Νέο διαδικτυακό σεμινάριο για Δασκάλους από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Νέο διαδικτυακό σεμινάριο για Δασκάλους από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Οκτώβριος 21, 2021 - 18:21
0 σχόλια

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, πρόκειται να πραγματοποιήσει δράσεις για Δασκάλους για την υποστήριξή τους στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να υλοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Δασκάλων στην Πρόληψη του Καπνίσματος, και την εκπαίδευσή τους στο υλικό Αγωγής Υγείας «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+ του άξονα «Ζω καλύτερα-Ευ ζην». 

Πρόκειται για ένα ολιστικό, αξιόπιστο και έγκυρο πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής  Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ παράλληλα στοχεύει στη δημιουργία μιας Πολιτικής για την πρόληψη του καπνίσματος στο σχολείο. Έχει δημιουργηθεί από τα Κέντρα Πρόληψης Β. Ελλάδος (Ελπίδα, Δίκτυο Άλφα, Πυξίδα, Σείριος, Ορφέας και Έκφραση) τον ΟΚΑΝΑ, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΠΙΨΥ-ΕΚΤΕΠΝ), την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΑΝΘ «Θεαγένειο». 

Έχει φανεί ότι η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί κρίσιμη περίοδο στη διαμόρφωση των αντιλήψεων και των στάσεων σχετικά με το κάπνισμα, αφού η αρνητική στάση, που έως τότε έχουν υιοθετήσει τα παιδιά, μπορεί να αμβλυνθεί και να μετατραπεί σε ανοχή του καπνίσματος από την παρέα ή ακόμα και στον πειραματισμό. Επομένως, είναι σημαντική η υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης σε παιδιά Δημοτικού, προτού αποδυναμωθούν οι ισχυρές αντικαπνιστικές στάσεις που έχουν σε σχέση με το κάπνισμα. Το πρόγραμμα πρόληψης «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» έχει φανεί ότι είναι αποτελεσματικό στην ενίσχυση δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην πρόληψη του καπνίσματος, καθώς και στη διαμόρφωση αντιλήψεων και στάσεων που λειτουργούν προστατευτικά. Επιπλέον, επηρεάζει την πρόθεση για τη χρήση καπνού στο μέλλον, ωθώντας τα παιδιά να είναι πιο επιφυλακτικά ως προς αυτό. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας  zoom και θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες, οι οποίες θα κατανεμηθούν σε 4 απογεύματα. 

Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου: 

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021.

Ώρα διεξαγωγής: 5:00 – 8:00 μμ.

Συντονίστρια του σεμιναρίου: Φωτεινή Τραχανά, Κοινωνιολόγος.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: kpnna_@otenet.gr ή στο τηλέφωνο: 2710 235243 έως και την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 προκειμένου να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος zoom.

 

Δελτίο Τύπου και Φωτογραφία του Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.