Νίκας: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross στηρίζει τη Μεγαλόπολη που μας έχει όλους ανάγκη

Νίκας: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross στηρίζει τη Μεγαλόπολη που μας έχει όλους ανάγκη

Ιούλιος 28, 2021 - 13:44
0 σχόλια

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου στην έδρα της Περφέρειας στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross στη Μεγαλόπολη.

Σε μήνυμά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτήρισε την ημέρα «ευτυχή», από το Τόκιο όπου βρίσκεται, καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εξυπηρετεί την προβολή της χώρας μας, όπως είπε.

«Η εμπιστοσύνη μας αλλά και η στήριξή μας στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό δεν είναι τυχαία. Εκτός από το πουδαίο αθλητικό ενδιαφέρον, το υπουργείο Αθλητισμού έχει εστιάσει στην εξωστρέφεια. Η επιτυχία της διοργάνωσης του Ράλι Ακρόπολις είναι η αφετηρία. Έχουμε και σχέδιο αλλά έχουμε και όραμα, διότι είναι το κατάλληλο μέσον προώθησης μηνυμάτων για οδική ασφάλεια.

«Στη Μεγαλόπολη θα γίνει ένα σύγχρονο αγωνιστικό συγκρότημα, από την επόμενη χρονιά, η προσπάθεια που έκαναν κάποιοι ρομαντικοί, θα τύχει της αναγνώρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior έχει ιδιαίτερη αίγλη, καθώς αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών, είναι μια σύγχρονη νεανική μοτο-Ολυμπιάδα. Πιστεύουμε στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, η Ελλάδα μπορεί και τα καταφέρνει».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε όλους, και κυρίως τον κ. Αυγενάκη, για την ουσιαστική βοήθεια, «ώστε να είναι άρτιοι οι Παγκόσμιοι Αγώνες Moto για νέους που θα διεξαχθούν στη Μεγαλόπολη, και να είμαστε όλοι εκεί, γιατί η Μεγαλόπολη μας έχει ανάγκη, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, με την απολιγνιτοποίηση», υπογράμμισε.

Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, την κυρία Τσεσμελή, πρόεδρο Ομοσπονδίας Moto, τα αθλητικά σωματεία, το Πανεπιστήμιο, την Πελοπόννησο, την Αρκαδία ΑΕ, τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο που ήταν επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, όπως είπε.
 

Θα συμμετάσχουν αθλητές από 23 χώρες.

«Με τις προσπάθειες του κ. Αυγενάκη, έχουμε κάνει δύο συσκέψεις με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση, ώστε ο χώρος των 93 στρεμμάτων να μας αποδοθεί ιδιοκτησιακά, ώστε να κάνουμε εκεί την άρτια τεχνική πίστα για τους μηχανοκίνητους αγώνες, και η Μεγαλόπολη θα γίνει το κέντρο αθλητισμού Motocross».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.