Μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς προς την Αρκαδία - Όλες οι υπηρεσίες σε επιφυλακή (vid)

Μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς προς την Αρκαδία - Όλες οι υπηρεσίες σε επιφυλακή (vid)

Αύγουστος 08, 2021 - 10:10
14 σχόλια

Συνεχής ενημέρωση

Ενημέρωση 9/8/21

Στην περιοχή της Γορτυνίας επικρατεί άπνοια και υγρασία , στη μάχη πολλά πεζοπόρα τμήματα από πυροσβέστες και εθελοντές .

Ενημέρωση ώρα 23:30

Οι φλόγες μαίνονται στη Γορτυνία. Οι εστίες είναι αρκετές και καίγεται η Καπέλη. Η νύχτα δεν ευνοεί την κατάσβεση. Όλοι προσεύχονται σε λίγες ώρες με το πρώτο φως της ημέρας να συνδράμουν στην κατάσβεση τα εναέρια μέσα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του κ. Δημήτρη Λιναρδου από το μέτωπο ο οποίος με ενα υβριστικό σχόλιο επιρρίπτει ευθύνες σε όσους άφησαν να γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση. 

22:40

Χαρδαλιάς: Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Ηλεία και έχει φτάσει στην Αρκαδία είναι σε ύφεση αλλά εδώ ακόμη υπάρχουν μικρά μέτωπα που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται με επιτυχία, ενώ οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με 34 άτομα και 13 οχήματα από την Τσεχία.

22:00

Στο Λιβαδάκι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αυτή την ώρα στη Γορτυνία, ενώ στο Δωδεκάμετρο υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες. Οι κάτοικοι καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να σώσουν ότι σώζεται.

21:30 Η κατάσταση στη Γορτυνία παραμένει δύσκολη. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες μόνο από τους κατοίκους και τις λίγες δυνάμεις της Πυροσβεστική, ανέφερε ο δήμαρχος για ακόμα μια φορά. 20:30

Γορτυνία: Η φωτιά που πέρασε τον εθνικό δρόμο την έσβησαν και γενικότερα η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη ,βέβαια δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός λόγω του αέρα και τις αναζωπυρώσεις.

 

19:00 -

Μεγαλόπολη

Στον δρόμο για το χωριό Χρούσα υπάρχουν διάσπαρτα σημεία με μικρές φωτιές στα οποία γίνεται κατάσβεση, σημαντική βοήθεια και από εθελοντές με μικρά αγροτικά. Συνεχίζουν να γίνονται ρίψεις από 2 αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο έρικσον. Αναζοπυρώσεις μικρές και πίσω από το βουνό στο Χρούσα προς τους Χράνους.

Συνεχίζει η εικόνα να είναι πολύ καλύτερη.

Νέα Ενημέρωση

18:20

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΕΤΡΟ

Νέα Ενημέρωση 18:00

Μεγαλόπολη: Καμία αλλαγή , σήμερα η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει κοντά στο Ίσαρη, στο Χρούσα και προς το Πετροβούνι, εκεί πυροσβέστες ρίχνουν νερό σε σημεία που είναι επικίνδυνα. Στο χωριό Χρούσα δίνεται μεγάλη σημασία αφού ανά διαστήματα δυναμώνει ο αέρας και μπορεί να υπάρχει κίνδυνος. Επίσης στο Ίσαρη δούλεψαν πολλά μηχανήματα και έκαναν ζώνες. Πολύ σημαντική η βοήθεια από τα αεροπλάνα, οι πιλότοι έκαναν πολύ καλή δουλειά και πραγματοποίησαν ρίψεις όπου πήγε να δημιουργηθεί πρόβλημα.

17:55

Ένα μεγάλο μέτωπο έχει περάσει την Ε.Ο. προς τον ποταμό Λάδωνα και κατευθύνεται απέναντι προς τα χωριά Φαναράκι και Καστράκι.

Παράλληλα όμως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά και προς Σπάθαρι και ανέβει στο Υδροηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ.

17:42

Γορτυνία: Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η φωτιά ήδη βρίσκεται εντός του οικισμού στο Δωδεκάμετρο και "απειλεί" τα σπίτια

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς έχει μεταφερθεί στο Δωδεκάμετρο, πάνω από την Εθνική Οδό και απειλεί να κάψει σπίτια.

Ήδη νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για όλα τα χωριά/ οικισμούς που εφάπτονται της Εθνική Οδού (Τουμπίτσι – Δωδκάμετρο – Δάφνη – Τραννή Λάκκα -Μπερτσιά – Λιβαδάκι).

16:00

Η φωτιά καίει καλαμιές στον Λάδωνα, προσπάθειες να μην μπει στο Τουμπίτσι.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "REDMI NOTE REDMINOTE8T 8T AI QUAD CAMERA"
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "REDMI NOTE 8T AI QUAD CAMERA"
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "REDMI NOTE 8T AI QUAD CAMERA"

15:30 Δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία. Ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση και το πύρινο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο. Οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα δεν είναι γίνεται εύκολα γιατί οι πυκνοί καπνοί δεν επιτρέπουν την ορατότητα. Η φωτιά βρίσκεται στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Πύργου

15:00

Μεγαλόπολη

Τα μέτωπα των φωτιών στο Δερβένι και το Νεοχώρι είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει κάποιος φόβος μεγάλης αναζοπύρωσης. Στο Ίσαρη για ακόμα μια μέρα είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα.

Νωρίς το πρωί αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο έριξαν αρκετές φορές σε σημεία προς το Πετροβούνι και κάτω από το Ίσαρη.

Υπάρχουν πολλά σημεία που η φωτιά σιγοκαίει και με τον πρώτο αέρα φουντώνουν.

14:45

Η φωτιά πέρασε την ΕΟ Τρίπολης-Πύργου. Εναέριο μέσο στην περιοχή. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στη Γορτυνία.

14:30

Αναζωπύρωση στο Δωδεκάμετρο

 

13:20

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπ. Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Κολυβήρα δυο ελικόπτερα Canadair πρόκειται να επιχειρήσουν σύντομα στην Γορτυνία. Μηχάνημα της Περιφέρειας συμβάλλει στη διάνοιξη δρόμων από εχθές καθώς τα μέτωπα έχουν εκδηλωθεί σε πολύ δύσβατα σημεία. Εθελοντές κάτοικοι από Τουμπίτσι, Τρόπαια και Καλλιάνι με ίδια μέσα όπως, μπουλντόζες, γκρέιτερ και βυτία συμβάλλουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

13:00

"Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην κάτω Γορτυνία..
Έκκληση για εναέρια μέσα...
Άμεσα ζητούμε βοήθεια καιγόμαστε...
Έχουν εκκενώσει χωριά μας..."

Γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

12:10

Δεν απειλούνται οικισμοί είπε ο δήμαρχος Γορτυνίας, πρέπει να έρθουν εναέρια μέσα πάλι. Αν η φωτιά φύγει δεξιά της ΕΟ θα καεί ο νομός!

Η κατάσταση στο Ίσαρη είναι πολύ καλή, ένα μέτωπο στο Ίσαρη, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Λαμπρόπουλος. Η Γορτυνία είναι δύσκολη κατάσταση, θα υπάρξουν άμεσα εναέρια μέσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο αντιπεριφερειάρχης.

12:00

Γορτυνία - Τουμπίτσι

Επιχείρηση εναέριων μέσω - Έκκληση κατοίκων για περισσότερες δυνάμεις

 

11:30

Γορτυνία

Ο χάρτης της φωτιάς που έκαψε περιοχές της δυτικής Γορτυνίας και συνεχίζει να καίει.

 

 

11:15

Μεγαλόπολη

Πρωί Κυριακής , όλα τα μέτωπα είναι σε ύφεση , από νωρίς αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο έχουν κάνει μερικές ρίψεις , όλες οι δυνάμεις είναι σε αναμονή αναζωπυρώσεων και τι ανέμους θα έχει 10:45

Γορτυνία: Μέτωπα προς Κάπελη, Δωδεκαμετρο προς Τουμπιτσι και Λιβαδάκι προς Νεοχώρι. Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη, ο κίνδυνος παραμένει και όλα θα εξαρτηθούν από τους ανέμους.

09:05

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη σύμφωνα με το δήμαρχο Γορτυνίας. Σε εξέλιξη είναι η βοήθεια των εναέριων μέσων, που ήδη ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού σε επικίνδυνα σημεία, καθώς η συμβολή τους για την κατάσβεση είναι καθοριστική.

Ευτυχώς από πλευράς ανέμων η κατάσταση είναι ήπια και αυτό είναι θετικό. Όμως ο μεγάλος κίνδυνος είναι μην περάσει την Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς τα χωριά Φαναράκι, Καστράκι και Καλλιάνι και εκείθεν προς Ηραία.

08:25

Οι εστίες της πυρκαγιάς συνεχίζουν να βρίσκονται μεταξύ Δωδεκαμέτρου και Τουμπιτσίου. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο της φωτιάς ανεβαίνει προς τον ποταμό Λάδωνα. Η φωτιά καίει εκτάσεις στην Τοπική Κοινότητα Τροπαίων. Στο Τουμπίτσι γίνεται προσπάθεια με ζώνες να μην περάσει δεξιά από τον ποταμό και ανέβει προς Σταυρί, ενώ τα πρώτα εναέρια μέσα φαίνεται να έχουν καταφθάσει.

 

01:29

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως έχει διαβεβαίωση πως το πρωί θα υπάρχει ενίσχυση από εναέρια μέσα. 

Ύστερα από αυτοψία που έγινε σε Νεοχώρι - Ράχες - Χώρα υπάρχουν ζημιές στη Χώρα 

Αυτή την ώρα μηχανήματα έρχου δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και στην περιοχή δεν φυσάει καθόλου

Νέα Ενημέρωση

00:30 8/8/21

Οι εστίες της πυρκαγιάς συνεχίζουν να βρίσκονται μεταξύ Δωδεκαμέτρου και Τουμπιτσίου. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο της φωτιάς ανεβαίνει προς τον ποταμό Λάδωνα. Η φωτιά καίει εκτάσεις στην Τοπική Κοινότητα Τροπαίων.

Από την εφημερίδα Γορτυνία

Νέα ενημέρωση 

22:45

Η Γορτυνία φλέγεται, ήδη κάηκαν σπίτια στη Χώρα Γορτυνίας ενώ κινδυνεύουν και τα γύρω χωριά.Ο κ. Ρουμελιώτης Γιώργος και ο κ. Γιαννακούρας Βαγγέλης σήμερα βρέθηκαν δίπλα στους κατοίκους της περιοχής.

 

 

22:35 Η φωτιά είναι ακόμα στο Τουμπίτσι.Προσπαθούν όλοι να την σβήσουν για να μην περάσει στο έργοστασιο του Λάδωνα γιατί μετά θα γίνει έκρηξη, όπως μας αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής.

22:25

Εικόνες από το χωριό Τουμπίτσι Γορτυνίας όπως αναρτήθηκαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης απο τον κ. Λύτρα Μιλτιάδη.

20:51

Η φωτιά πίσω από το δημοτικό σχολείο Τουμπιτσιου

 

20:30 Γορτυνία

Έκκληση δήμαρχου για ενίσχυση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και εναέριων μέσων. Έχει χαθεί ο έλεγχος στην Γορτυνία, πολλά και ανεξέλεγκτα τα μέτωπα.

Η φωτιά πλέον είναι ανεξέλεγκτη , καίγονται σπίτια στην Γορτυνία

19:40

 Ακόμα μια αλλαγή του ανέμου έκοψε την κάθοδο της φωτιάς προς το Μεγαμπέλι και το Πετροβούνι. Αυτή την ώρα υπάρχει και πάλι πρόβλημα στο Ίσαρη , η φωτιά είναι μακριά στα 500 μέτρα και πλησιάζει στο σημείο περίπου προς το παλιό σχολείο. Οι άνεμοι βέβαια δεν είναι πολύ δυνατοί.

19:11

Σας ενημερώνουμε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη διεξάγεται κανονικά και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

19:00

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί και σπίτια στη Χώρα

Η φωτιά έφτασε στο Τουμπιτσι Γορτυνίας.
 

18:50

Ενημέρωση ώρα 18:00 Στο Νεοχώρι υπήρχε αναζοπύρωση η οποία καίει ανάμεσα στο χωριό και τον δρόμο. Στο Ίσαρη η αλλαγή του ανέμου γύρισα την φωτιά προς την ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Το δύσκολο και πιο σοβαρό πρόβλημα είναι το μέτωπο που κατεβαίνει από το Ίσαρη . Οι άνεμοι είναι δυνατοί και αλλάζουν συνέχεια , η φωτιά έχει μπει στο πυκνό δάσος ανάμεσα στο χωριό Χρούσα και στο Μεγαμπελι. Επίσης πέρασε τον δρόμο και προς το Πετροβουνι

18:30

Η εφημερίδα Γορτυνία αναφέρει: "Μόλις δόθηκε εντολή εκκένωσης και στα χωριά Καστράκι και Φαναράκι. Εστίες πυρκαγιάς βρίσκονται μεταξύ Δωδεκαμέτρου και Τουμπιτσίου. Από τη ροή του ανέμου εξαρτάται αν θα ανέβει προς Ζάβετη και Βούτση."

Η φωτιά στο Ίσαρη πάει πλέον προς Μεγαμπέλι και πίσω από Πετροβούνι.

 

18:15

Τουμπίτσι

 

Καλλιάνι τωρα

 

17:45

Άνοιξε πριν λίγη ώρα στον νέο αυτοκινητόδρομο το ρεύμα προς Καλαμάτα στο τμήμα Τσακώνα – Παραδείσια.

 

Η φωτιά από την Ηλεία, πέρασε τον Ερύμανθο ποταμό (σύνορα Ηλείας-Αρκαδίας) και αυτή τη στιγμή καίει πολύ κοντά στα χωριά της δυτικής Γορτυνίας.
Λύπη και τρόμος!
Η λήψη είναι από περιοχή έξω από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας από τη Μαρίνα Διαμαντοπούλου.

Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός και φύση

Τουμπίτσι

 

Δωδεκάμετρο Γορτυνίας

 

17:14

Πολλά τα προβλήματα στη Γορτυνία και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την δημοτική ενότητα Τροπαίων είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να προσεγγίσουν τις εστίες που βρίσκονται σε δύσβατα σημεία. 

Δεν έχουν απειληθεί σπίτια και γίνονται προσπάθειες να ελεγχθούν οι πολλές εστίες και οι αναζωπυρώσεις, ενώ στο σημείο δεν επιχειρούν συνέχεια εναέριες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει ο οικισμός Ελαία.

Ανεπιβεβαίωτές πληροφορίες μέσω των social media μιλούν για εγκλωβισμένους στην Ελαία 

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "ΧΩΡΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΕΛΑΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Καλέστε την πυροσβεστική Καίγονται μέσα τα χωριά Χρειάζονται υδροφόρες, το το οτιδήποτε! Παρακαλώ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΓΡΉΓΟΡΑ!! ΒΟΗΘΉΣΤΕ ΜΑΣ ΝΕΜΟΥΤΑ"

16:58

Το δύσκολο και πιο σοβαρό πρόβλημα είναι το μέτωπο που κατεβαίνει από το Ίσαρη . Οι άνεμοι είναι δυνατοί και αλλάζουν συνέχεια , η φωτιά έχει μπει στο πυκνό δάσος ανάμεσα στο χωριό Χρούσα και στο Μεσαμπελι.

 

Μπορεί να είναι εικόνα φύση

16:35

Εκκένωση του χωριού Ράχες Γορτυνίας

Τώρα η φωτιά στη Χώρα Γορτυνίας.
Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός

Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός και δέντρο

Ίσαρη

Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε σελίδα κοινωνικής του χωριού Βάστα δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος στο χωριό Ίσαρη.

16:28

Δήμος Γορτυνίας:
Αποκαρδιωτικές εικόνες. Ραγίζει η καρδιά μας. Όσοι βρίσκεστε κοντά στις φλεγόμενες περιοχές, η συμβολή σας κρίνεται αναγκαία.
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια. κοινοποιηστε! ΝΕΟΧΩΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αποστολή μηνύματος"

16:21

Δήμος Μεγαλόπολης: Διασταύρωση προς Χρούσα , η φωτιά έχει κατέβει χαμηλά , πέρασε τον Άγιο Νικόλαο
 

15:20

Αυτή την στιγμή πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στις Τοπικές Κοινότητες Χώρα, Νεοχώρι και Ελαία οι οποίες έχουν εκκενωθεί.

Εκτός από την πυροσβεστική και τα εναέρια μέσα, στα σημεία επιχειρεί το προσωπικό του Δήμου με υδροφόρες και 4x4 πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, την προσπάθεια κατάσβεσης επικουρούν μέλη της Δημοτικής Αρχής και εθελοντές κάτοικοι. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας βρίσκεται στην περιοχή από εχθές το μεσημέρι και συντονίζει τις επιμέρους δράσεις.

15:10

Ίσαρη , σοβαρά προβλήματα

 

15:00

Γορτυνία: Οι άνεμοι δυστυχώς είναι πιο έντονοι τώρα. Η φωτιά αναζωπυρωθηκε και πηγαίνει προς την περιοχή που βρίσκεται μεταξύ άλλων το χωριό Χώρα. Η κατάσταση είναι δύσκολη μας ανέφερε ο δήμαρχος Ε. Κουλης.
Τώρα η αστυνομία εκκενώνει το χωριό Χώρα Γορτυνίας.
 

14:40

Ίσαρη, Ο αέρας έχει δυναμώσει πολύ , αλλάζει φορά και η φωτιά απειλεί το χωριό Ίσαρη .

Η τελευταία αλλαγή του ανέμου είναι προς Ίσαρη και Χρούσα

Ίσαρη, Ο αέρας έχει δυναμώσει πολύ , αλλάζει φορά και η φωτιά απειλεί το χωριό Ίσαρη . Η τελευταία αλλαγή του ανέμου είναι προς Ίσαρη και Χρούσα. Λόγω των ανέμων έχουμε πολλές μικρές αναζωπυρώσεις , ο καπνός που φαίνεται στην ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ προέρχεται κυρίως από ένα μέτωπο στο χωριό Φίλια στην Τσάκωνα .

 

14:00

Εναέρια μέσα επιχειρούν στο μέτωπο μεταξύ Χρανων και Ίσαρη είναι ο και Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας στο σημείο και όπως μας ενημέρωσε η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη .

12:30 Όπως μας ενημερώνει το kafeneio-megalopolis.gr σε ολα τα σημεία δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις παρακολουθούν και προσπαθούν να μην υπάρχουν αναζοπυρώσεις. Εφόσν δεν φυσήξει δυνατός αέρας, η κατάσταση θα παραμείνει έτσι και δεν αναμένονται προβλήματα. Στους Χράνους υπάρχουν παντού κρυφές εστίες και με τον παραμικρό αέρα φουντώνουν. Στο Δερβένι ψηλά σε δύσβατο σημείο , υπάρχουν διάσπαρτα σημεία που αν φυσήξει μπορεί να ανάψουν. Παραδείσια, Αγία Τριάδα και Νεοχώρι δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο. Από ότι φαίνεται υπάρχει πρόβλημα στην πλευρά της Μεσσηνίας στη Τσακώνα, στο χωριό Φίλια , εκεί υπάρχει ένα μέτωπο αλλά δεν κινείται προς την Μεγαλόπολη. 11:00 Άνοιξε σήμερα το πρωί η κυκλοφορία από την παλιά Εθνική Οδό Τρίπολης – Καλαμάτας. ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα στο τμήμα Τσακώνα – Παραδείσια, παραμένει κλειστός 10:30 Καλύτερη η εικόνα στην Μεγαλόπολη κόπασαν οι άνεμοι, γίνεται εκ νέου εκτίμηση της κατάστασης.

Νέα ενημέρωση 09:00 

Μέσω της παλαιάς ΕΟ Τρίπολης - Καλαμάτας η κυκλοφορία των οχημάτων

Νέα ενημέρωση 08:00

Η νύχτα ήταν πραγματικά εφιαλτική. Πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γορτυνίας επιχειρούσαν να την κατασβήσουν. Μάχη με τη φλόγες έδιναν όλο το βράδυ πυροσβέστες και εθελοντές, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, που παρέμεινε στην περιοχή μέχρι τα ξημερώματα, μας ενημέρωσε ότι με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να αναχαιτίσουν τη φωτιά. Προς το παρόν η φωτιά  σε μεγάλο βαθμό είναι ελεγχόμενη. Όμως υπάρχουν μικρές και επικίνδυνες μικροεστίες. Για αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Εφημερίδα “Γορτυνία” – e-gortynia.gr

Νέα Ενημέρωση 01:30

«Στην Αρκαδία πέρασε ένα από τα πύρινα μέτωπα που έκαιγε στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος

Νέα Ενημέρωση 23:08

Εντολή εκκένωσης στα χωριά του Δήμου Γορτυνίας  Ελαία, Τριποταμιά και Καπελίτσα. Οι κάτοικοί τους μεταφέρονται στο γηροκομείο Τροπαίων με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Πυρόπληκτοι από την Μεγαλόπολη και το Γύθειο σε ξενοδοχείο της Τρίπολης με την αρωγή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Νέα ενημέρωση 22:05

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της φωτιάς στα Παραδείσια αν και για την ώρα δεν έχει μπει σε οικισμούς.

Εκκένωση χωριών της Γορτυνίας Νεοχώρι και Λιβαδάκι, ευπαθείς ομάδες μεταφέρονται στο Γηροκομείο Γορτυνίας.

Δυστυχώς η φωτιά στην αρχαια Ολυμπία εχει πολλά μέτωπα!!! Δύσκολο βράδυ... Φωτογραφία από Γουναρη!!!
Μεγάλη Προσοχή!!!
Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά, ουρανός και κείμενο

21:45

Δείτε φωτογραφίες απέναντι από το Νεοχώρι Γορτυνίας, η φωτιά "κατηφορίζει" προς τον ποταμό Ερύμανθο

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροι

20:30

Παραμένει κλειστή η Εθνική οδός προς Καλαμάτα από Παραδείσια έως Τσακώνα

 

20:00

Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στην Αγία Τριάδα Παραδεισίων

Δείτε βίντεο από το Καφενείο Μεγαλόπολης

 

Νέα ενημέρωση 19:50

Στα 600 περίπου μέτρα βρίσκεται το πύρινο μέτωπο  από τον γειτονικό νομό Ηλείας προς την Γορτυνία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγιά είναι απειλητική και βρίσκεται απέναντι από το χωριό Νεοχώρι Γορτυνίας, ενώ έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης.

Νέα ενημέρωση 18:20

Πυροσβεστική , Δήμος. , ΔΕΗ , ιδιώτες , όλοι μαζί ετοιμάζονται να κόψουν την επέλαση της φωτιάς στην Αγία Τριάδα Παραδεισίων
 

Νέα ενημέρωση 17:30

Ένα περίπου χιλιόμετρο η φωτιά από την Αγία Τριάδα στα Παραδείσια. Μηχανήματα στο σημείο κάνουν αντιπυρικές ζώνες.

Η φωτιά στους Χράνους

17:00 Ενημέρωση

Εντολή προληπτικής εκκένωσης Τριποτάμου, Χωρέμη , Απιδίτσας

16:30 Αλλαγή πάλι του αέρα και αναζοπύρωση προς Νεοχώρι

 

Νέα ενημέρωση 15:45

Προληπτική Εντολή εκκένωσης σε Βελιγοστή και Ελληνίτσα. Το κομμάτι της φωτιάς που πήγαινε προς Παραδείσια αντιμετωπίστηκε προς το παρόν από Μηχανήματα του δήμου , τρακτέρ ιδιωτών και Πυροσβεστική . Υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια που καίνε προς το Νεοχώρι σε μακρινή ακόμα απόσταση . Προς Ίσαρη και Βάστα είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση όσο το ευνοεί ο άνεμος .

Νέα ενημέρωση 15:50

Διακοπή κυκλοφορίας στην ΕΟ Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και στην παλαιά ΕΟ Τρίπολης - Καλαμάτας

Νέα ενημέρωση 14:50

Η φωτιά είναι εκατέρωθεν της εθνικής

 

Ενημέρωση 14:41

Τα Παραδείσια και ο οικισμός Φαναιτη εκκενώθηκαν . Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι στους Χράνους , η φωτιά μπήκε πάλι μέσα στο χωριό και απειλεί σπίτια . Ο αέρας αλλάζει συνεχώς και δυναμώνει . Στα Παραδείσια λόγω των καπνών η κατάσταση είναι αφόρητη

Ενημέρωση 14:15

Διακοπή κυκλοφορίας στην ΕΟ Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και στην παλαιά ΕΟ Τρίπολης - Καλαμάτας

Ενημέρωση 13:22

Ενεργοποίηση 112 και εκκένωση στα Παραδείσια

Στους Χράνους μπήκε πάλι η φωτιά στο χωριό και κινδυνεύουν σπίτια

Ενημέρωση 13:10

Δύσκολη η κατάσταση κλείνει και η παλιά εθνική για Τσάκωνα

Από το Καφενείο της Μεγαλόπολης

 

Ενημέρωση 12:57

Μεγάλη αναζωπύρωση στους Χράνους και πάει προς Φαλαισία.

Ενημέρωση 10:30

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη

Ενημέρωση 10:00

Έκλεισε η εθνική οδός Παραδείσια -Τσάκωνα και η κυκλοφορία γίνεται από την παλιά Εθνική . Υπάρχει ένα μικρό μέτωπο που κινείται από τους αδρανούς προς την νέα εθνική .

Ενημέρωση 9:20

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος βρίσκεται στους Χράνους όπου η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από χθες. Εκκενώθηκε προληπτικά η Χρούσα.

Όπως μας πληροφόρησε οι Χράνοι σώθηκαν και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από χθες. Γίνονται προσπάθειες να μην κινδυνέψει η Αγία Θεοδώρα Βάστα, ενώ υπήρξε και ενίσχυση οχημάτων από την περιφέρεια.

Πάνω από 50 πυροσβέστες και εθελοντές βρίσκονται στην περιοχή, ενώ ανακλήθηκαν και οι άδειες όλων των εμπλεκόμενων.

Ενημέρωση 9:00

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις έχει αποφασιστεί η προληπτική εκκένωση των χωριών Χρούσα και Νεοχώρι στην Μεγαλόπολη.

Χράνοι , Παρασκευή 9 το πρωί

Ενημέρωση 23:30

Έκτακτο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλο προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται από το μέτωπο της πυρκαγιάς που από την Ανω Μεσσηνία κατευθύνεται στην Αρκαδία.

Στις συνεδριάσεις μετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο περιφερειάρχης Πελλοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλα τα μέτωπα.

Ενημέρωση 20:45

Τα πύρινα μέτωπα είναι τόσο μεγάλα που καλύπτουν μια έκταση απέναντι από τους Χράνους έως το Ίσαρι και την Αγία Θεοδώρα και το Βάστα. Αυτά τα 3 χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά και οι κάτοικοι (κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία) μεταφέρθηκαν στην Μεγαλόπολη , όπου θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα του Δήμου.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής ετοιμάζονται μπροστά από τα χωριά για να αντιμετωπίσουν την φωτιά αν πλησιάσει. Μηχανήματα του δήμου Μεγαλόπολης , της Περιφέρειας , της ΔΕΗ αλλά και ιδιωτών έχουν μοιραστεί στα χωριά και φτιάχνουν ζώνες ή ανοίγουν προσβάσεις. Έγιναν επίσης λίγες ρίψεις από ένα ελικόπτερο και 2 πεζεντέλ. Στους Χράνους είναι οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας , ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λαμπρόπουλος.

Η νύχτα θα είναι δύσκολη, αφού ο άνεμος αλλάζει συνεχώς. Το μεγάλο στοίχημα θα είναι αν θα επιχειρήσουν το πρωί εναέρια μέσα, αν δεν συμβεί αυτό η αυριανή μέρα θα είναι πολύ δύσκολη.

δείτε βίντεο από την κάμερα του Καφενείου Μεγαλόπολης

Ενημέρωση 20:20

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στους Χράνους, όπου η φωτιά έχει πλησιάσει περίπου 400 μέτρα από το χωριό.

Οι ρίψεις από αέρα θα συνεχιστούν όσο υπάρχει φως, ενώ οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στη Μεγαλόπολη.

Ενημέρωση 19:30

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Τρίπολη, έχει γεμίσει με καπνό και στάχτες.

 

Ενημέρωση 19:12

Χράνοι, ο άνεμος δυνάμωσε πάλι

 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης ενημερώνει ότι την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στον Δήμο μας είναι ακραίος- κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία κινδύνου 5) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Η εικόνα της Τρίπολης στις 18:30

Ενημέρωση 18:22

Εντολή εκκένωσης στους Χράνους

Απειλητική φαίνεται  να γίνεται και για την Αρκαδία η πυρκαγιά που καίει την Μεσσηνία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο χωριό Βάστα και πηγαίνει προς την Αγία Θεοδώρα, μας ενημέρωσε ότι το μέτωπο που κινείται από την Μεσσηνία είναι μεγάλο.

Ήδη εκκενώθηκε η Βάστα και ίσως τα επόμενα λεπτά δοθεί εντολή να εκκενωθούν ακόμα δύο χωριά.

Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στα σύνορα Μεσσηνίας – Αρκαδίας και ήδη πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τα πάντα στην περιοχή.

 

Φωτογραφία από το χωριό Σπάθαρι Γορτυνίας


14 Σχόλια

Εδώ και 1.5 χρόνο η ανίκανη κυβέρνηση ασχολείται μόνο με το πρόβλημα του κορωναιου και άφησαν όλα τα αλλά προβλήματα στην άκρη .Τώρα υπηρετούν το δόγμα φύγετε να σωθειται .Αγορές οχημάτων έκαναν μόνο για την αστυνομία η πυροσβεστική τίποτα .Άθλιοι ξεφτίλες

Είναι όλοι σε επιφυλακή και έχουμε αυτά που γίνονται, Άντε να μην ήτανε. Τους έφυγε η φωτιά στη Γέφυρα Τσακώνας γιατί μαγνητοσκοπούσε το best και δεν ήθελαν να χαλάσουν την εικόνα. Ε Λ Ε Ο Σ .

Τι βάλατε την φωτό από το δημαρχείο με του θλιμμένους μπούφους.Κουνηθείτε ξυπνήστε

Ότι πεις ξερόλα 18:34 από κάτι τύπους με τα μυαλά τα δικά σου που είναι και πολιτικοί τραβάμε ότι τραβάμε

Κύριοι συνεχίστε να μας ενημερώνετε για τα χωριά μας. Δεν μαθαίνουμε τίποτα από πουθενά. Για άλλη μια φορά ο τόπος μας ξεχασμένος. Καλή δύναμη σε όλους!

19.24 Τράβα πάγαινε ρε βλακόμουτρο. Τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή, να έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια για να μην σου χαλάνε την αισθητική; Έκτακτο συντονιστικό σου λέει το άρθρο ότι έγινε. Ξέρεις τι θα πει αυτό ρε τσέλιγκα; Άντε τσοπαναραίοι όλοι που μου μάθατε το ίντερνετ και δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε τις μαλ@@@ που γράφετε

Νομίζω δεν είναι ώρα ούτε και σημείο να αρχίσουμε να τσακωνόμαστε μεταξύ μας έστω και αν υπεύθυνοι αξίζουν την κριτική.

Ξαφνικά σε ένα βράδυ από λοιμοξιολογοι γίνατε ειδικοί στις φυσικές καταστροφές!!! Είστε για κλάματα

Ευχαριστούμε το Arcadia Portal για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση στις κρίσιμες αυτές στιγμές!!! Καλή δύναμη παιδιά!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.