Μουσικό Σχολείο Τρίπολης: Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία (pics,vid)

Μουσικό Σχολείο Τρίπολης: Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία (pics,vid)

Σεπτέμβριος 20, 2022 - 21:34
0 σχόλια

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Τρίπολης το ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης «Τριπολιτσά: τοπόσημο αγώνων» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Με κεντρικό θέμα την Άλωση της Τριπολιτσάς οι μαθητές είδαν σημαντικά ιστορικά σημεία της πόλης μας με άλλη ματιά. Πάντα με οδηγό την πολύτιμη βοήθεια των καθηγητών τους ο κάθε μαθητής ξεδίπλωσε το δικό του ταλέντο κατά τη διάρκεια δημιουργίας αυτού του ντοκιμαντέρ.

Αφήγηση, τραγούδι, χορός αλλά και νέα πράγματα όπως σκηνοθεσία και μοντάζ ήταν τα πράγματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές και εξερεύνησαν.

Στην κάμερα του arcadiaportal.gr μίλησαν ο διευθυντής του μουσικού σχολείου κ. Βασίλης Μπιστόλας,  ο καθηγητής του μουσικού σχολείου κ. Δημήτρης Κουτούζος και μια από τις μαθήτριες που πήραν μέρος η κυρία Βέργου Κωνσταντίνα.

Ο κ. Μπιστόλας αρχικά επεσήμανε ότι η ιδέα του ντοκιμαντέρ είναι κάτι που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, καθώς δεν μπορούσαν να ειπωθούν από κοντά όλα αυτά που ήθελαν να παρουσιάσουν. Επιπλέον τόνισε ότι μέσω της νομοθεσίας το Μουσικό Σχολείο πρέπει να διοργανώνει τέτοιες δράσεις ενώ πίστευε ότι θα υπάρξει συμμετοχή σε αυτό το εγχείρημα και από άλλα σχολεία.

Με τη σειρά του μίλησε και ο κ. Κουτούζος, ο οποίος δήλωσε ότι τα παιδιά τον καθένα με τον δικό του τρόπο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ. Στόχος ήταν μέσα από την ενασχόληση τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ιστορικές γωνιές της πόλης μας. Ένας τρόπος εκμάθησης της τοπικής ιστορίας με βιωματικό τρόπο, που άρεσε πάρα πολύ στα παιδιά. Ο κ. Κουτούζος μας ενημέρωσε ότι το σχολείο σχεδιάζει μια ακόμη παρόμοια δράση, αυτή τη φορά πρόκειται για  έναν ιστορικό περίπατο κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης.

Κλείνοντας, η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου κυρία Βέργου επεσήμανε ότι με την βοήθεια των καθηγητών τους κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με πολλά καινούργια πράγματα όπως το μοντάζ και την σκηνοθεσία αλλά και την τοπική ιστορία. Εκτός από την μάθηση, η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ έδεσε ακόμα περισσότερο τα παιδιά μεταξύ τους. Η κυρία Βέργου επιθυμεί με μεγάλη χαρά να δει και άλλες τέτοιες δράσεις να γίνονται στο χώρο του σχολείου, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «μπορούμε να κάνουμε πολύ διαφορετικά πράγματα και να προσεγγίσουμε με μια πολύ διαφορετική ματιά τον κόσμο»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κυρία Γεωργία Παναγοπούλου και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Προβολή Ντοκιμαντέρ του Μουσικού Σχολείου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.