Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης σήμερα

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης σήμερα

Οκτώβριος 30, 2020 - 12:31
1 σχόλια

Σήμερα θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε χθες στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου «πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα».

Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η καθολική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα σε εσωτερικού και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή όλων των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων. Η μόνη διαφορά στην τήρηση του μέτρου είναι ότι στις χαμηλά επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι επιβεβλημένη όταν και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Αντίθετα σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού, χωρίς εξαιρέσεις.

Απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30. Ενδεχομένως, η απαγόρευση να ισχύει ακόμα και από τις δέκα το βράδυ. Θα αφορά στις "πορτοκαλί" περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται το μέτρο να εφαρμοστεί και στις "κόκκινες" περιφερειακές ενότητες.  Επέκταση της τηλεργασίας, ακόμα και στο ποσοστό του 50%, με στόχο να μην προκαλούνται φαινόμενα συγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.