτή είναι η προπονητική του διαδρομή από την Γερμανία μέχρι την Ελλάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα και μένει πια να δούμε αν ο επόμενος σταθμός του τελικά είναι η Τρίπολη.

Φωτογραφία άρθρου: to10.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.