Νίκας σε Κικίλια και Κοντοζαμάνη: Να οριστεί το Παναρκαδικό ως νοσοκομείο αναφοράς

Νίκας σε Κικίλια και Κοντοζαμάνη: Να οριστεί το Παναρκαδικό ως νοσοκομείο αναφοράς

Μάρτιος 31, 2020 - 21:52
13 σχόλια

Τον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή που απέστειλε σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου στον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη αντίστοιχα.

Οπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης, το αίτημα βασίζεται στο γεγονός ότι στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια -στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η οποία- “καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Ελλαδικού χώρου, τόσο γεωγραφικά σε επίπεδο έκτασης και αποστάσεων, όσο και χωρικών αρμοδιοτήτων καθώς αναφέρεται σε 4 Περιφέρειες της χώρας μας”, υπάρχουν δύο μόνο νοσοκομεία αναφοράς, ένα βασικό στο Ρίο της Πάτρας και ένα αναπληρωματικό στα Γιάννενα.

Ο Π. Νίκας εκτιμά, ότι ο ορισμός του Παναρκαδικού ως νοσοκομείου αναφοράς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, “θα θωρακίσει έτι περαιτέρω την αντιμετώπιση της νόσου Covid 19 και συγχρόνως την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας”.

Αναλυτικά, στην επιστολή του, ο περιφερειάρχης σημειώνει:

“Αξιότιμε κ. υπουργέ

Οπως γνωρίζετε, με τη σχετική σας ανακοίνωση τα νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Sars cov 2 είναι 13 υγειονομικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, τα οποία ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Τα 13 νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διαθέτουν εξειδικευμένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να αντιμετωπίσουν κρούσματα ή ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού. Επίσης ως “αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς”, ορίζεται το νοσοκομείο που βρίσκεται σε ετοιμότητα να υποδεχθεί περιστατικά του κορωνοϊού, όταν το “βασικό νοσοκομείο αναφοράς”, θα εμφανίζει πληρότητα.

Το νοσοκομείο που έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και το νοσοκομείο που βρίσκεται σε ετοιμότητα ως αναπληρωματικό, είναι τα εξής:

6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια» και Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Ιωαννίνων.

Στα παραπάνω νοσοκομεία έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Η 6η ΥΠΕ καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Ελλαδικού χώρου τόσο γεωγραφικά σε επίπεδο έκτασης και αποστάσεων, όσο και χωρικών αρμοδιοτήτων καθώς αναφέρεται σε 4 Περιφέρειες της χώρας μας.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε να εξετάσετε τον ορισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως Νοσοκομείου αναφοράς του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», του μεγαλύτερου δημόσιου νοσοκομείου της ΠεριφέρειαςΠελοποννήσου, καθώς θα θωρακίσει έτι περαιτέρω την αντιμετώπιση της νόσου Covid 19 και συγχρόνως την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας θα σταθούν αρωγοί με κάθε τρόπο και μέσο σε μια τέτοια κίνηση παραμένοντας στη διάθεση του υπουργείου σας στο πλαίσιο της αγαστής και απαραίτητης συνεργασίας μας”.

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ:

Επιστολή Περιφερειάρχη στον υπουργό και στον υφυπουργό Υγείας


13 Σχόλια

Καλύτερα να οριστεί της Καλαμάτας. Μην πάθουμε τίποτα και δεν μπορούμε να πάμε εδώ.

Εσείς μπορεί να θέλετε....το νοσοκομείο μπορεί.... Το προσωπικό αγοράζει μασκες με δικά του χρήματα αφου το νοσοκομείο έχει ελάχιστες. Μην ξεχνάτε ότι η Τρίπολη δεν είναι Καλαμάτα σε πληθυσμό...όλοι έχουμε έναν γνωστο.....και ξέρουμε τι γίνετε στο παναρκαδικο

Όχι Νίκα. Ακόμη κι εδώ δε χάνεις ευκαιρία να την πνίξεις την Τρίπολη και να σκαπουλάρεις την Καλαμάτα. Όχι. να γίνει η Καλαμάτα αναφοράς που έχει «καλύτερες υποδομές, καλύτερους γιατρούς και καλύτερη οργάνωση»...

Εμ πως... Αφού έχει το όνομα το Παναρκαδικο να πάρει και τη χάρη. Διαφορετικά να πάνε όλα στην Καλαμάτα και η έδρα της Περιφέρειας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Κε. Νίκα αλλιώς το ξεκίνησες. Εξοπλισες την Καλαμάτα με pcr. Παρενεβεις να πάει πολύ προσωπικό στην Καλαμάτα και τώρα το γυρίζεις τσαμικο. Που το πας; Για καλό δεν είναι η μεταστροφή σου.

Έτσι εξηγούνται τα τελευταία σούρτα φέρτα με τους γιατρούς στο Παναρκαδικό. Είπαμε και μεις, πως τον έπιασε ο πόνος για το Νοσοκομείο της Αρκαδίας;

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΡΕΜΒΑΣΕΙΣ . . . . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ .

Το Παναρκαδικό δεν έχει τις προδιαγραφές για νοσοκομείο αναφοράς, το νοσοκομείο της Καλαμάτας όμως τις έχει, γιατί είναι πολύ πιο σύγχρονο και με πιο εξειδικευμένο προσωπικό. Θα ήταν δολοφονικό και τελείως ανεύθυνο λοιπόν να υλοποιηθεί η πρόταση του Νίκα που όλοι καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο την έκανε. Η Καλαμάτα να μείνει μακριά από όλα αυτά, έτσι κ. Νίκα;

@10:54 - Το νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι πιο σύγχρονο και με πιο εξειδικευμένο προσωπικό;;; Το ακούσαμε και αυτό. Για αυτό όλα τα βαριά περιστατικά τα φέρνουν στο Παναρκαδικό από την Μεσσηνία. Τι άλλο θα διαβάσουμε.

Ουδεμία έκπληξη. Ο κος Νίκας είναι Περιφερειαρχης ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ! Αυτό είναι περιφέρεια Πελοποννήσου για το Νίκα. Αργά το καταλάβαμε, αλλά το καταλάβαμε!

Δεν μπορεί ένα νοσοκομείο, που είναι τραυματολογικο κέντρο και δέχεται βαριά τραυματίες, να είναι συγχρόνως και κέντρο αναφοράς κορονοϊου!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.