Με μάσκες και αυστηρή διάρκεια μιας ώρας οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Με μάσκες και αυστηρή διάρκεια μιας ώρας οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Οκτώβριος 22, 2021 - 11:56
1 σχόλια

φωτογραφία arcadiaportal.gr

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι μαθητικές και οι στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα και στις μαζικές εκδηλώσεις.

Υποχρεωτική, ωστόσο, καθίσταται η χρήση της μάσκας για όλους, καθώς οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς της πανδημίας στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων. Τα επιδημιολογικά δεδομένα που προβληματίζουν την ιατρική κοινότητα παρουσίασε εκ νέου χθες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου αφενός ο αριθμός των διασωληνωμένων κρουσμάτων και αφετέρου των ανεμβολίαστων πολιτών παραμένει υψηλός.

«Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτική Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε σχετικά η κ. Γκάγκα.

Προβαίνοντας, υπό αυτό το πρίσμα, σε σχετικές διευκρινίσεις σήμερα, κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών εξηγούσαν πως:

· την 27η Οκτωβρίου: οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν ακριβώς, όπως κάθε χρόνο.

· την 28η Οκτωβρίου: οι στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο, αλλά η χρονική διάρκειά τους δεν θα υπερβαίνει την μία ώρα.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ποια μέτρα; Ποιος πιστεύει πως θα τηρηθούν; Ποιος δουλεύει ποιον; Απλά να πούμε ότι έγινε και οποίος ζήσει έζησε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.