Κορωνοϊός: Τι Μύκονος, τι Παράλιο Άστρος...

Κορωνοϊός: Τι Μύκονος, τι Παράλιο Άστρος...

Ιούνιος 09, 2020 - 12:01
21 σχόλια

Ενενήντα επτά νέα κρούσματα από την Πέμπτη 4 Ιουνίου ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα 8 Ιουνίου από τον ΕΟΔΥ -όχι στις 18:00, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο, αλλά λίγο πριν από τις 19:30. Αργία του Αγίου Πνεύματος χθες, οι Υπηρεσίες «πιάστηκαν στον ύπνο» και ξύπνησαν απότομα από το υπουργείο Υγείας που επικοινωνιακά, τουλάχιστον, έπρεπε να δείξει ότι διαχειρίζεται την κατάσταση και επανέφερε τις γραπτές καθημερινές ενημερώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Πάντως, η ανακοίνωση καθυστέρησε. Και αναρωτιέμαι ποιος ή ποιοι υπάλληλοι γύρισαν εσπευσμένα από την ανάπαυλα του τριημέρου, που ενδεχομένως να το είχαν κανονίσει για πενθήμερο, προκειμένου να συντάξουν την ανακοίνωση...

Ο υπουργός Υγείας βρισκόταν στη Λέρο, όπου απήγγειλε στίχους κάποιου μεγάλου μας ποιητή για το όμορφο ακριτικό νησί και διαβεβαίωνε ότι όλα ήταν καλά και ότι υτα νησιά μας είναι έτοιμα να υποδεχθούν τουρίστες.

Ασφαλώς επειδή πήγε ο ΕΟΔΥ με κλιμάκιο να πάρει δείγματα για τεστ από πέντε κατοίκους και δέκα τουρίστες δεν σημαίνει ότι ένα εμπύρετο κρούσμα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο Κέντρο Υγείας της Σχοινούσας ή της Ανάφης.

Χθες ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα, όπως είπαμε. Τα σχολεία είχαν κλείσει στις 10 Μαρτίου με την ανακοίνωση 89 κρουσμάτων. Αυτό, το αναφέρω διότι μέσα στη δίνη της διαφήμισης του τουριστικού μας προϊόντος, που μάλλον έχει μεγαλύτερη σημασία για την κυβέρνηση αυτόν τον μήνα, πρέπει να καταλάβουμε ότι στα κουκιά μετρημένα, στα κρούσματα, δηλαδή, δεν πάμε καλά και κινδυνεύουμε να φθάσουμε σε επίπεδα Μαρτίου και Απριλίου. Αναμενόμενο, θα πει κάποιος, εφόσον η χώρα ανοίγει στον τουρισμό και επιστρέψαμε σε μια κανονικότητα.

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε μια εξήγηση, αν και όχι σαφή, το μεσημέρι της Τρίτης ύστερα από τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό ως προς το γιατί, κατά την κυβερνητική άποψη, πάμε καλύτερα από τον Μάρτιο και δεν μπαίνουμε σε συναγερμό εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων: «Όταν μιλάμε για αυξήσεις κρουσμάτων θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν αφορά στην ποσότητα. Μπορεί να έχεις 50 κρούσματα τα οποία και τα 50 να είναι σε ελεγχόμενα clusters. Μπορεί όμως να έχει πέντε κρούσματα τα οποία αυτά να είναι διάσπαρτα στην κοινωνία να μην έχουμε στην ιχνηλάτηση αποδεικτικά στοιχεία από που προέρχονται και να μην μπορούμε να τα στεγανοποιήσουμε που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Άρα, δεν έχει να κάνει με το αν έχουμε 50 ή 40 ή 30».

Η ερώτηση, όμως, παραμένει: Σήμερα είμαστε πιο έτοιμοι και πόσο για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας;

Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις σκέψεις της για τοπικά lock down, ακόμα και για ολόκληρους νομούς αν παρουσιαστούν πολλά κρούσματα. Και μένει να δούμε, κυρίως, σε καμιά δεκαπενταριά ημέρες από σήμερα πόσα κρούσματα θα εμφανιστούν επειδή στα κλαμπ και στα beach bars έγινε ο κακός χαμός το τριήμερο που πέρασε. Αδιάψευστες αποδείξεις, οι φωτογραφίες θαμώνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Συνωστισμός, κανένα μέτρο προστασίας και, ουσιαστικά, εκτός από μια - δυο περιπτώσεις, οι ελεγκτικές αρχές απούσες. Όπου ελεγκτικές αρχές όχι μόνο η Αστυνομία, αλλά πρώτα απ'' όλα οι αρμόδιες υπηρεσίες ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ για τα τραπεζοκαθίσματα και την τήρηση των μέτρων προστασίας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός, πάντως, ότι η ειδησεογραφία ως αυτή την ώρα ασχολείται με τη συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ (εξαιρετικά σημαντική, δεν διαφωνώ), το Ψηφιακό Μητρώο Πολιτών, τις απειλές του Ερντογάν ότι θα κάνει τζαμί την Αγία Σοφία και πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για τα πολλά κρούσματα, παρά ένα άρθρο για την προαναφερθείσα τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Χαρδαλιά - Τσιόδρα όπου συζητήθηκε κυρίως το να μπαίνει «λουκέτο» σε επιχειρήσεις που παρανομούν με σκοπό να υπάρξει αλλαγή στον διοικητικό κώδικα που μέχρι στιγμής επέτρεπε σε επιχείρηση που παρανομεί να λειτουργεί, για τουλάχιστον πέντε μέρες ακόμα μέχρι να ασκηθεί έφεση.

Για το αν υπάρχει κάποιο γενικότερο σχέδιο, ούτε λέξη. Για το αν θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, όπως στην αρχή της πανδημίας, ούτε λέξη. Για το αν σχεδιάζεται με κάποιον τρόπο να ελεγχθεί η κατάσταση, ούτε λέξη. Ούτε καν για την ατομική ευθύνη.

Με ενενήντα επτά κρούσματα να μην ανησυχούμε;

Πάντως, και εδώ στην Αρκαδία δεν ιδρώνει ιδιαίτερα το αφτί μας. Η φωτογραφία, από κλαμπ στο Παράλιο Άστρος που έκανε πάρτι το Σάββατο 6 Ιουνίου και φιγουράρει όχι μόνο στο Instagram αλλά και σε μεγάλες ιστοσελίδες με εκατομμύρια επισκέψεις στην Ελλάδα , δίπλα σε φωτογραφίες κλαμπ της Μυκόνου.

Και... εις ανώτερα (επίπεδα προστασίας, για να μην παρεξηγηθώ).

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

21 Σχόλια

γιατί δεν προσπαθείτε να επικοινωνήσετε και με τον προϊστάμενο του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος; Αυτός γιατί έκανε τα στραβά μάτια;

τι μυαλό κουβαλάνε για κλείστε τους για δυο μήνες να δούμε αν θα το ξανακάνουν

Ξέρετε ποιος είναι ο ιδιόκτητης στο club του Άστρους; Τί να πεί ο Δήμαρχος.. Κάπου θα έχει κρυφτεί.....

αν είναι να μας κλείσουν πάλι μέσα (lock down), καλλίτερα να σφραγιστούν τα καταστήματα αυτά μια και έξω......ας είμαστε υπεύθυνοι παιδιά!

16:04 δεν χαίρεται μόνο αυτός, συμφεροντολόγε της συμφοράς, όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι χαιρόμαστε όταν κλείνει οποιαδήποτε επιχείρηση παρανομεί. Γιατί αυτός ο επιχειρηματίας που παραβιάζει το νόμο για τον κορονοϊό, παραβιάζει σίγουρα κι ένα σωρό άλλες ρυθμίσεις και κανονισμούς «γιατί μπορεί» και γιατί είναι άπληστος και γιατί κονομάει στην πλάτη των κορόιδων που τον ανέχονται και επιτρέπουν να λειτουργεί, ακριβώς επειδή κολώνουν να τον καταγγείλουν. Ναι, οι παράνομοι να τηρήσετε κατά γράμμα το νόμο, αλλιώς να βάλετε λουκέτο ΟΛΟΙ.

Δεν φταίνε μόνο πι μαγαζάτορες αλλά και οι θαμώνες που δεν πιστεύουν οτι υπάρχει ιός και διασπορά αυτού, κοινός δεν υπάρχει παιδεία αλλά υπάρχει κακή ιδεοληψία.

Η Βλαχιά μας (με την κακή έννοια) δεν θα σταματήσει ποτέ. Ντροπή σας. Λυπάμαι για όλους μας. Ελλαδαρα 2020, ή μήπως όχι;

Οι αδίστακτοι που κυβερνούν θα κάνουν δεύτερο lockdown μέσα στο καλοκαίρι για να μοιράσουν την ΑΟΖ με τον Ερντογαν ,και εσυ κακόμοιρε τριπολιτσιωτη πιστευεις ακόμα ότι θα πεθάνεις από κορωνοιο που δεν εχεις και Κρούσματα στην πόλη

@19:32 τι σχέση έχει ρε ψεκασμένε η ΑΟΖ και ερντογαν με μια καταφανέστατη μη τήριση των μέτρων από ένα κατάστημα. Εγώ θα ευχηθώ να μην κλείσει κανενα μαγαζί με την πρώτη αλλά με την δεύτερη για να καταλάβει γιατί τα καταστήματα αυτά λέγονται ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

έλα Γιωργάκη, ρούφα το αβγό σου κι άσε τα παιχνίδια με τις αοζ και τον Ερντογάν για τα μεγάλα παιδάκια..... ακόμη και σε άρθρο για το Άστρος και τα κλαμπ, ακόμη κι εδώ, να σπείρεις διχόνοια και fakenews και σανο..... ουστ από δω, ψεκασμένε! αλήθεια, εσένα τι σε κόφτει για τα πετρέλαια , δικά σου είναι ?

@ 19:32 : Αγαπητέ ανήκω κι εγώ στην κατηγορία του κακομοίρη που πιστεύει ότι θα πεθάνω,αν νοσήσω,από κορωνοιό γιατί τον θεωρώ πολύ επικίνδυνο και υπαρκτό.Συγγνώμη που δεν μου αρέσουν οι θεωρίες τις βλακείας ωστόσο αντιλαμβάνομαι πόσο ανίκητες είναι.Ζώσου με όπλα και προχώρα να μας σώσεις από τον Ερντογάν.Γιατί όμως εγώ έχω την εντύπωση ότι είσαι όλο βαρύγδουπα λόγια;

Χ€σμ€νου$ μας έχει ο Μητσοτάκης. Θα δώσει την ΑΟΖ με τα μπιτσόμπαρα ανοιχτά και τον λαό να κάνει τα μπάνια του. Τι να φοβηθεί; Αφού ο χαζός λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου. Θα τον βλαστημήσει τον χειμώνα με την πείνα που υπάρχει και (αν) θα βλέπει τους Τούρκους να ρουφάνε το πετρέλαιο γιατί τα κανάλια των 1.100 μυρίων € θα το κρύβουν επιμελώς. Προς τους ψεκασμένους (ΑΝΕΛ, ΑΝΤΑΡCIA, ΚΚΕ): Ο κορωνοιός είναι υπαρκτός και κολλάει όσος και αν υπάρχει. Πολύς ή λίγος. Με το ραμαζάνι αλήθεια τι έγινε; Κολλήσανε στην Ξάνθη. Ήταν που θα εφάρμοζε τα ίδια μέτρα ο πολύς Χαρδαλιάς και για τους μουσουλμάνους!

21:43 είσαι 75αρης ;Ε τότε ποσα χρόνια περιμένεις ακόμα να ζήσεις ;

Πτήση από Στοκχόλμη προς Αθήνα το Σάββατο στις 06-06…ενημερωμένοι πως θα περάσουμε καραντίνα 24ωρων στο ξενοδοχείο περιμένοντας τα αποτελέσματα του covid… Η πτήση γεμάτη από κόσμο χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (1.5 μέτρα απόσταση)… 3 άτομα σε κάθε σειρά ένας δίπλα στον άλλον…Με την άφιξη στην Ελλάδα περιμέναμε τουλάχιστον 3ωρες παραπάνω στο αεροδρόμιο για να κάνουμε το τεστ.. Σε ομάδες 25-30 ατόμων χωρίς και πάλι να τηρούνται τα μέτρα κάναμε τα τεστ και έπειτα επιβιβάστηκαμε σε λεωφορείο όπου καθόμασταν δύο άτομα στις θέσεις χωρίς και πάλι να τηρούμε τα μέτρα…

Ξυπνήστε ρεεεεε καταστρέφουν την χώρα και εσεις φοβάστε τον κορωνοιο ,ποσοι θα πεθάνουν που δεν δουλεύουν τα νοσοκομεία δεν μας λένε

05:02 Περισσότερα βλέπω να ζει από σένα πάντως, αν κρίνω από τη μακακία και την ελαφρομυαλιά που σε δέρνει όπως και πολλούς άλλους κοκορόμυαλους. Τράβα κοιμήσου τώρα γιατί ξημέρωσε. Αλλά ξέχασα. Είσαι αρχιτεμπελχανάς οπότε δεν σε νοιάζει πότε θα ξυπνήσεις. Από το ροχαλητό κατευθείαν για φρέντο

@ 05:02 :Ο παππούς μου πάντως που είναι 78 ετών δεν ξέρει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μέσα αλλά τον αγαπώ πολύ.Επιπροσθέτως αγαπώ και τους γονείς μου που μου έμαθαν να σέβομαι την ανθρώπινη ζωή.Ειλικρινά δεν με ευχαριστεί το γεγονός ότι υπάρχουν γύρω μου ανεγκέφαλοι ατομιστές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.