Νέα πραγματικότητα στην εστίαση - Τι λένε οι επιχειρηματίες στην Τρίπολη (vid)

Νέα πραγματικότητα στην εστίαση - Τι λένε οι επιχειρηματίες στην Τρίπολη (vid)

Σεπτέμβριος 16, 2021 - 21:31
5 σχόλια

Με νέους κανόνες και νέα αυστηρότερα μέτρα λειτουργεί η εστίαση από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Οι ανεμβολίαστοι πολίτες πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο εσωτερικό των επιχειρήσεων, ενώ οι ανήλικοι πελάτες μπορούν να εισέλθουν έχοντας αρνητικό τεστ.

Βάσει των νέων μέτρων  στους κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης) μπορούν να καθίσουν μόνο οι ενήλικοι εμβολιασμένοι πολίτες και αυτοί που έχουν νοσήσει από covid-19 (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

Κατά την είσοδό τους στο κατάστημα θα πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας με την εφαρμογή covid free app.

Αυτό είναι ένα μέτρο από το οποίο θέλουν να απεμπλακούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης, καθώς δεν είναι εύκολο οι υπάλληλοι να είναι υπεύθυνοι για το αν κάποιοι ανεμβολίαστοι θέλουν να εισέλθουν.

Δεν είναι δουλειά μας να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους πελάτες μας

Τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους της εστίασης με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48 ωρών, ενώ τα παιδιά ηλικίας 4-11 ετών, μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους όπως καφετέριες, εστιατόρια, κλπ με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test 24 ωρών.

Όσο οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, στα καταστήματα εστίασης δεν αλλάζουν αυτή τη στιγμή σημαντικά τα πράγματα για τους πελάτες. Ο κόσμος συνεχίζει να προτιμά τους εξωτερικούς χώρους και μετά το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης στην Τρίπολη αναφέρουν ότι οι πελάτες των καταστημάτων που είναι ανεμβολίαστοι και δεν επιτρέπεται να σερβιριστούν στο εσωτερικό του καταστήματος εστίασης στην πλειοψηφία τους έχουν δεχτεί την κατάσταση, πάντα όμως υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να καθίσουν χωρίς να έχουν το απαραίτητο πιστοποιητικό, παρά τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι για εμβολιασμένους, ενώ οι εξωτερικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί με τους πελάτες να ζεσταίνονται με τα θερμαντικά σώματα που θα τοποθετηθούν.

Αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ασύμφορο, μιας και ο χώρος θα βάλλεται από το κρύο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να κλείσουν για ακόμα μια χρονιά τα καταστήματά τους.

Οι ιδιοκτήτες τονίζουν ότι προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα ακόμα και με το 85% της πληρότητας.

Όσο ο καιρός είναι καλός οι θαμώνες που δεν έχουν εμβολιαστεί μπορούν να καθίσουν στον ανοιχτό χώρο, όταν όμως ο χειμώνας είναι βαρύς, οι επιχειρηματίες θα δέχονται μόνο άτομα που είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν νοσήσει.

Οι έλεγχοι είναι συχνοί, με μεικτά κλιμάκια από την αστυνομία, το υγειονομικό και την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας να κάνουν σαρωτικούς ελέγχους, έτσι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρησή τους.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τι λένε οι επιχειρηματίες για τα νέα μέτρα και τα προβλήματα


5 Σχόλια

Δηλαδή για να μην τσακωθούν με ανεμβολίαστο πελάτη, αφού κοιτάνε κυρίως τα χρήματα που θα τους αφήσει, τον αφήνουν να μπει εντός του καταστήματος; Ποιος κάνει κουμάντο στο μαγαζί...... ο ιδιοκτήτης ή ο πελάτης;

Κάνατε το εμβόλιο και μπανταβόσατε όλοι. Και το ωραίο είναι ότι λέτε τους ανεμβολίαστους 'ψεκασμένους'.

"Χαιρετίσματα"!! Καμία επαφή με την πραγματικότητα, ούτε με τις εξελίξεις....

Εαν ειχα καταστημα εστιασης και δεν τα εβγαζα περα (εαν εμπαινα μεσα οπως λενε), θα το εκλεινα και θα εκανα καποια αλλη επιχειρηση για να εχω κερδη, σε αλλον τομεα, αφου η εστιαση "δεν τραβαει πλεον". Τι; Οχι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.