Νέες μειωμένες εισφορές στην αγορά εργασίας από 1ης Ιουνίου

Νέες μειωμένες εισφορές στην αγορά εργασίας από 1ης Ιουνίου

Μάιος 26, 2020 - 19:25
0 σχόλια

Ξεκινάει από 1η Ιουνίου 2020 η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,90 μονάδες στη μισθωτή εργασία μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Όπως δήλωσε ο Υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αγορά εργασίας καθώς μειώνει το μη μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις και δίνει κίνητρα για προσλήψεις.

Ταυτόχρονα, έρχεται να λειτουργήσει ως αντικίνητρο σε παραβατικές συμπεριφορές αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. "Σήμερα πιάνουμε το νήμα εκεί που το αφήσαμε το 2014, όταν στο υπουργείο Εργασίας είχαμε μειώσει ξανά κατά 6 μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές.

Να θυμίσω ότι τόσο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του 2014 όσο και η νέα μείωση που επιχειρούμε από 1η Ιουνίου, καταψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ". Τονίζοντας ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας αντιτάχθηκε λόγω ιδεοληπτικών εμμονών στις πολιτικές μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης με συνέπεια νε εκτινάξει τις ευέλικτες μορφές εργασίας κατά τη πενταετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

"Γι' αυτό και εμείς, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδιάζουμε περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το επόμενο χρονικό διάστημα ως μία πολύ σημαντική διαρθρωτική αλλαγή που θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση της ανεργίας και θα αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης" αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.