«Νέος» Αυτοκινητόδρομος Μεγαλόπολη - Αρχ.Ολυμπία: Φτάνει το σανό, όχι άλλο!

«Νέος» Αυτοκινητόδρομος Μεγαλόπολη - Αρχ.Ολυμπία: Φτάνει το σανό, όχι άλλο!

Ιανουάριος 25, 2022 - 09:26
0 σχόλια

Γράφει ο Πάνος Χουντής

[▪] Πέθανε η αξέχαστη Φιλιώ Πυργάκη, η αρχόντισσα του δημοτικού μας τραγουδιού, αλλά μας άφησε αξέχαστα δημοτικά τραγούδια, τα οποία παραμένουν σαν μικρές διδακτικές ιστορίες της απλής καθημερινότητας του λαού μας!
Ένα από αυτά λέει:

Εμαθε ο "λαγός" και μπαίνει, μεσ' της παπαδιάς το...αμπέλι!
Μπαίνει με ..."πηδήματα" και μας χαλάει τα κλίματα....
Δηλαδή, το συρτό αυτό περιγράφει σατυρικά ότι ένας πονηρός "λαγός" κατ' εξακολούθηση, πηδούσε κάποιαν ζωηρούλα παπαδιά!.... Τοσο απλά.

Αυτό, του έγινε συνήθεια και μαλλον του καλάρεσε, εννοεί τον...λαγό, που το τραγούδι λέει ξεκάθαρα, τι τύχη βρήκε αργότερα ο ...λαγός από τα κρυφοπηδηματά του!
Γιατι σας κάνω αυτή την αλληγορική εισαγωγή; Πολύ απλά.
Για να μην χάσω την πολιτισμένη ψυχραιμία μου και την ...περήφανη γορτυνιακή ανατροφή μου!
Πάμε στην ουσία της σημερινής ανάρτησης!

[▪] Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε μια πομπώδη δημοσίευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την περασμένη βδομάδα, που έλεγε ότι συντάσσεται ΝΕΑ ...ΜΕΛΕΤΗ για αυτοκινητόδρομο Μεγαλόπολη- Αρχ. Ολυμπία!
Φυσικό ήταν να ξεσηκωθούν αρκετοί Γορτύνιοι που ξεκάθαρα κατάλαβαν ότι οριστικά πλέον, ο για ...40 χρόνια υποσχόμενος άξωνας ΕΟ. Τρίπολης - Αρχ.Ολυμπίας με Παράκαμψη των Λαγκαδίων, πάει περίπατο, η δε κατακαμένη από τις πυρκαγιές Γορτυνία, μέρα με την μέρα θα ερημώνει απομονωμένη και ξεχασμένη από την κρατική φροντίδα!
Πολλοί θα θυμούνται τις πολλές επώνυμες, τεκμειριωμένες πολιτικές και κατασκευαστικές απόψεις μου, από το .......1990 έως και το περασμένο χρόνο ότι η παράκαμψη Λαγκαδίων ΔΕΝ θα γίνει ΠΟΤΕ.

[▪] Θα θυμούνται μερικοί και ένα άλλο Αρκαδικό όνειρο που έλεγε για την μελέτη κατασκευής του πολιτικού αεροδρομίου στην .. Τριπολη!
Μα τι θυμάμαι και εγώ τέτοιες μέρες...ε;
Και για αυτό το ....προεκλογικό όνειρο είχα γράψει στην θρυλική ΑΙΧΜΗ της Αρκαδίας, την πολιτική και κατασκευαστική μου εκτίμηση, οτι δεν πρόκειται να γίνει απολύτως...ΤΙΠΟΤΑ.
Αυτήν την "μελέτη", την ξέχασαν πολύ σύντομα και οι ίδιοι οι εμπνευστές της!
Πάει και αυτό το ωραίο όνειρο!
Τώρα;

[▪] Οι εκλογές φημολογείται ότι θα γίνουν πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι του 2022..
Τί προεκλογικές υποσχέσεις, θα ακούσουν οι πελοποννήσιοι ψηφοφόροι κάτω από τα προεκλογικά μπαλκόνια;
Με τί μεγαλόπνοο προεκλογικό σανό θα ταΐσουν το Μωραΐτικο κομματικό κοπάδι τους οι ...Μαυρογιαλούροι;
Δεν μπορεί, πρέπει να υποσχεθούν κάτι στον κομματικό στρατό που δουλικά θα τους χειροκροτεί, με οπαδικές κραυγές!
Κάτι το μεγάλο, κάτι σαν ενα μεγαλόπνοο όραμα που θα ...διχάσει τους πολίτες, μέσα στην προεκλογική περίοδο, ώστε να ξεχάσουν τα σοβαρά προβλήματα και τις πραγματικές τους ανάγκες.

[▪] Οπότε βγαίνει στην δημοσιότητα η απόφαση της Περιφέρειας Πελοπονήσσου για την σύνταξη "μελετών" του νέου άξωνα Μεγαλόπολη- Αρχαία Ολυμπία.......
Αμέσως, αυτό το προεκλογικό ...σανό, το πήραν τα ..πρόθυμα ΜΜΕ, σαν φαντασμαγορικό γιορταστικό πυροτέχνημα και δημιούργησαν στους νομούς Αρκαδίας και Ηλείας, μία διχαστική, εμφυλιακή ατμόσφαιρα που βράζει με απρόβλεπτες θετικές και αρνητικές αντιδράσεις!
Οπότε αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, από τις διεκδικήσεις των πυρόπληκτων περιοχών, των αναμενόμενων νόμιμων αποζημιώσεων, των κρατικών παρεμβάσεων στις καμένες δασικές εκτάσεις, στις υποσχόμενες αναδασώσεις, στα καμένα σπίτια, τα κοπάδια, τις καμένες ελιές, τα κατεστραμμένα μαντριά και ελαιοτριβεία και ξαφνικά άρχισαν να ασχολούνται με την ...πιθανή σύνταξη μελέτης νέου αυτοκινητοδρόμου Μεγαλόπολης Αρχ.Ολυμπία!
Δηλαδή με σκοπιμότητα την καθυστέρηση, πέταξαν την μπάλα στην ..εξέδρα. Κατανοητόν ε;
[▪] Όλο αυτό το παραμύθι, θα το ακούσετε πολλές φορές στις επόμενες προεκλογικές εκστρατείες, αδιαφορώντας αν ακούγεται σαν ένα..φρικτό παραμύθι, διότι τί άλλο μπορεί να υποσχεθεί, μια υπάκουη μνημονιακή κυβέρνηση, σε μια καταχρεωμένη και κατεστραμμένη χώρα;

[▪] Α, ναί,
Το νέο δημοσιευμένο παραμύθι, χαιρέτησε με ένα ενθουσιώδες μήνυμα του, κάποιος ....μητροπολίτης της Ηλείας!
Ίσως, να θέλει να συνεισφέρει στον νέο αυτοκινητόδρομο, με τα υπόλοιπα ποσά, αν έχουν μείνει, που μάζεψαν οι Έλληνες, για τους ...πυρόπληκτους της Ηλείας.

Το Ταμείο Μολυβιάτη εννοώ...έτσι;
[▪] Κανένας δεν σκέφτηκε ότι από το 2011 το δημόσιο χρέος με αιματηρά μνημόνια χρεοκοπίας, έχει φτάσει (2021)στα 357δισ.με αύξηση περίπου 200% από ...126%.
[▪] Κανένας δεν σκέφτηκε ότι η "χώρα" ετοιμάζεται να υπογράψει το 5ο μνημόνιο, για να ξοφλήσει το 4ο που σπατάλησε αλόγιστα ο Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της "πανδημίας" του ...κορονοϊού!
[▪] Σας τονίζω ότι η σύνταξη μιας μελέτης, είναι μια ωραία ...Έκθεση ιδεών!
[▪] Το δύσκολο σε μια "μελέτη" είναι η χρηματοδότηση της, από κάποιον ευρωπαικό φορέα, η έγκριση της κερδοφόρας εργολαβίας και η εξασφάλιση των τεράστιων κεφαλαίων!
[▪] Ομως, το πιο εύκολο είναι να ξοδευτούν υπογείως και να φαγωθούν τεράστια ποσά για ..αλλεπάλληλες ατέλειωτες μελέτες!
[▪] Σας υπενθυμίζω ότι η καταταλαιπωριμένη οριστική μελέτη της Παράκαμψης Λαγκαδίων, έπειτα από..40 χρόνια, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΡΙΣΤΙΚΈΣ ΥΠΟΓΡΑΦΈΣ....Δεν εχουν τελειώσει ακόμα!

Όπως σας το φωνάζω, βρε Μωραΐτες!
Δηλαδή τι καταλάβατε;

[▪] Όσο πιο γρήγορα ξεχάσετε το αφελέστατο πυροτέχνημα της ...σύνταξης "μελέτης" του νέου αυτοκινητοδρόμου Μεγαλόπολη-Ολυμπία, τόσο θα έχετε καθαρό το μυαλό σας από τις ..σανοτροφές της κρατικής κοροϊδίας!
[▪] Δεν νομίζω να ξανασχοληθώ με την χυδαία κοροϊδία και το φρέσκο εκλογοσανό...
[▪] Την άποψη μου την υπογράφω, αλλά όποιος έχει κάποια σοβαρή άποψη, θαρραλέα ας την καταθέσει..

Αυτά για σήμερα
Άντε...γειά σας!

ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ 24-ΓΕΝ-2022
 

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.