Με επιτυχία η 19η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου (pics)

Με επιτυχία η 19η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου (pics)

Ιούλιος 27, 2020 - 11:28
0 σχόλια

Με την ζέστη να είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και για την περιοχή της ορεινής Αρκαδίας, ολοκληρώθηκε η 19η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου. Η πολύ όμορφη διαδρομή σε συνδυασμό με τις θεαματικές προσπάθειες των οδηγών έκαναν και φέτος τον αγώνα να εξελιχθεί σε γιορτή για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

Στο αγωνιστικά κομμάτι για την Ομάδα Ν, νικητής ήταν ο Φούντας Πολύδωρος Peugeot 106 516, ο οποίος ανέβηκε ταχύτατα και στα δύο σκέλη του αγώνα, με τους Αργυράκη Νικόλαο Citroen Saxo VTS και Μαυρομάτη Mapivo Peugeot 106 516, να συμπληρώνουν την τριάδα. Στη Ν έως 2 Λίτρα, είχαμε τους Ίδιους πρωταγωνιστές με τον Φούντα Πολύδωρο Peugeot 106 Χ16 νικητή, και τους Αργυράκη Νικόλαο Citroen Saxo VTS, Μαυρομάτη Μαρινο Peugeot 106 S16 να συμπληρώνουν τις δύο θέσεις του βάθρου.

Στην Ομάδα Α, ο Λιώρης Παναγιώτης Ford Escort RS Cosworth πρώτευσε, προσθέτοντας άλλη μια επιτυχία στο αγωνιστικό του παλμαρέ. Ηταν ταχύτερος και στα δύο σκέλη αφήνοντας τους Τζαβάρα Αναστάσιο Opel Astra GTE, Στάγια Βασίλη Citroen Saxo VTS, να παλέψουν για τις δύο Θέσεις του βάθρου. Μεγάλος νικητής στην Α έως 2 Λίτρα. ο Τζαβάρας Αναστάσιος Ορο1 Astra ΟΤΕ. Με εξαιρετική οδήγηση κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον 010710 Βασίλη Citroen Saxo VTS, ο οποίος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, με τον Ντέκα Γιώργο Citroen Saxo VTS, να συμπληρώνει την τριάδα..

Απόλυτος κυρίαρχος στην Ομάδα Ε. όλο το σαββατοκύριακο ήταν ο Τσιογκας Αλέξανδρος Citroen ΑΧ Sport. μη αφήνοντας περιθώριο στους υπόλοιπους. Ανέβηκε ταχύτερα και στα δύο σκέλη κατακτώντας ακόμη μια νίκη. Στην δεύτερη Θέση βρέθηκε ο Μπράτσος Γεώργιος Peugeot 205 GTI, με την Χόνδρου Θεοδώρα Ford Sίeπα RS Cosworth να τερματίζει στην τρίτη θέση. Στην Ε έως 2 Λίτρα, νικητής ο Τσιογκας Αλέξανδρος Cilrce. ΑΧ Sport, με τους Μπράτσο Γεώργιο Peugeot 205 GTI και Δρακόπουλο Ιωάννη Citroen Saxo VTS να καταλαμβάνουν την δεύτερη και την τριτη Θέση αντίστοιχα.

Στην Ομάδα 70132018081022.000 συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές, μεγάλος νικητής ήταν ο Σπυρόπουλος Σωτήριος με το Θηριώδες 8115001501 ΕΧΟ 1Χ. Ανέβηκε ταχύτερα και στα δύο σκέλη του αγώνα. μη αφήνοντας περιθώρια στους ανταγωνιστές του. Στη δεύτερη θέση ο Δούβαλης Παναγιώτης BMW Ε36. ο οποίος έκανε μια πουδαία εμφάνιση. Στην τρίτη θέση ο πάντα γρήγορος Ποτουρίδης Ιωάννης Subaru Impreza WRX, σημείωσε ανταγωνιστικούς χρόνους. 

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών

Φούντας Πολύδωρας

" Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα και όλα κύλησαν όπως τα θέλαμε. Το Σωματείο έκανε σπουδαία δουλειά οργανωτικά, δεν υπήρχαν καθυστερήσεις και απολαύσαμε τον αγώνα. Πετύχαμε και ένα πολύ καλά αποτέλεσμα και είμαστε πολύ χαρούμενα για αυτό."

Λιώρας Παναγιώτης

Εμείς χαρήκαμε τον αγώνα πάρα πολύ. Δεν είχαμε άγχος καθώς ο αγώνας ήταν φιλικός. Εμείς είχαμε σαν στόχο να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα στο αυτοκίνητο για να είμαστε έτοιμα στην συνέχεια. Ελπίζω και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ."

Τσιόγκας Αλέξανδρος

0 αγώνας για εμάς κύλησε θετικά. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο setυρ του αυτοκινήτου Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάποιες ρυθμίσεις και μας βοήθησε η συγκεκριμένη ανάβαση. Σημειώσαμε πολύ καλό χρόνο στο πρώτο σκέλος, αλλά στο δεύτερο η ζέστη σε συνδυασμό με κάποια σημεία που γλιστρούσαν, δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε κάτι καλύτερο. Το θετικό είναι πως θα είμαστε έτοιμα για τον αγώνα του Βολου."

Σπυρόπουλος Σωτήριος

Εμείς μπορεί να τερματίσαμε στην πρώτη θέση αλλά αντιμετωπίσαμε έντονα προβλήματα με την ζέστη. Προσπαθήσουμε να τα λύσουμε και εν μέρει το καταφέραμε. Δεν πιέσαμε όπως θα θέλαμε, αλλά ήρθε ένα θετικό αποτέλεσμα Το διασκεδάσαμε όσο μπορούσαμε Συγχαρητήρια σε όλους.»

Μετά το τέλος της 19ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, η οργάνωση μαζί με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία, υποσχέθηκε πως για τον εορτασμό των 20 ετών του αγώνα θα υπάρξουν σπουδαίες δράσεις και εκδηλώσεις στόχο η αγαπημένη Ανάβαση της Πελοποννήσου να συνεχίσει να αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή.

Φωτ.: Photo R Press, Start Line Racing Club


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.