Κορωνοϊός: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στα Κέντρα Υγείας ολόκληρης της Αρκαδίας

Κορωνοϊός: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στα Κέντρα Υγείας ολόκληρης της Αρκαδίας

Φεβρουάριος 19, 2021 - 21:00
7 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr επικοινώνησε με τα Κέντρα Υγείας και μίλησε με εκπροσώπους τους, για την πορεία τον εμβολιασμών, αλλά και για τον αριθμό των εμβολίων που έχουν γίνει έως σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Τρίπολης κ. Κούβελα ξεκίνησε το ρεπορτάζ, αφού στο Κέντρο Υγείας έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί εδώ και ένα μήνα.

Στο ΚΥ Τρίπολης έχουν ήδη εμβολιαστεί 1.532 συμπολίτες μας με τα εμβόλια της  Pfizer και η ηλικιακή ομάδα που εμβολιάζεται αυτές τις μέρες είναι οι άνω των 75 ετών.

Τα ραντεβού γίνονται κανονικά και οι πολίτες προσέρχονται σύμφωνα με τις ώρες και τις ημέρες που έχουν οριστεί για καθέναν από αυτούς.  Ακόμα και όταν κάποιος συμπολίτης μας χάσει το ραντεβού του, ειδοποιείται άμεσα κάποιος ένστολος για να καλύψει την δόση και να μην χαθεί.

Σε λίγες μέρες ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας θα ολοκληρωθεί, αφού ήδη γίνεται η δεύτερη δόση στους πολίτες.

Στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου με τους 60-64 ετών.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, υπεύθυνος των εμβολιασμών, καθημερινά γίνονται περίπου 40 εμβολιασμοί και συνολικά ήδη έχουν γίνει 154 δόσεις του εμβολίου της Astra Zeneca.

Οι πολίτες δεν χάνουν τα ραντεβού τους και φαίνεται να είναι τακτικοί.

Η ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στο Κέντρο Υγείας Άστρους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με κυρία Μαρία Τετώρου, επισκέπτρια Υγείας, ενημερωθήκαμε για την πορεία και την διαδικασία του εμβολιασμού.

Επίσης στο Άστρος οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν την Δευτέρα, με την Astra Zeneca και με  την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών.

Ήδη 200 εμβολιασμοί έχουν διενεργηθεί και δεν έχει χαθεί κανένα ραντεβού.

Οι πολίτες προσέρχονται κανονικά στο ραντεβού τους, συμπληρώνουν την αίτηση που θα τους δοθεί για το ιατρικό ιστορικό τους. Έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το ΑΜΚΑ και αφού ακολουθήσει και η προβλεπόμενη διαδικασία, οι πολίτες λαμβάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Τέλος, λαμβάνουν τις οδηγίες και παρακολουθούνται για λίγα λεπτά πριν αποχωρήσουν από το Κέντρο Υγείας.

Στο Λεωνίδιο ο υπεύθυνος των εμβολιασμών κ. Κύριος Βαγγέλης μας ανέφερε ότι κατά μέσο όρο 25 πολίτες από την Νότια Κυνουρία εμβολιάζονται καθημερινά.

Από τη Δευτέρα 70 περίπου εμβόλια της Astra Zeneca έχουν γίνει στους 60-64.

Τα ραντεβού γίνονται κανονικά και το ενδιαφέρον των πολιτών για τον εμβολιασμό έχει αυξητική τάση, αφού ολοένα περισσότερα ραντεβού κλείνονται αυτές τις ημέρες.

Στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων η ίδια εικόνα. Τα εμβόλια της Astra Zeneca που έχουν ήδη γίνει από την Δευτέρα αγγίζουν τα 100.

Οι πολίτες είναι ενημερωμένοι και λαμβάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca.

Συνολικά οι εμβολιασμοί της Astra Zeneca των 60-64 ετών που έχουν γίνει μέσα σε πέντε μέρες στα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας ξεπερνά τα 524 και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Μισό λεπτό. Εδώ δεν είχε γραφτεί άρθρο που έλεγε ότι όλοι στην Αρκαδία θα πηγαίνουν στην Μεγαλόπολη για το εμβόλιο της Astrazeneca και έπεφτε κράξιμο; Τώρα διαβάζω για Άστρος, Λεωνίδιο, Τρόπαια.

οι κάτοικοι ΤΡΙΠΟΛΗΣ ηλικίας 60-64 πρέπει να μεταβούν στην ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ! για εμβολιασμό. Αποκέντρωση; ή εμβολιαστικός τουρισμός;

Χθες το βράδυ κυκλοφορούσε ο Μπιλ Γκειτ με ένα τηλεχειριστηριο στο χέρι και όλοι οι γέροι παρελαζαν. Όλοι είχαν ουρές και φωσφοριζε το κεφάλι τους!!! Προσοχή ψεκασμενοι μη κάνετε το εμβόλιο αφήστε εμάς που θέλουμε.

Για εμένα καθάρισε ο Παύλος και το έκανα από τους πρώτους ,οποίος θέλει να προηγηθεί στην σειρά είναι εδώ ο κομματάρχης μας να βοηθήσει

Και εγώ θέλω που είμαι νέο παιδί και πρέπει να ζήσω ,Κύριε Παύλο θα περάσω από την τοπική να μεσολάβησετε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.