Mε καταγωγή από το Ίσαρη Μεγαλόπολης ο νέος Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Αν. Κώτσηρας

Mε καταγωγή από το Ίσαρη Μεγαλόπολης ο νέος Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Αν. Κώτσηρας

Ιανουάριος 05, 2021 - 18:46
0 σχόλια

Aπό το χωριό Ίσαρη του δήμου Μεγαλόπολης κατάγεται ο νέος Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Αν. Κώτσηρας!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤ. ΚΩΤΣΗΡΑΣ

Δικηγόρος-Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό και Διοικητικό Δίκαιο (LL.M, Master II), τ. Πρόεδρος Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, Αν. Ευρωβουλευτής-Aν. Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής.
Με καταγωγή από το Ίσαρη, γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Το 2002  εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων: Στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Droit administratif et Collectivités Territoriales) από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III “Paul Cézanne” της Γαλλίας. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Δικαίου («Ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων»). Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή μελετών σχετικών με το ευρωπαϊκό δίκαιο, με τελευταία τη συμμετοχή του στην συγγραφή της κατ´ άρθρον ερμηνείας της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Έχει δημοσιεύσει, επίσης, μετεξέλιξη της διδακτορικής του διατριβής με θέμα «Η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων κατά το ενωσιακό δίκαιο και την ελληνική έννομη τάξη» από τις εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη (2015), καθώς και μελέτες σε θέματα διοικητικού και ευρωπαϊκού δικαίου, ενώ έχει διδακτική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (διδασκαλία μαθητών Erasmus στη Νομική Σχολή Παν/μίου Αθηνών 2011-15).
Ασκεί δικηγορία από το 2008 και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα με ειδίκευση στο δίκαιο ανταγωνισμού-κρατικών ενισχύσεων, διοικητικό, εμπορικό και ευρωπαϊκό δίκαιο. 
Από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει εκλεγεί δυο φορές στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ), έχοντας διατελέσει μέλος Δ.Σ., Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος. Έχει διατελέσει μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης Ν.Δ. Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής (2014), υποψήφιος βουλευτής (2015), ενώ στις Βουλευτικές Εκλογές του 2019 εξελέγη Βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής. Μετά από μετασχηματισμό της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές του έτους 2021, διορίστηκε Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή:isari.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.