Λαϊκή Συσπείρωση: Τώρα μέτρα στο Δήμο Ευρώτα πριν είναι πολύ αργά

Λαϊκή Συσπείρωση: Τώρα μέτρα στο Δήμο Ευρώτα πριν είναι πολύ αργά

Σεπτέμβριος 28, 2020 - 17:00
0 σχόλια

Ήταν αναμενόμενα τα πολλά κρούσματα στη Λακωνία, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα, αφού από την έναρξη της πανδημίας δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό των εργατών γης και των κατοίκων της περιοχής.

Έγκαιρα και επανειλημμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου απαιτήσαμε μέτρα προστασίας ιδιαίτερα στις δομές προσφύγων και μεταναστών, στους εργάτες γης, στους καταυλισμούς των Ρομά, στα γηροκομεία και στους οίκους ευγηρίας.

Έχει ευθύνη η Περιφερειακή Αρχή συμπολίτευση και αντιπολίτευση της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί, αντί να πάρουν μέτρα και να απαιτήσουν περισσότερα από την κυβέρνηση που έχει την κύρια ευθύνη, ο μεν κύριος Νίκας εξωραΐζει την πολιτική της κυβέρνησης ενώ ο κύριος Τατούλης και η παρέα του δεν ψήφισε ακόμα και στοιχειώδη μέτρα που φέραμε στο ΠεΣυ.

Ούτε ένας μόνιμος γιατρός δεν έχει προσληφθεί στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας στην Πελοπόννησο. Σε καμμιά δομή ή χώρο ευάλωτων ομάδων δεν έχουν γίνει τεστ πριν εμφανιστούν κρούσματα. Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για να βελτιωθούν στοιχειωδώς οι συνθήκες δουλειάς και διαμονής των εργατών γης, των προσφύγων και μεταναστών, των Ρομά.

Είναι ανάγκη τώρα πριν είναι πολύ αργά.

Να γίνουν μαζικά τεστ στους εργάτες γης και στους κατοίκους.
Να επιταχθούν χώροι για να διαμείνουν χωριστά οι νοσούντες από κορονοϊό και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους υπόλοιπους εργάτες γης.
Να διατεθούν δωρεάν από το κράτος όλα τα ενδεικνυόμεναυλικά και μέσα προφύλαξης.
Τώρα να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων και όχι επισυμβάσει γιατρών και νοσηλευτών σε όλα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και στις Διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας.
Τώρα στήριξη των νοσοκομείων με μέσα για γρήγορα τεστ, για ανάπτυξη θαλάμων αρνητικής πίεσης, για μέτρα και μέσα προστασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.  

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.