Κούρος: Το νέο κοιμητήριο θα γίνει με αρκετούς τάφους - Καθαρισμός κοιμητηρίου Δήμου Τρίπολης (pics,vid)

Κούρος: Το νέο κοιμητήριο θα γίνει με αρκετούς τάφους - Καθαρισμός κοιμητηρίου Δήμου Τρίπολης (pics,vid)

Απρίλιος 16, 2021 - 12:40
0 σχόλια

Σε εργασίες στον χώρο του Κοιμητήριου του Δήμου Τρίπολης προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης.

Ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Κούρος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις εργασίες που εκτελούνται, στο οικονομικό κόστος αλλά και στις επερχόμενες δράσεις του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης.

Αναλυτικά:

“To προσωπικό του ΝΠΔΔ, οι οποίοι εδρεύουν στο ΔΑΚ Τρίπολης και όλα αυτά τα παιδιά πρόθυμα, όλοι παρέα όταν είπαμε θα καθίσουμε να καθαρίσουμε μόνοι μας το Κοιμητήριο και εν συνεχεία όλες τις δομές του ΝΠΔΔ προκειμένου να μην βγάλουμε καμία εργολαβία, όπως δεν το έχουμε κάνει από την αρχή που ξεκινήσαμε όλοι παρέα να λειτουργούμε στο Νομικό Πρόσωπο που από την πρώτη ημέρα που εγώ ανέλαβα Πρόεδρος, συζητήσαμε με τα παιδιά και είπαμε, εμείς μόνοι μας θα κάνουμε μια προσπάθεια να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να καθαρίσουμε όλους τους χώρους του ΝΠΔΔ, από το Κοιμητήριο μέχρι το Σκοπευτήριο, μέχρι το ΔΑΚ, τους παιδικούς σταθμούς, όλα τα αντικείμενα που έχουμε.

Νομίζω ότι έχουν ανταποκριθεί πλήρως.

Είδατε το τι υπήρχε μέσα στο Κοιμητήριο από απόψεως θαμνώδων δένδρων. Καταρχάς καθαρίστηκαν και κόπηκαν 40 δένδρα περίπου πευκοειδή ή καλλωπιστικά τα οποία δημιουργούσαν πρόβλημα μέσα στο Κοιμητήριο με την έννοια ότι τα ριζικά τους πήγαιναν στους τάφους των νεκρών και κατά κύριο λόγο δημιουργούσαν θέμα στα μάρμαρα με το ρετσίνι που βγάζουν και όλα αυτά.

Πρώτη δόση βγάλαμε τον καθαρισμό αυτών δένδρων και εν συνεχεία μπήκαμε στα παρτέρια μέσα στο νεκροταφείο και είδατε αυτό το αποτέλεσμα που βγάλαμε αυτά τα κλαριά που βγάλαμε, 10 αυτοκίνητα και παραπάνω, που θα πετάξουμε και πετάξαμε, προκειμένου να καθαριστεί.

Επομένως τώρα προχωράμε στο βάψιμο στα σατουράκια γύρω γύρω λόγω και του Πάσχα.

Μην ξεχνάμε ότι το Κοιμητήριο είναι ένας τόπος όπου ο καθένας έχει τον νεκρό του και τον θεωρεί στην ουσία σπίτι του, της οικογένειας του. Εμείς γι’ αυτό είμαστε εδώ για να προσφέρουμε κάτι παραπάνω με την έννοια, όχι της υποχρέωσης που έχουμε αλλά και της συναισθηματικής φόρτισης που μπορούμε να έχουμε σε αυτόν τον χώρο.”.

Από την πρώτη στιγμή βλέπουμε ότι κάνετε εργασίες με το μικρότερο δυνατό κόστος, βλέπουμε τους εργαζόμενους του ΝΠΔΔ, με άτομα που απασχολούνται σε 8μηνα προγράμματα και προσφέρουν δουλειά, καθαρίζουν, κάνουν μόνοι τους αυτή την εργασία.

“Παρατηρήσατε ότι στον χρόνο που είμαστε στο Νομικό Πρόσωπο, κατορθώσαμε με την βοήθεια του Δημάρχου και των υπηρεσιών της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης, να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε σχεδόν όλες τις υποχρεώσεις του ΝΠΔΔ.

Παρατηρήσατε μάλιστα ότι με πολύ μεγάλο κόπο ξεχρεώσαμε το συγκεκριμένο χρέος που είχαμε και επομένως τώρα πάμε πιο καλύτερα για να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερο έργο.

Θέλω να τονίσω ότι τελευταία στον προϋπολογισμό μας, είδαμε ότι αυξήθηκε το ποσό του ΝΠΔΔ γιατί δεν γίνεται να έχεις πάγια έξοδα και να παίρνεις λιγότερα. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου που το είδαν με κατανόηση”.

Είδαμε ότι έχουν γίνει καθαρισμοί στο ΔΑΚ, συνεχίσατε εδώ στο Κοιμητήριο, θα ακολουθήσουν και άλλες δομές;

“Ναι θα σας πω κάτι συγκεκριμένο. Αυτό το ανεπίτρεπτο χάλι που έχει δημιουργηθεί με το Πνευματικό Κέντρο, τόσο στο πίσω μέρος, όσο μπροστά όσο και τα μάρμαρα που ξεκόλλησαν, πιθανόν από νεολαίους οι οποίοι δεν ξέρω για ποιον λόγο αντιδρούν κατά αυτόν τον τρόπο, εντός των ημερών, δεν ξέρω αν θα προλάβουμε μέχρι το Πάσχα, Θα προχωρήσουμε με τον καθαρισμό των μαρμάρων, πιστεύω ότι θα τα καθαρίσουμε, έχουμε και μια συνεννόηση με τον Δήμαρχο, θα περάσουν αντιγκράφιτι να μην περνάει τίποτα και ταυτόχρονα να βάψουμε έστω προσωρινά, να φύγουν αυτά τα χάλια που υπάρχουν.

Είναι ανεπίτρεπτο σε ένα Πνευματικό Κέντρο, τόσο ωραίο που έχουμε στην Τρίπολη, να γράφονται αυτά τα συνθήματα. Εδώ θέλω να τονίσω την προσωπική μου άποψη, την έχω εκφράσει στον Δήμαρχο.

Για μένα πρέπει να γίνει μια περίφραξη στον χώρο του Πνευματικού μόνο, να αφήσει έξω το πάρκο το μπροστά μέρος. Ό,τι ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο, στο οικοδομικό τετράγωνο του Πνευματικού να μπει μια περίφραξη, η οποία θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο κάποια ώρα το πρωί ή το βράδυ και να μπουν και κάμερες που θα επιτηρούν τον χώρο του Πνευματικού Κέντρου, όχι σε κοινόχρηστο χώρο μέσα στο πάρκο. Επομένως αν δεν γίνει αυτό, σας πληροφορώ ότι κάθε χρόνο ο Δήμος θα δίνει του κόσμου τα λεφτά για την συντήρηση, θα γίνεται αυτό που γίνεται σήμερα.

Το Πνευματικό Κέντρο πρέπει να παραμείνει η αξία του και στον δωρητή που έκανε ο κ. Αποστολόπουλος, να μην μπαίνει κανένα χέρι να το καταστρέφει και κατά κύριο λόγο να χάνει την ουσία του Πνευματικού Κέντρου”.

Το κόστος του καθαρισμού του Κοιμητηρίου είναι Μηδέν. Δεν κόστισε τίποτα. Οι υπάλληλοι ήρθαν από τις υπηρεσίες του ΝΠΔΔ. Θα στοιχίσει μόνο το χρώμα το λευκό. Δεν στοίχισε απολύτως τίποτα. Τονίζω δεν βγάλαμε καμία εργολαβία, γιατί συνήθως είναι η εύκολη λύση να αποφύγουμε αυτή την φασαρία, να βγάλουμε μια εργολαβία και “πηγαίντε ρε παιδιά, κόψτε τα χορτάρια ή κλαδεύτε”.

Όχι, δεν έχει στοιχίσει απολύτως τίποτα. Ευχαριστώ για την κατανόηση των ανθρώπων εδώ πέρα, που βλέπουν τα σκουπίδια στον δρόμο μέχρι να τα τακτοποιήσουμε, για να το φέρουμε στην μορφή που πρέπει να έχει το Κοιμητήριο. Τους ζητάω ένα συγνώμη αν τους ταλαιπωρήσαμε ακόμη και σε κάποιες κηδείες που είδαν τα χορτάρια μέσα στην μέση στον δρόμο και δεν μπορέσαμε να κάνουμε αλλιώς. Σε αυτούς τους ζητάω ένα συγνώμη.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα φτιαχτεί στο οικόπεδο που έχει δοθεί στο Νομικό Πρόσωπο εδώ και αρκετό καιρό να γίνει ένα καινούριο Κοιμητήριο, σε ένα οικόπεδο το οποίο έχει δωρίσει ο κ. Μπρέγιαννος.

Το νέο Κοιμητήριο θα γίνει με αρκετούς τάφους, με αρκετά μνήματα για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η πόλη μας και ο Δήμος μας γενικότερα. “.

Ειδήσεις: 
Video: 

Καθαρισμός κοιμητηρίου Δήμου Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.