Λαϊκές Αγορές - Απεργία: Διαφορετικά διαμαρτυρήθηκαν οι παραγωγοί της Αρκαδίας (vid)

Λαϊκές Αγορές - Απεργία: Διαφορετικά διαμαρτυρήθηκαν οι παραγωγοί της Αρκαδίας (vid)

Απρίλιος 07, 2021 - 12:27
0 σχόλια

Να ενημερώσουν τους παραγωγούς για τις αλλαγές στις λαϊκές αγορές που προωθεί η κυβέρνηση επέλεξε ο τοπικός σύλλογος Αρκαδίας, την Τετάρτη 7 Απριλίου μέρα Πανελλαδικής απεργίας, με σκοπό να μην στείλουν τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ και να βρεθούν κανονικά στο πόστο τους δίπλα στους καταναλωτές.

Στην λαϊκή αγορά της πλατείας Μαντινείας (Μπασιάκου) στην Τρίπολη βρέθηκαν ο κ. Θοδωρής Τζιούμης, πρόεδρος παραγωγών λαϊκών αγορών Αρκαδίας, και ο κ. Τσιάμης Χρήστος εκπρόσωπος παραγωγών λαϊκών αγορών Αρκαδίας για να μιλήσουν με τους συναδέλφους τους για τα προβλήματα του κλάδου.

Ο κ. Τσιάμης ανέφερε ότι η χρονιά εν μέσω πανδημίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους παραγωγούς, οι οποίοι δίνουν το «παρών» στις αγορές, τηρώντας τα μέτρα και στήνοντας τον πάγκο τους τις μισές μέρες τον μήνα, κρατώντας το κοινωνικό πρόσωπο της λαϊκής και στηρίζοντας τους καταναλωτές που τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Τσιάμης, υπάρχουν και καταναλωτές που δεν έχουν τα προς το ζην και έχοντας στα χέρια τους μερικά λεπτά του ευρώ, ψωνίζουν τα λαχανικά της εβδομάδας.

Να αναφέρουμε ότι η διαμαρτυρία των παραγωγών αφορά στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές θα δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές και δεν θα αναθεωρείται η άδεια των παραγωγών αν δεν πουλήσουν το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ ('Αρθρο 42 παρ 6).

Ο κ. Τζιούμης σε δηλώσεις του στο ArcadiaPortal.gr ανέφερε ότι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση δεν προάγουν την ανάπτυξη του θεσμού.

«Οι λαϊκές αγορές έχουν στηρίξει γενιές και γενιές 50 χρόνια τώρα και οι αλλαγές που αναμένεται να περάσουν θα φέρουν αναστάτωση στον κλάδο»

Ένας από τους λόγους που ο σύλλογος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην απεργία, είναι ότι πολλοί παραγωγοί θα χάσουν την σειρά τους αυτή την εβδομάδα και θα πρέπει να περιμένουν δύο εβδομάδες για να στήσουν πάγκο και να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δύσκολες εποχές για τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.