Λαχανικά στο μπαλκόνι σας και κότες στο χωριό, τις μέρες με κορωνοϊό

Λαχανικά στο μπαλκόνι σας και κότες στο χωριό, τις μέρες με κορωνοϊό

Απρίλιος 04, 2020 - 12:00
0 σχόλια

Θέλοντας να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη ο οποίος προέτρεψε τους πολίτες να φυτέψουν τα δικά τους λαχανικά, και να βάλουμε κήπο και πέντε κότες, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε λύσεις για να υλοποιήσετε κάτι από το παραπάνω.

Μερικοί από εσάς που έχετε κήπο και ελεύθερο χρόνο, θα έχετε ήδη φτιάξει το δικό σας μποστάνι, αλλά υπάρχετε και εσείς που δεν έχετε χρόνο ούτε τις γνώσεις για να το φτιάξετε.

Οι μέρες με τον κατ’ οίκον περιορισμό σας δίνουν την ευκαιρία να καταπιαστείτε με τον κήπο σας και να καλλιεργήσετε τα δικά σας λαχανικά.

Όχι γιατί υπάρχει έλλειψη αγαθών, αλλά για να ασχοληθείτε και να περάσετε δημιουργικά τις ώρες στο σπίτι.

Κότες αν βρίσκεστε σε πόλη με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων και έχετε σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων γείτονα,  μην σκεφτείτε να βάλετε γιατί σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη 2000 του ’95, άρθρο 15.ω, απαγορεύεται να έχετε οικόσιτα ζώα ή πτηνά.

Όσoν αφορά τον κηπάκο, ή το μπαλκόνι, μπορείτε να κάνετε μία προσπάθεια να φυτέψετε αρωματικά φυτά, λίγα κηπευτικά, όπως μαρουλάκια, ένα κολοκυθάκια, αγγουράκια και τομάτες, ή καμιά πιπεριά έτσι για να έχετε με κάτι να ασχολείστε.

Αν θελήσετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, προτιμήστε να πάρετε ένα έτοιμο φυτό μεγαλωμένο και όχι σπόρους, γιατί η παραγωγή σας θα καθυστερήσει. Μπορεί να βρείτε τα κατάλληλα φυτά στους γεωπόνους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν και θα σας συμβουλέψουν για την καλλιέργειά τους.

Να θυμάστε ότι δική σας παραγωγή θα είναι πολύ γευστική, αφού θα έχετε φροντίσει με τα χέρια σας τα αγαθά. Αλλά μην ξεχάσετε να πάτε και στο μανάβικο, γιατί η παραγωγή σας δεν θα επαρκεί για να καλύψει στις καθημερινές σας ανάγκες.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, μια ιδέα για το πώς μπορείτε να έχετε τα δικά σας μανιτάρια.

Αν πάλι, όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα, μπορεί απλά να φυτέψετε καλλωπιστικά φυτά, που οπωσδήποτε θα σας χαρίσουν χρώμα, άρωμα και καλή διάθεση.

Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία από το αρχείο της κυρίας Μαρίνας Διαμαντοπούλου στο fb


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.