Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τη δημόσια υγεία - Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τη δημόσια υγεία - Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις (vid)

Αύγουστος 04, 2020 - 22:00
1 σχόλια

Κρίσιμη χαρακτήρισε την περίοδο του διανύουμε ο ιατρός δημόσιας υγείας και διευθυντής ΕΣΥ, γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος σε συνέντευξή  του  την Τρίτη 4 Αυγούστου.

Αρχικά ο διευθυντής δημόσιας υγείας αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό κορωνοϊού στην Αρκαδία, το οποίο καταγράφηκε χθες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, αλλά και στο κρούσμα που "χρεώθηκε"  στην Π.Ε Αρκαδίας και συγκεκριμένα στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας,  την Κυριακή 2 Αυγούστου από τον ΕΟΔΥ τονίζοντας ότι το περιστατικό της Κυριακής ουδεμία σχέση είχε με την Αρκαδία και έτσι αφαιρέθηκε από την επίσημη αναφορά του ΕΟΔΥ.

Πάνω στον ζήλο της εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα τα οποία γίνονται πολλές φορές και μέσα στην κόπωση  του ΕΟΔΥ

Τις δύο τελευταίες μέρες έχουμε 9 κρούσματα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, γεγονός το οποίο δείχνει ότι έχουμε χαλαρώσει, είπε ο κ. Διαμαντόπουλος εκφράζοντας την προσωπική του, όπως είπε, άποψη για τη χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης.

Οι αποστάσεις στις καφετέριες και τα εστιατόρια θα πρέπει ήταν μεγαλύτερες

 Πρέπει να έχουμε μία καλή σχέση με την μάσκα να την φοράμε σωστά, να την αλλάζουμε συχνά και να κρατάμε τις αποστάσεις όταν είμαστε σε χώρους με κοινό.

Σύμφωνα με τις προσωπικές του επαφές ακόμα και με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας, ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή της πανδημίας επιβεβαιώθηκε  ύστερα από την χαλάρωση και την μη τήρηση των μέτρων.

Η περίοδος έως τις 20 Αυγούστου είναι κρίσιμη, το να σταθούμε στα πόδια μας αυτή την τουριστική περίοδο είναι σημαντικό, οι τρεις εβδομάδες αυτές έως ότου ξεκινήσουν τα σχολεία και υπάρξει μια ύφεση στον τουρισμό , θα μπούμε σε μία άλλη πραγματικότητα, πιθανότατα με νέα μέτρα

Ζητώντας από τον κ. Διαμαντόπουλο να κάνει μία πρόβλεψη για το πώς θα είναι οι επόμενες μέρες στην χώρα με τον κορωνοϊό,  ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αισιόδοξος , δεδομένου ότι από τα μηδενικά κρούσματα, μέσα σε πέντε μέρες υπάρχουν 9 ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και όπως φαίνεται η ιχνηλάτηση θα φέρει στο φως και νέα κρούσματα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα δημιουργίας νοσοκομείου αναφοράς στην περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι η περιφέρεια πρέπει να έχει νοσοκομείο αναφοράς με συγκεκριμένες κλίνες και την προοπτική ενίσχυσης της δομής με προσωπικό και υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό .

Τέλος, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου μίλησε για τις δράσεις της υπηρεσίας που στέφθηκαν με επιτυχία, αλλά και για όσα προγραμματίζονται το επόμενο χρονικό διάστημα και αφορούν την διάθεση τεστ αντισωμάτων στον πληθυσμό της περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Διαμαντόπουλος: Ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τα κρούσματα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σε δύο πρόσφατες μελέτες σε Science και Cell διερευνάται το ενδεχόμενο η λοίμωξη με ιούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα να προστατεύει τα άτομα από το covid19 ενεργοποιώντας τα Τ cell του οργανισμού τους μέσω κοινών ακολουθιών του RNA. Αυτός ο μηχανισμός θα μπορούσε να εξηγήσει τη διαφορετική πορεία της νόσου στους ασθενείς που προσβάλλονται από τον νέο ιό. Ενδιαφέρουσα υπόθεση. https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(20)30610-3 https://immunology.sciencemag.org/content/5/49/eabd6160

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.