Κυκλοφορώ με ενσυναίθηση - Δράση ευαισθητοποίησης από τον Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας στην πλατεία Πετρινού (pics,vid)

Κυκλοφορώ με ενσυναίθηση - Δράση ευαισθητοποίησης από τον Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας στην πλατεία Πετρινού (pics,vid)

Σεπτέμβριος 19, 2022 - 13:23
2 σχόλια

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης διοργάνωσε δράση με θέμα «Κυκλοφορώ με ενσυναίσθηση» στη πλατεία Πετρινού την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης  οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με ανθρώπους με κινητικές και οπτικές ιδιαιτερότητες σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Για παράδειγμα η παραβίαση του ΚΟΚ, όπως των κανονισμών για τη στάθμευση σε θέσεις για ΑμεΑ, είναι συχνό φαινόμενο και πρέπει να σταματήσει.

Στην κάμερα του arcadiaportal.gr, μίλησε η κυρία Ελένη Καρούντζου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραλής, ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών - Οικονομικών - Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης  Μεγαλόπολης Χρήστος Λαμπρόπουλος, η κυρία Ελένη Καλαποδά. πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κ. Σταύρος Μιχαλόπουλος.

Η κυρία Καρούντζου τόνισε ότι  μέσα από αυτή τη δράση θα αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στις καθημερινές τους μετακινήσεις στον δήμο μας και τι μπορεί να γίνει για τη διευκόλυνσή τους.

Θέλω να τους ευχαριστήσω, ιδιαίτερα τον κ. Καραλή και τον κ. Μιχαλόπουλο, γιατί κάθε χρόνο συμμετέχουν και συνεργαζόμαστε. Μέσω του εθελοντισμού μπορούμε να έχουμε μια πόλη βιώσιμη

Στη συνέχεια ο κ. Καραλής επεσήμανε ότι είναι μεγάλη η χαρά τους που γίνεται αυτή η δράση. Το αίτημα του προς όλους τους πολίτες είναι να σέβονται τις θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, γιατί δεν ξέρουν τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Εμείς έτσι θέλουμε τα άτομα με αναπηρία, να είναι μέσα στον κόσμο, μέσα στην κοινωνία, δεν θέλουμε να είναι απομονωμένοι

Με τη σειρά του ο κ. Λαμπρόπουλος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στον σύλλογο για τη σημαντική και αποτελεσματική δράση του, την οποία η Περιφέρεια στηρίζει και ενισχύει με κάθε τρόπο, όπως υπογράμμισε. Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο έργο της περιφερειακής αρχής ήταν η τοποθέτηση ανελκυστήρα στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας.

Το ίδιο κάνουμε σε όλα μας τα κτίρια και το ίδιο προβλέπουμε σε όλα μας τα έργα

Στη δράση αυτή συμμετείχε και ο Ερυθρός Σταυρός. Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι θα γίνει παρουσίαση πρώτων βοηθειών. Παράλληλα λόγω της συμπλήρωσης 145 χρόνων από την ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού, καλεί τον κόσμο να ενταχθεί στον Ερυθρό Σταυρό.

Κλείνοντας, ο κ. Μιχαλόπουλος δήλωσε ότι λυπάται πολύ που πολλοί πολίτες αδιαφορούν και δεν ενημερώνονται σχετικά με αυτή τη δράση.

Καλώ και τον Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν σε συνεργασία μαζί μας να φτιάξουμε μια πόλη χωρίς προβλήματα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και με οπτικές ιδιαιτερότητες

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κυκλοφορώ με ενσυναίσθηση: Μια δράση του συλλόγου Α.ΜΕ.Α και του δήμου Τρίπολης


2 Σχόλια

20:28 Αν δεν γραφτείς στο σύλλογο να πληρώσεις εγγραφή και συνδρομή δεν έχει ράμπα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.