Μια ανάρτηση για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης στο Facebook μας υπενθυμίζει την πλήρη εγκατάλειψη

Μια ανάρτηση για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης στο Facebook μας υπενθυμίζει την πλήρη εγκατάλειψη

Φεβρουάριος 19, 2022 - 14:41
0 σχόλια

Από την σελίδα ΑΘΗΝΟΛΟΓΙΟ στο Facebook έγινε μια ανάρτηση για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης η οποία προκαλεί αίσθηση και θυμίζει σε όλους μας για ακόμα μια φορά την πλήρη εγκατάλειψη τόσο του αρχαίου θεάτρου , όσο και όλων των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας.

Η ανάρτηση αναφέρει:

Οι πιο δυσάρεστες επισκέψεις που έχω κάνει σε αρχαιολογικούς χώρους ήταν στο Ακραίφνιο Βοιωτίας που από το ύψος των χόρτων δεν μπορούσα να εντοπίσω τίποτα από τις αρχαίες θέσεις. Η δεύτερη ήταν η Μεγαλόπολη που απλά όταν μπήκα στο αρχαίο θέατρο έφυγα με μεγάλη απογοήτευση και πικρία. Δεν φταίει όμως η Μεγαλόπολη, η “Μεγάλη Πόλις” της αρχαιότητας, εκείνη είναι μια άτυχη Αρχαία Μεσσήνη και εκείνη την έχτισε ο Επαμεινώνδας και μπορεί να ήταν μεγαλύτερη από την Μεσσήνη και το Αρχαίο της θέατρο είναι το μεγαλύτερο της αρχαιότητας μαζί με της Εφέσου. Ωστόσο ατύχησε γιατί δεν τηρήθηκαν διαχρονικά από το Υπουργείο Πολιτισμού οι δεσμεύσεις για ανασκαφή και ανάδειξή της. Με αποτέλεσμα η αρχαία πόλη που θα έπρεπε να είναι σήμερα από τις πιο επισκέψιμες στην Μεσόγειο, να είναι ένα μέρος που κάποιος προσπερνάει και από το αρχαίο της κλέος να είναι ορατά σήμερα ελάχιστα. Άραγε τώρα το Υπουργείο Πολιτισμού έχει την πρόθεση να δει στην Μεγαλόπολη αυτό που βλέπουμε όλοι οι υπόλοιποι και το βρόντο φωνάζουμε ή θα συνεχιστεί η αφάνεια της Μεγαλόπολης; *Αν και είναι γνωστό ότι η Υπουργός Πολιτισμού δεν απαντά σε ερωτήσεις μη θεσμικών προσώπων, εγώ θα την ρωτήσω. Τι προτίθεται να κάνει για την Μεγαλόπολη;

Μπράβο στο ΑΘΗΝΟΛΟΓΙΟ για την παρέμβαση του και για το ότι μας επισημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε, να μην σταματάμε ποτέ να διεκδικούμε ότι πρέπει να αναδειχθούν κάποια στιγμή όλα αυτά.

Η Σύμβαση χορηγίας της ΔΕΗ που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ

Καμία σοβαρή αποκατάσταση στο Αρχαίο Θέατρο, στην Αρχαία Μεγαλόπολη, στην Λυκόσουρα, το Λύκαιο όρος, θα σας θυμίσουμε για ακόμη μια φορά ότι εδώ και 10 χρόνια αγνοούνται 2.800.000 από χορηγία της ΔΕΗ, κάπου έχουν κάπου χαθεί!

Το 2011 η ΔΕΗ έκανε μια σημαντική χορηγία ύψους 2.800.000 ευρώ περίπου και μάλιστα το μνημόνιο συνεργασίας τότε μεταξύ ΔΕΗ και υπουργείου πολιτισμού το έχει υπογράψει η γεν. γραμματέας τότε, σημερινή υπουργός κ. Μενδώνη!

Η συγκεκριμένη χορηγία έγινε από την ΔΕΗ για να της δοθεί άδεια από το υπουργείο να κάνει εγκατάσταση βιομηχανικών υγρών αποβλήτων.

2.800.000 ευρώ από το 2011 δεν τα είδαμε ποτέ! Η ΔΕΗ έκανε την δουλειά της , την χορηγία όμως την εξαφάνισε! Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχόταν και δεσμευόταν η ΔΕΗ, δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Δείτε επίσης στο Καφενείο Μεγαλόπολης μια δημοσίευση από το 2013 που ενημερώθηκε το 2015, με όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα που έχουμε βρει σχετικά με τους προγραμματισμούς και τις υποσχέσεις για το Αρχαίο Θέατρο.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Δείτε επίσης σχετικά άρθρα μας

Περιφ. Πελοποννήσου: Δωρεάν Μελέτες από το ΔΙΑΖΩΜΑ για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης – Η Μεγαλόπολη τι λέει;

Αρχαία Θέατρα : Άλλο Μεσσήνη – Άλλο Μεγαλόπολη

Όλη η ιστορία και ο πολιτισμός της Μεγαλόπολης ‘πεταμένα’ στο ποτάμι!

δείτε την ανάρτηση στο Facebook

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.