Με σειρά εκδηλώσεων τιμήθηκε στην Κορινθία η επέτειος της μάχης της Περαχώρας

Με σειρά εκδηλώσεων τιμήθηκε στην Κορινθία η επέτειος της μάχης της Περαχώρας

Σεπτέμβριος 29, 2021 - 19:04
1 σχόλια

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων το περασμένο τριήμερο 24 με 26 Σεπτεμβρίου για την επέτειο της μάχης της Περαχώρας, στην Κορινθία, η οποία έγινε τον Σεπτέμβριο του 1822.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 του μήνα, η Ενωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, διοργάνωσε στην πλατεία Ταξιαρχών της Περαχώρας την εκδήλωση “Θρησκευτικά μνημεία της χερσονήσου της Περαχώρας, τόποι ορθοδοξίας, εθνικών αγώνων και πολιτισμού”.

Ακολούθησε, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, η παράσταση “Ο υπασπιστής του Καποδίστρια” που ανέβασε στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου και το βράδυ της ίδιας ημέρας στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας η εκδήλωση  “Επέτειος της μάχης της Περαχώρας” που διοργανώθηκε από τον δήμο και το Δημοτικό Σχολείο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής παρουσιάστηκαν, η βραβευμένη από το Education Leader Awards (silver) μαθητική ταινία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με τίτλο “Στα χρόνια του πόνου και της θυσίας”, το διακεκριμένο στον διεθνή διαγωνισμό “Κάν’το ν’ ακουστεί” τραγούδι  του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με τίτλο “Μια αγκαλιά όλοι μαζί”, καθώς επίσης και η συμμετοχή του εν λόγω σχολείου στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το ΠΕ.ΚΕ.Σ. Πελοποννήσου με τίτλο “1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα” με θέμα “Η μάχη της Περαχώρας”.

Το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου, στο μνημείο της πλατείας Ταξιαρχών της Περαχώρας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στον ίδιο χώρο, παρουσιάστηκε από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου το συμφωνικό έργο “Η μάχη της Περαχώρας”, το οποίο συνέθεσε ο αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κερκύρας και συνθέτης Σπύρος Προσωπάρης, μετά από σχετική παραγγελία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση -αλλά και των 60 χρόνων λειτουργίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου.

Τέλος, το ίδιο βράδυ, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ο “Ιβυκος” Σύνδεσμος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράσταση “Μάχη της Περαχώρας – Μνημονικοί Τόποι του ’21”, εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Στις πιο πάνω εκδηλώσεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή και τους θεματικούς ομολόγους του Υποδομών Αργολίδας και Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο βο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σάκης Παπαθανασίου κ.α.

 

Δελτίο Τύπου και Φωτογραφία, Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ , ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ , ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.