Λαμπρόπουλος για ΣΔΑΜ: Θέση μας ήταν και είναι η Μεγαλόπολη να λάβει τα περισσότερα!

Λαμπρόπουλος για ΣΔΑΜ: Θέση μας ήταν και είναι η Μεγαλόπολη να λάβει τα περισσότερα!

Δεκέμβριος 01, 2021 - 20:43
1 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης διοργάνωσαν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου ανοιχτή συζήτηση για την αξιοποίηση των επικείμενων προκηρύξεων του ΣΔΑΜ στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΛΥΒΙΟΣ» του Δήμου Μεγαλόπολη.

Σκοπός της συζήτησης ήταν  να καταγραφούν οι ανάγκες, από επαγγελματίες και πολίτες του Δήμου Μεγαλόπολης, προκειμένου να μεταφερθούν στους αρμόδιους, για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, εν όψει των νέων προσκλήσεων - προκηρύξεων του ΣΔΑΜ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος τόνισε ότι ένα από τα θέματα στα οποία υστερεί η Μεγαλόπολη είναι η ενημέρωση, το γεγονός ότι υπήρξαν προτάσεις στις οποίες η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους της Μεγαλόπολης ήταν πολύ μικρότερη από το αναμενόμενο ή πολύ μικρότερη σε σχέση με τη Δυτική Μακεδονία έχει να κάνει με το μέγεθος της Μεγαλόπολης αλλά και με την ενημέρωση όλων μας για τις δυνατότητες να υποβάλλουμε προτάσεις και να ενταχθούμε σε συγκεκριμένα προγράμματα.

«Σας διαβεβαιώνω για ακόμη μία φορά ότι εκ μέρους της Περιφέρειας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να στηριχθεί η Μεγαλόπολη σε μία μεταβατική περίοδο που θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί νωρίτερα. Η προσπάθειά μας είναι σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία σε οτιδήποτε γίνει εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης η Μεγαλόπολη να έχει έναν διακριτό ρόλο εξαιρετικά ενισχυμένο σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.

Δεν προτίθεμαι να κάνω πολιτικές συζητήσεις, είμαι βέβαιος ότι η απολιγνιτοποίηση άσχετα αν θα θέλαμε να γίνει άμεσα θα έπρεπε να το έχουμε αντιμετωπίσει νωρίτερα έτσι ώστε να μην μιλάμε ούτε για έλλειμμα ενημέρωσης, αλλά ούτε για έλλειμμα στην εκκίνηση των διαδικασιών.

Προσπαθούμε εκ μέρους της περιφέρειας να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τη Μεγαλόπολη, είτε με χρηματοδοτικά εργαλεία που δεν έχουν να κάνουν με το ΣΔΑΜ. Καταλαβαίνω ότι έχετε ενστάσεις για την πρόσφατη χρησιμοποίηση πόρων από τον λιγνιτικό πόρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Άμεσα θα αντικαταστήσουμε τις συγκεκριμένες πιστώσεις με χρήματα που έχουμε ζητήσει από την κεντρική Κυβέρνηση. Προχωράμε το επιχειρηματικό πάρκο με πόρους από το Πράσινο ταμείο, και από εκεί υπάρχει μια σειρά άλλων δράσεων αποκλειστικά για τη Μεγαλόπολη.

Προχωράμε μια σειρά δράσεις που είναι στοχευμένες και τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί από πολλές κατευθύνσεις να είναι ανταποδοτικά και αποτελεσματικά.

Δε χρειάζεται να προσπαθήσω να πείσω κανέναν σας για το γεγονός ότι δεν θέλουμε να κάνουμε κατασπατάληση ούτε κατάτμηση των διαθέσιμων πόρων, δεν μας ενδιαφέρει αυτό αν και θα ήταν πολιτικά ανταποδοτικό. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε κάτι για να κρατήσουμε τον κόσμο εδώ.

Η Περιφέρεια είπε σαφώς η Μεγαλόπολη να πάρει από τα κίνητρα διακριτά περισσότερα από όλους τους άλλους δήμους και με αυτό διαφώνησαν κάποιοι δήμοι. Σαφής θέση η οποία παραμένει, η Μεγαλόπολη να πάρει διακριτά μεγαλύτερα προνόμια ή  κίνητρα για την εγκατάσταση επιχειρήσεων. Θα πρέπει να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καισαρι». Πρεπει να γίνουν όλα με συγκροτημένο τρόπο.»


Υπάρχει 1 Σχόλιο

"με αυτό διαφώνησαν κάποιοι Δήμοι" Και??? Ποιος τους ρώτησε? Ποιός του έδωσε τον λόγο? Εσείς, οι τοπικοί βουλευτές και οι κομματικές-συνδικαλιστικες οργανώσεις (μέχρι και το ΚΚΕ την ενημερωτική ημερίδα την έκανε στην Τριπολη!!!). Βλέπεις κυριε Λαμπρόπουλε σας πέφτουν λίγοι οι ψήφοι της Μεγαλόπολης. Δεν φτάνουν στον πρωην "τουρίστα υφυπουργό, στον Οδυσσέα "μας" και στον άλλον τον ανύπαρκτο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.