Κορωνοϊός: Στη Μεγαλόπολη για το εμβόλιο οι πολίτες από Τρίπολη, Άστρος και Βλαχέρνα

Κορωνοϊός: Στη Μεγαλόπολη για το εμβόλιο οι πολίτες από Τρίπολη, Άστρος και Βλαχέρνα

Φεβρουάριος 12, 2021 - 10:52
9 σχόλια

Ταλαιπωρία για την ηλικιακή ομάδα των 60-64 που πρέπει να μεταβούν στη Μεγαλόπολη για το εμβόλιο

Την Τετάρτη  10 Φεβρουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των ηλικιών 60-64.

Οι πολίτες μέσω και της άυλης συνταγογράφησης έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τους, που τους ενημερώνει ότι είναι δικαιούχοι εμβολιασμού βάση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμών.

Το ανορθόδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Τρίπολης, όπως η Βλαχέρνα και το ΛεβΙδί, κάτοικοι Τρίπολης, ακόμα και κάτοικοι της Βόρειας Κυνουρίας, όπως του Άστρους, είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν ως τη Μεγαλόπολη για να κάνουν το εμβόλιο.

Όπως μας ανέφεραν πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας, τους παραξένεψε το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης έχει οριστεί ως το εμβολιαστικό κέντρο όπου θα κάνουν σε προκαθορισμένο ραντεβού το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επικοινωνήσαμε με τα Κέντρα Υγείας και οι υπεύθυνοι μας είπαν ότι το υπουργείο Υγείας έχει ορίσει το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης για να αναλάβει τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ π.χ. το Κέντρο Υγείας Τρίπολης έχει έως τώρα μόνο τα εμβόλια της Pfizer.

Το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης καλείται από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου να εμβολιάσει σε γενικές γραμμές τους πολίτες ηλικίας 60-64 ολόκληρου σχεδόν του νομού.

Να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται έντονη κακοκαιρία και υπάρχει περίπτωση οι πολίτες να μην μπορούν να μετακινηθούν τόσα χιλιόμετρα και ίσως χάσουν λόγω καιρικών συνθηκών το ραντεβού τους.

Κλείνοντας, να προσθέσουμε ότι η απόσταση Τρίπολη - Μεγαλόπολη είναι 34,7 χιλιόμετρα, Άστρος - Μεγαλόπολη είναι 68,7 χιλιόμετρα, Βλαχέρνα - Μεγαλόπολη είναι 70,6 χιλιόμετρα.

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Αυτό θα πει οργάνωση, οι δημότες της Τρίπολης να πρέπει με δικά τους έξοδα να μεταβούν στην Μεγαλόπολη για να κάνουν το εμβόλιο και να υποστούν και την ταλαιπωρία. Ντροπή και αισχος σε αυτόν που σκέφτηκε κάτι τέτοιο.

Πάντως όποιος θέλει νομίζω δεν αποδέχεται το ραντεβού και περιμένει να έλθει η σειρά του με το άλλο εμβόλιο.

Η ηλικία αυτή στον κανονικό κόσμο θεωρείται ζωτικά ενεργή και μη παροπλισμένη. Εδώ που πολλοί συνταξιοδοτούνται πριν τα 50 αναρωτηθείτε γιατί ήρθε η τρόικα!

Τους Αστρινούς για καλό τους πάνε Μεγαλόπολη. Στην Τρίπολη βγάζουν σπυριά και πάνε στα δικαστήρια του Ναυπλίου.

Τι είναι το ένα και το άλλο εμβόλιο, συμπολίτες μου; Πληροφορείστε με γιατί δεν το ξέρω. Οι φαρμακοβιομήχανοι καθορίζουν τα εμβολιαστικά μας κέντρα ή το Υπουργείο Υγείας; Καλό κι αυτό!! Εγώ δηλαδή που ανήκω σε μεταγενέστερη ηλικιακή ομάδα και μάλλον θα κάνω το ρωσικό εμβόλιο, υπάρχει περίπτωση, λέτε, να βρεθώ στην Πετρούπολη;

Σου λέει, κάφροι είναι, πλέμπα είναι. Στείλε τους στη Μεγαλόπολη, δεν θα φέρουν αντίρρηση. Να τσεκάρουμε άλλη μια φορά πόσο υποτακτικοί αισθάνονται. Και τρέχουν τα κορόιδα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.