Μεγάλη μέρα για τη Νότια Κυνουρία – «Έπεσαν» οι υπογραφές για το λιμάνι της Πλάκας (pics,vid)

Μεγάλη μέρα για τη Νότια Κυνουρία – «Έπεσαν» οι υπογραφές για το λιμάνι της Πλάκας (pics,vid)

Ιούνιος 09, 2021 - 11:40
6 σχόλια

Υπεγράφη την Τρίτη 8 Ιουνίου η σύμβαση του έργου ολοκλήρωσης του λιμανιού στην Πλάκα Λεωνιδίου, μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Αργά το απόγευμα ο κ. Νίκας βρέθηκε στο δημαρχείο στο Λεωνιδίου, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλο, τον πρόεδρο του ΠεΣυ Μανώλη Σκαντζό, την θεματική αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Α. Καλογεροπούλου και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη  Αθλητισμού Ι. Μαντζούνη, όπου συνάντησαν τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Χ. Λυσίκατο, αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου και τον ανάδοχο του έργου.

Εκεί αφού «έπεσαν» οι υπογραφές του μεγαλόπνοου έργου του λιμανιού, συζητήθηκαν λοιπά προβλήματα και ανάγκες του δήμου.

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 2.850.000 ευρώ και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι αν χρειαστούν περισσότερα χρήματα, η περιφέρεια θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Λυσίκατος ανέφερε ότι είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το δήμο που περίμεναν πολύ καιρό, δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος που υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Τέλος, ο κ. Λυσίκατος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το έργο και σε αυτό το εγχείρημα.

Το λιμάνι πάλεψε με το τέρας της γραφειοκρατίας και νίκησε

Nα υπενθυμίσουμε ότι το λιμάνι της Πλάκας είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία του 2012.

Ο κ. Λαμπρόπουλος σε δηλώσεις λίγο μετά την υπογραφή μίλησε για το έργο με το οποίο θα αποκατασταθεί ένα πολύ σημαντικό λιμάνι για την περιοχή, έτσι ώστε σε λιγότερο από δύο χρόνια, που αναφέρει η σύμβαση, να παραδοθεί.

Ο κ. Σκαντζός μίλησε για τα γραφειοκρατικά εμπόδια και για το μεγάλο έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όλου του δήμου.

Ο περιφερειάρχης και η συνοδεία του περπάτησαν στα σοκάκια του Λεωνιδίου και έφτασαν μέχρι το αρχοντικό Τσούχλου, την έδρα του «Αρχείου της Τσακωνιάς», και συναντήθηκε με τα μέλη του πολιτιστιούό φορέα «Αρχείον Τσακωνιάς» με αντικείμενο τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την παράδοση της Τσακωνιάς, όπως επίσης και με τον τοπικό σύλλογο που ασχολείται και προωθεί το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου.

Θα ακολουθήσει νέο ρεπορτάζ από τη συνάντηση.

Kοινό ρεπορτάζ με το leonidion.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr «Έπεσαν» οι υπογραφές για το λιμάνι της Πλάκας


6 Σχόλια

ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ '' ΕΡΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ '' ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ...... 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΝΙΚΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ ......ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ .

Ο κ. Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας .....ούτε άχνα για το τεράστιο έργο Τατούλη - Γιαννακούρα στο Δήμο του ;;;;;;; Ασφαλτοστρώσεις , οδοφωτισμοί , έργα ύδρευσης μέσα στο Λεωνίδιο και σε όλες τις τοπικές κοινότητες ! Όλος ο Δήμος ολόκληρο εργοτάξιο .

Τόσα χρήματα για να έχει την τύχη του λιμανιού του παραλιου Αστρους. Δηλαδή ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΟ Μηδέν... Και που έγινε, ούτε κανό δεν έρχεται...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ . ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΕΧΕΙ ΛΙΜΑΝΙ . ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΓΙΑΤΙ . ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ . ΑΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ . 5.000.000 ΕΥΡΩ . ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ , ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο Κ. ΝΙΚΑΣ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ . ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ .....ΚΑΝΟ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ . ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.