Κτηματολόγιο: Προανάρτηση στοιχείων για διορθώσεις δηλώσεων στην Αρκαδία (vid)

Κτηματολόγιο: Προανάρτηση στοιχείων για διορθώσεις δηλώσεων στην Αρκαδία (vid)

Σεπτέμβριος 14, 2021 - 11:48
1 σχόλια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όλους όσοι δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους που βρίσκεται σε περιοχές της περιφερειακή ενότητας Αρκαδίας.

Έτσι χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 13η Οκτωβρίου 2021, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Εάν οι ιδιοκτήτες συμφωνούν με τα στοιχεία της προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν όμως δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων (μέχρι την 13η Οκτωβρίου 2021) ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο γραφείο κτηματογράφησης.

Η διαδικασία αυτή αποσκοπεί στο να βελτιωθεί το προϊόν πριν από την επίσημη ανάρτησή του, έτσι είναι σκόπιμο όσοι έκαναν δήλωση να ελέγξουν τα στοιχεία και να εντοπίσουν κάποια πιθανά λάθη και να ζητήσουν την διόρθωσή τους, ανέφερε ο Γιάννης Λυμπεράκης, εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο του Κτηματολογίου στην Αρκαδία.

Σε αυτή τη φάση δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που ακόμα δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους να το κάνουν ακόμα και τώρα.

Ακόμα και τώρα υπάρχουν ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη στην Αρκαδία, ανέφερε ο κ. Λυμπεράκης, με τα περισσότερα στην Τεγέα του Δήμου Τρίπολης.

Στην Αρκαδία συμβαίνει το παράδοξο, οι Κυνουριάτες έχουν ήδη υποβάλει δήλωση στο σύνολό τους, όπως και οι Γορτύνιοι, αλλά οι κάτοικοι της Τεγέας φαίνεται πως δεν πήραν σοβαρά τις διαδικασίες του Κτηματολογίου, αδιαφορώντας για τις δηλώσεις.

Στην Τεγέα, παρότι είναι μια ενεργή περιοχή, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός χωραφιών που δεν έχουν δηλωθεί και είναι κρίμα να μην υποβάλλονται δηλώσεις

Είναι η τελευταία ευκαιρία, οι Τεγεάτες, ακόμα και τώρα χωρίς πρόστιμο μπορούν να τακτοποιήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Κτηματολόγιο, γιατί είναι κρίμα να κλείσει το Κτηματολόγιο και οι άνθρωποι να περάσουν στη συνέχεια μια ταλαιπωρία και να πληρώσουν πολλά για να τακτοποιήσουν αργότερα τα ακίνητά τους.

 Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον

Video: 

ArcadiaPortal.gr Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων στην Αρκαδία


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.