Ο 6ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Άνω Δολιανών στέφθηκε με επιτυχία – Πάνω από 200 οι συμμετοχές (pics,vid)

Ο 6ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Άνω Δολιανών στέφθηκε με επιτυχία – Πάνω από 200 οι συμμετοχές (pics,vid)

Ιούνιος 26, 2022 - 16:15
1 σχόλια

Μετά από τρία χρόνια πανδημίας πραγματοποίηθηκε ο 6ος Oρεινός Ημιμαραθώνιος στα Άνω Δολιανά της Βόρειας Κυνουρίας. Ο αγώνας ήταν μια συνδιοργάνωση του  «Κεντρικού Πατριωτικού Συλλλόγου Δολιανά Κυνουρίας», του  Δήμου Βόρειας Κυνουρίας,του Α.Σ. Δολιανών «Νικηταράς», του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δολιανών, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παρόλο που η θερμοκρασία είχε ανέβει στα ύψη, οι δρομείς δεν δίστασαν να πραγματοποιήσουν την υπέροχη διαδρομή. Το  Γήπεδο Άνω Δολιανών ήταν η αφετηρία αλλά και ο τόπος τερματισμού.

Η κυρία Γιάννα Σάγκα, πρόεδρος του συλλόγου Δολιανιτών και διοργανώτρια της εκδήλωσης τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενη φέτος, γιατί είχαν ρεκόρ συμμετοχών με 250 άτομα κάθε ηλικίας από μικρά παιδιά μέχρι και μεγαλύτερα άτομα να αγωνίζονται.

Στην ερώτηση ποιες ήταν οι εντυπώσεις που έλαβαν από τον κόσμο σχετικά με την διοργάνωση και τη διαδρομή απάντησε ότι οι δρομείς ήταν πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι, καθώς υπήρχε σε όλο το μήκος της διαδρομής σωστή σηματοδότηση και σταθμοί υδροδοσίας.

Είναι καλό να κρατάμε την ίδια διαδρομή χωρίς να προκαλούμε προβλήματα στους δρομείς και όταν έρχονται πάλι δρομείς να ξέρουν ακριβώς που θα κατευθυνθούν

Στο τερματισμό αλλά και στην απονομή που ακολούθησε παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης και ο Εντεταλμένος αθλητισμού  ο κ. Γιάννης Δαλιάνης.

 Ο κ. Καμπύλης τόνισε ότι η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή παρά τις ακυρώσεις που μπορεί να σημειώθηκαν λόγω κορωνοϊού. Ο αγώνας είναι κάτι  που ο κόσμος περιμένει και θέλει να πάρει μέρος, όπως είπε χαρακτηριστικά. Θερμά συγχαρητήρια έδωσε σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα από τους συλλόγους, τους χορηγούς μέχρι τους εθελοντές και την Πυροσβεστική.

Και ελπίζουμε να μην βιώσουμε πάλι συνθήκες που θα μας αναγκάσουν να μην κάνουμε τον αγώνα. Κάθε χρόνο ο δήμος τον στηρίζει, γιατί υπάρχει ανταπόκριση

Στην ερώτηση αν ο δήμος έχει σχέδια για την διοργάνωση παρόμοιων δράσεων τώρα το καλοκαίρι ο κ. Καμπύλης μας υπενθύμισε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί και το Κρόνιο πέρασμα στον Άγιο Πέτρο ενώ υπάρχουν συζητήσεις για έναν ανάλογο αγώνα αυτή τη φορά όμως στο πεδινό τόπο του δήμου. Δεν θέλησε όμως να αποκαλύψει περισσότερα, ώστε να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για τους δημότες.

Ο κ. Δαλιάνης με τη σειρά του δήλωσε ότι όλοι οι φορείς όπως η δημοτική αρχή, η τοπική κοινότητα, οι σύλλογοι, τα παιδιά από τα Δολιανά συνέβαλαν στην επιτυχημένη αυτή διοργάνωση ενώ επιβεβαίωσε και ο ίδιος τα λεγόμενα του δημάρχου για τη δημιουργία ενός καινούργιου αγώνα. Επιπλέον ευχαρίστησε θερμά το σύλλογο Ορειβατών και Σπηλαιολόγων, που δίνει τη δυνατότητα σε μικρά παιδιά να μάθουν αναρρίχηση.

Οι δρομείς που συμμετείχαν ήταν κατενθουσιασμένοι και εύχονταν συνέχεια και του χρόνου, ώστε να μπορέσουν να παραβρεθούν και πάλι στον αγώνα. Μια κυρία δήλωσε ότι παίρνει μέρος στον αγώνα λόγω της πανέμορφης διαδρομής μέσα στη φύση. Τρέχαμε και τρώγαμε κεράσια, ήταν καταπληκτικά όπως μας είπε χαρακτηριστικά

Τέλος, ακολούθησε η απονομή των βραβείων στους αθλητές.

 Δείτε τις απονομές στο βίντεο που ακολουθεί ενώ για πλούσιο φωτογραφικό υλικό επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. (ΕΔΩ)

Κοινό ρεπορτάζ AstrosNews και ArcadiaPortal

Video: 

AstrosNews.gr Ο 6ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος των Άνω Δολιανών


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.... ΩΡΑΙΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.... ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ -ΕΠΙΣΚΕΥΗ....ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.… ...ΓΙΑΤΙ.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.