Λάβαρα με αγωνιστές του 1821 στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (pics)

Λάβαρα με αγωνιστές του 1821 στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (pics)

Σεπτέμβριος 05, 2021 - 20:00
12 σχόλια

O Υψηλάντης, ο Πλαπούτας, ο Φωτάκος, ο Αναγνωσταράς, ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Μητροπέτροβας και ο Δεληγιάννης, είναι οι αγωνιστές που θα σας καλωσορίζουν όταν μπαίνετε στην Τρίπολη, ή όταν κινήστε επί της πλατείας Κολοκοτρώνη.

Αυτά τα νέα λάβαρα ήρθαν να προστεθούν στα δεκάδες, λάβαρα που ο δήμος Τρίπολης έχει αναρτήσει σε πολλές γωνιές της πόλης, διακοσμώντας έτσι την Τριπολιτσά με φιγούρες ηρώων.

Ο δήμος Τρίπολης πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έχει τοποθέτησε λάβαρα με τους αγωνιστές της επανάστασης στην πλατεία Άρεως και με σπουδαίους Έλληνες πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.

Τα σύμβολα και τα εμβλήματα  που χρησιμοποιήθηκαν ταυτίζονται με τους πολύχρονους αγώνες του ελληνισμού  και αποτελούν  σύμβολα  του ελληνικού κράτους.

Φωτογραφίες arcadiaportal.gr


12 Σχόλια

Σπουδαίοι Έλληνες στην πλατεία Πετρινού χωρίς......τον ΠΕΤΡΙΝΟ !.....Χωρίς τον ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟ !.......ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ !

Νόμισα ότι ήταν η Αμαλ και με έπιασε ανατριχίλα. Ανατολίτικα Μουσουλμανικά έθιμα, που σιγά σιγά θα έρχονται και στην Ελλάδα μας.

08:11 όχι όχι μη φοβάσαι, δε θα έρθει να κανένα ανατολίτικο έθιμο, μόνο μουστακαλήδες με τουρμπάνια θα έχουμε... από μέσα την ευρώπη.

Μετά τον "πάνινο" Καρυωτάκη μήπως κε Δήμαρχε πρέπει να βγάλετε από τα υπόγεια ( που την πέταξαν κάποιοι, αφαιρώντας την από την πλατεία Άρεως) την προτομή του; Τότε θα τον τιμήσετε ΑΛΗΘΙΝΆ.

Δήμαρχε ο επισκέπτης της Τρίπολης θέλει να δει τον τόπο των ιστορικών γεγονότων. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ. Γι' αυτό καλλώπισε και ανέδειξε το μνημείο της Μεταμόρφωσης (πύλη του Ναυπλίου) και την προτομή του Δούνια. Είναι το σημείο 0 της ιστορίας της.

Και το άγαλμα του κλαρινιτζή μη ξεχάσεις να καλλωπίσεις. Να πηγαίνει ο επισκέπτης μετά το σημείο 0.

Συγχαρητήρια κ. δήμαρχε πολύ ωραία τα λάβαρα στις πλατείες μας βάζουν στο πνεύμα των εορταστικών εκδηλώσεων..

16.08 Ήσουν παρών και ξέρεις ποιο είναι το σημείο μηδέν και πού ακριβώς ήταν η πύλη του Ναυπλίου; Γιατί κυκλοφορούν πολλές και διάφορες θεωρίες περί αυτού. Και πάντως σίγουρα δεν ήταν έξω από την Μεταμόρφωση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.