Με θρησκευτική κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (pics,vid)

Με θρησκευτική κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (pics,vid)

Απρίλιος 30, 2021 - 21:13
0 σχόλια

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ετελέσθη και εφέτος η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, ενώ αρκετός κόσμος παρέστη στη σεμνή τελετή.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού δεν έγινε ως είθισται  η μεγάλη περιφορά των Επιταφίων των ενοριών της πόλης στην κεντρική πλατεία όπου οι πιστοί, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν και ακολουθούσαν του Επιτάφιους κρατώντας κεριά στα χέρια και με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα....

Η περιφορά φέτος έγινε έξω και γύρω από τον ναό με την Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης ενώ οι  πιστοί έμειναν στην πλατεία.

"Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ..." ακούστηκε από τους ψάλτες και τις χορωδίες που συνόδευαν τους επιταφίους ενώ ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών.

Video: 

ArcadiaPortal.gr H περιφορά του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.