Κορωνοϊός: Ποιες χώρες έχουν τους περισσότερους νεκρούς σε σχέση με τον πληθυσμό τους

Κορωνοϊός: Ποιες χώρες έχουν τους περισσότερους νεκρούς σε σχέση με τον πληθυσμό τους

Μάιος 29, 2021 - 19:15
99 σχόλια

Οι επτά χώρες που θρηνούν επί του παρόντος τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό τους βρίσκονται στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα στις 17.00 ώρα Ελλάδας:

Με 307 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, η Ουγγαρία είναι, μεταξύ των χωρών με περισσότερους από 100.000 κατοίκους, η πλέον πληγείσα σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Ακολουθεί η Τσεχική Δημοκρατία (281 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους), η Βοσνία-Ερζεγοβίνη (280), η Βόρεια Μακεδονία (258), η Βουλγαρία (254), το Μαυροβούνιο (251) και η Σλοβακία (226).

Συνολικά, το Μαυροβούνιο, η πιο αραιοκατοικημένη από αυτές τις επτά χώρες (628.000 κάτοικοι), έχει καταγράψει 1.578 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Η Τσεχική Δημοκρατία, η πιο πυκνοκατοικημένη σε αυτήν την ομάδα κρατών (10,7 εκατομμύρια κάτοικοι), έχει καταγράψει 30.088 θανάτους.

Το Μαυροβούνιο και η Τσεχική Δημοκρατία είναι επίσης οι δύο χώρες με περισσότερους από 100.000 κατοίκους που έχουν καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 που αναφέρθηκαν στον πληθυσμό από την αρχή της πανδημίας, αντιστοίχως με 15.839 και 15.505 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Γενικότερα, εννέα από τις 10 χώρες με περισσότερους από 100.000 κατοίκους που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, σε αριθμό θανάτων που αναφέρθηκαν στον πληθυσμό, βρίσκονται στην Ευρώπη. Έπειτα από αυτές τις πρώτες επτά χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης ακολουθούν το Βέλγιο (215 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους), η Βραζιλία (215) και μια άλλη βαλκανική χώρα, η Σλοβενία (210).

Η Ευρώπη στο σύνολό της είναι η περιοχή με τα περισσότερα θύματα της Covid-19, έχοντας σήμερα, Παρασκευή, στις 17.00 ώρα Ελλάδας, 1.130.491 νεκρούς και 52.724.615 κρούσματα, ακολουθούν η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (1.024.435 νεκροί, 32.493.431 κρούσματα) και οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς (618.685 θάνατοι, 34.612.033 κρούσματα).

Η πανδημία της Covid-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Ειδήσεις: 

99 Σχόλια

Ενταξει . Κάποιος θα μπορούσε να πει πως είναι και λογικό εάν λάβουμε υπόψην πως γενικά στην Ευρώπη ο πληθυσμός είναι μεγάλης ηλικίας ...

Κάθε 9 δευτερόλεπτα, εδώ και χρόνια, πεθαίνει 1 παιδί από πείνα, περίπου 3,5 εκ κάθε χρόνο επί χρόνια. Γι' αυτό, οι "σωτήρες"- ηγέτες του κόσμου δεν έχουν βρει ακόμα εμβόλιο. Αλλά, αυτοί είστε !!!

@21:22 αν ήσουνα σήμερα στο πάρκιν του λιντλ και έβλεπες πώς χρησιμοποιούν οι γύφτισσες τα μωρά τους θα πόναγες Δημητράκη. Παιδιά παράγονται για την αποζημίωση, όπως τα ροδάκινα στη χωματερή , αλλά η αποζημίωση στη τσέπη. Να τους χαίρεται η αστυνομία και ο Δήμος είμαστε πλέον Μενίδι

@21:22 μπα τώρα σε ένοιαξε εσένα; Για να μας πεις πόσο αντίθετος είσαι με το εμβόλιο; Βρε άντε πνίξου.

@ 22:42 & 00:04 σίγουρα δεν κινδυνεύετε από εγκεφαλικό λόγω ελλείψεως ακριβώς αυτού.

@00:04 - Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω την ίδια προτροπή, οι φελλοί έχουν άλλες ιδιότητες. Το πότε ένοιαξε τον καθένα είναι δικό του θέμα. Κάλιο αργά παρά ποτέ πάντως. Είμαι υπέρ των εμβολίων γι' αυτό και απορώ πως και δεν δίνονται σε όλες τις "πανδημίες". Ίσως είναι θέμα "επιστημονικής" έρευνας και "αξιολόγησης" κινδύνου. Ίσως και όχι.

Δεν γράψατε όμως ότι η Τσέχικη δημοκρατία έχει από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη ,ούτε ο Καναδάς μαζί με την Ελλάδα έχουν τα ποιο παράλογα lockdown στον κόσμο,με την μονη διαφορα ότι στον Καναδά (ευτυχως)έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.Και εγώ είμαι υπέρ των εμβολίων αλλά το ψάχνω για αυτό το εμβόλιο .Δικαίωμα μου άλλωστε.Αυτοί που πάνε να το πασάρουν με το ζόρι δεν έχουν κανένα δικαίωμα .

Αν δεν εμβολιστεί το 70% του πληθυσμού ξεχάστε την επιστροφή στην «κανονικότητα» είπε η Μ.Παγώνη, Μάλιστα, είπε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι. «Τα νοσοκομεία μπαίνουν σε ρυθμό κανονικότητας, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα κρεβάτια covid, έχει μειωθεί ο αριθμός εισαγωγών και επιτέλους μπαίνουν σε μια σειρά τα τακτικά χειρουργεία», εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.(μόνο και μόνο που επιμένει αυτή η ψυχανωμαλη εγώ δεν εμβολιάζομαι )

Σε ένα μήνα από τώρα θα φαίνεται ποιος έχει κάνει ή όχι εμβόλιο .... ποιοι θα αρρωσταίνουν και ποιοι όχι. Γιατί θυμηθείτε ! Με το εμβόλιο μπορεί ακόμα να είσαι φορέας του ιού και να τον μεταδίδεις. Όποτε όσοι είναι γύρω σου την έκατσαν την βάρκα . Ειδικά αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις που είναι και πιο «δυνατές». Για να το πω πιο απλά. Σε μια παρέα με ένα άτομο ανεμβολιαστο , υπάρχει πιθανότητα και να κολλήσει πιο εύκολα αφού θα νομιζει πως ο εμβολιασμός των άλλων θα τον καλύπτει και να κολλήσει κάποια μεταλαξη κιόλας από την στιγμή που αυτή θα επικράτησει . Καλά τύχη σε όλους λοιπόν!

@21:57 ξεχνάς κάτι θεμελιώδες με τις πιθανότητες: Οι πιθανότητες που είχες ως ανεμβολίαστος να κολλήσεις μειώνονται κατακόρυφα με τον εμβολιασμό(πχ στο pfizer κατά 90%). Άρα αν πχ είχες 40% πιθανότητα ως ανεμβολίαστος τότε ως εμβολιασμένος έχεις 10% αυτής (90% προστασία) άρα πιθανότητα 0,04%. Τίποτα δηλαδή. Το πιθανότερο είναι ο ανεμβολίαστος να κολλήσει από κάποιον άλλον ανεμβολίαστο παρά από εμβολιασμένο.

Καλησπερίζω τους συνΑρκάδες από την πρωτεύουσα της πρωταθλήτριας χώρας στον συγκεκριμένο κατάλογο. Επειδή οι πληροφορίες όταν ερχονται από την πηγή αφιλτράριστες έχουν μια παραπάνω αξία αναφέρω τα εξής. 1) Ο κατά τα άλλα θεοσεβούμενος Όρμπαν επέλεξε να προχωρήσει σε ολικό λοκ ντάουν μετά το καλοκαίρι μόλις για 1 μήνα φέτος το Μάρτιο ,οπότε και όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά, τα οποία σημειωτέον βρίσκονται κατά κύριο λόγο μέσα σε εμπορικά κέντρα!!. Μάλιστα ο τζίρος τα φετινά Χριστούγεννα σε σχέση με τα προηγόυμενα ήταν σχεδόν ό ίδιος!! Υγεία-Οικονομία σημειώσατε διπλό. Συνεχίζω

Συνέχεια σχολίου για Ουγγαρία .2) Το προηγούμενο καλοκαίρι η ουγγρική κυβέρνηση προχώρησε σην πορμήθεα πολλών χιλιάδων αναπνευστήρων θεωρώντας ότι έτσι θα έλυνε το θέμα. Όμως παράλληλα δεν φρόντισε να βοηθήσει οικονομικά τους γιατρούς με αποτέλεσμα πολλοί ,εν μέσω κρίσης αλά και μεγάλης ζήτησης από άλλες χώρες να φύγουν προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Για να διορώσει τη συγκεκριμένη πατάτα προέβη σε αυξήσεις μισθών του ιατρικού προσωπικού προ 2-3 μηνών αλλά η ζημιά έγινε. 3) Εμβόλια. Είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για αυτό και είναι η πιο προχωρημένη.

4) Για όσους ακόμα νομίζουν ότι φταίει ο γερασμένος πληθυσμός, πέρα παό οτυς προφανώς ηλικιωμένους, οι ιστορίες που άκουσα από γνωστούς αλλά το πιο σημαντικο από ιατρούς σχετικά με τα θύματα ΔΕΝ περιγράφονται. Θα πω μόνο αυτό Οικογενειακή φίλη μαιευτήρας μας έλεγε ότι καθε μέρα για αρκετές εβδομάδες είναι το λιγοτερο 2-3 περιστατικά εγγύων που έμπαιναν εντατική!! Εκεί προφανώς η ατάληξη δεν ήταν πάντα ίδια. άλλες φορές σωζόταν και η μάνα και τα έμβρυο ,άλλες ο ένας απότ ους δύο και άλλες κανείς τους.5)ακόμα και τώρα και εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται την πραγματικότητα και δεν εμβολιάζοντ

00:05 δεν πείθεις φίλε ,έτσι και απεβίωνε μητέρα ξαι το έμβρυο θα το έπαιζαν τα κανάλια νύχτα μέρα

22:56 μεγάλες ή μικρές οι πιθανότητες , εγώ το βλέπω σαν ρίσκο . ... και ειδικά όταν θα ξέρεις πως κάποιος έχει κορονοιο , ακόμα και εμβολιασμένος να είσαι , με τόσα που ακούς , δύσκολα θα το πλησιάσεις ακόμα και έναν μήνα μετά την ανάρρωση του.

@12:23 αν βλέπεις το 0,04% σαν ρίσκο τότε μην βγαίνεις έξω από το σπίτι σου για να μην σε χτυπήσει αυτοκίνητο. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη από το να κολλήσεις κορονοϊό από εμβολιασμένο άτομο.

Γιατί αγχώνεστε και ασχολείστε με εμας του λίγους «ψεκασμένους ανεμβολιαστους» εσεις έχετε την ανοσία σας και δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ,αφήστε εμας τους ανεμβολιαστους να κολλάμε κορωναιο και να πεθαίνουμε .Ας μείνει κάποιος ανεμβολιαστος να δίνει αίμα για αυτους που πάσχουν από άλλες ασθένειες .

Σήμερα Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και όλοι οι γνωστοί μου συνάδελφοι καπνιστές κάπνιζαν χωρίς ενδοιασμό. Βεβαίως θα κάνουν το εμβόλιο κατά του covid19 για να είναι ασφαλείς..... Μόνο 18 εκατομμύρια πεθαίνουν τον χρόνο από το κάπνισμα....

18:31 τι εννοείς δινεις αίμα για άλλες ασθένειες; Αλήθεια με τέζα σας ψεκάζουν; Γενικά μου είναι αδιάφορο αν κάνεις εμβόλιο ή όχι , αλλά αν κολλήσεις μην λες μετά φταίνε οι άλλοι που δεν τηρούν τα μέτρα ή το κράτος δεν έκανε μεθ για εμάς τους αντιρρησίες συνείδησης

Το 0,04% είναι μικρό ή μεγάλο ποσοστό τελικά; Γιατί για το 0,04% του παγκόσμιου πληθυσμού, που είναι τα θύματα του ιού γίνεται όλο αυτό που γίνεται, καραντίνες, εμβόλια, μάσκες, αποστάσεις....Κοίτα ο διάολος δηλαδή....Το ίδιο ποσοστό;

20:21-Εάν πχ, πάσχεις από καρκίνο (ασθένεια)και χρειαστεί χειρουργείο, σου ζητάνε αίμα (ας πούμε)...Χρειάζεται αίμα για τα χειρουργεία....Δε δοκιμάζεις λίγο τέζα μπας και έρθεις λίγο στα ίσα σου, που κολλήσατε με τον κορονοϊό και δε βλέπετε τίποτε άλλο γύρω σας.....

Εννοώ ότι αν κανείς οποιοδήποτε εμβόλιο πρέπει να περάσουν κάποιες ημέρες και εβδομάδες για να δώσεις αίμα ,αν ένας φίλος η συγγενής σου έχει ένα τροχαίο και θέλει αίμα αμμεσα και εσυ έκανες το εμβόλιο την τελευταία εβδομαδα δεν θα μπορείς να δώσεις αίμα .Και επιτέλους κατάλαβε το ότι δεν θα πεθάνουμε όλοι από Κορωναίο κινδυνεύουμε και από άλλες παθήσεις .Δεν σταμάτησε όλη η ανθρωπότητα από τον Covid .Όσο για τα αντιρρησίας συνείδησης καλό να χρησιμοποιείται ο όρος εκεί που χρησιμοποιείται αλλά καλός ΓΙΩΤΑΣ φαίνεσαι και εσυ

@20:05-Είσαι ψεκασμένος και δε θες το εμβόλιο.Που τολμάς να συγκρίνεις τα 18εκ θανάτων από το τσιγάρο με τα 3,5εκ των θανάτων από κορονοϊό. Εγώ εμπιστεύομαι tv, "σωτήρες" κυβερνήτες όλων των χωρών και "ακαταδίωκτους" επιστήμονες. Εάν υπήρχε "σοβαρός" κίνδυνος από το τσιγάρο, θα μας είχαν προστατεύσει....

@20:05-Είναι γνωστό άλλωστε ότι το μόνο που τους νοιάζει και για το οποίο "κόπτονται" είναι το καλό μας, το "κοινό" καλό, η σωτηρία της ανθρωπότητας....

O Βλαχογιαννόπουλος, που λέει ότι ένα εμβόλιο που του έχει δοθεί έκτακτη έγκριση, χωρίς να έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα, δεν μπορείς να το κάνεις υποχρεωτικό στα παιδιά και σε άλλες ευαίσθητες ομάδες όπως πχ οι έγκυες. Η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της, να κοιτάξουν να πείσουν τους γηραιότερους να ακολουθήσουν την διαδικασία εμβολιασμού και όχι τα παιδιά. Η έρευνες που επικαλούνται τα στοιχεία τους, οι θετικά προσκείμενοι στον εμβολιασμό παιδιών, είναι ελλειπέστατες.

1:34 μόνο σου λες πως όταν έχεις κάνει εμβόλιο για οποιαδήποτε ασθένεια , μετά δεν μπορείς να δώσεις αίμα . Είναι λογικό . Το ίδιο ισχύει και αν εάν είσαι άρρωστος ή αναρρώνεις από οτιδήποτε , πάλι δεν μπορείς να δώσεις . Όπως κατάλαβες με αυτά που λες μια τρύπα στο νερό εκανες πάλι . Όσο αφορά τον Δημήτρη τον παντογνώστη, το 0,04 % παγκοσμίως όπως λες ( νούμερο που δεν επαληθεύεται από κάπου) ακόμα και να ισχύει , είναι 0,04% με όλο τον κόσμο να έχει λοκνταουν και περιοριστικά μέτρα. Φαντάσου τί ποσοστό θα υπήρχε εάν του συμπεριφέρονταν όπως στις κοινές αρρώστιες .

@09:51 κανένα εμβόλιο για τον κορονοϊο και για καμία ηλικιακή ομάδα δεν είναι υποχρεωτικό μέχρι σήμερα.

14:36 η αρχή έγινε με τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ ,το πάνε σιγά σιγά γιατί αν επιμένουν υπάρχει και ένα διεθνές δίκαιο και τους περιμένουν δικες .

@12:15 & 12:48-Άντε και ένα δωρεάν μάθημα αριθμητικής. Για να βρούμε τι ποσοστό ενός συνόλου είναι ένας αριθμός (υποσύνολο) σε σχέση με ένα μεγαλύτερο (σύνολο), διαιρούμε το υποσύνολο με το σύνολο και πολλαπλασιάζουμε με 100. Άρα, 7,8 δις είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός, 3.5 εκ τα θύματα του ιού, τι ποσοστό του παγκοσμίου πληθυσμού είναι υα 3,5 εκ; Με λίγο προσοχή στα 0 μπορείτε και μόνοι σας, ελπίζω...Δεν ξέρουμε "κατά φαντασία" τι θα γινόταν αγαπητοί, ξέρουμε μόνο την πραγματικότητα. Με τη φαντασία σας φτιάχνω και εγώ όσα σενάρια θέλετε, αλλά θα με πείτε ψεκασμένο...

@16:12 Λεβέντη μου δεν υπάρχει ηλικιακή ομάδα ΕΜΑΚ. Η υποχρεωτικόυητα σχετίζεται με το επάγγελμα και τι αναλαβάνει αυτός που το ασκεί. Ασκί υπάρχει και άλλο. Πώς ξεβρακώνονται μόνοι τους οι αγράμματοι!!!

Μάλιστα. Γίνεται σύγκριση μεταξύ συνεπειών καπνίσματος και ενός αερογενώς μεταδιδόμενου νοσήματος...Ακόμα περισσότερο, όταν στις περισσότερες χώρες υπάρχουν απαγορεύσεις για το κάπνισμα στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να αποφευχθούν θάνατοι από το παθητικό κάπνισμα. Αγαπητέ Δημήτρη. Αν θέλεις να τρως 2 κιλά παϊδάκια την ημέρα και να έχεις χοληστερίνη 400 είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερωθεί για τις βλαβερές συνέπειες αυτής της επιλογής αλλά στην τελική αφορά την δική σου υγεία και μόνο. Το ίδιο και με το κάπνισμα. Στην περίπτωση του κορωνοϊού όμως επιβαρύνεις την δημόσια υγεία.

Επίσης με ξεπερνάει σαν άνθρωπο ότι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι μερικά αυτονόητα. Με μια πανδημία σαν αυτή που έχουμε τα νοσοκομεία "πλημμυρίζουν" από ασθενείς. Γεμίζουν από μια ασθένεια και μόνο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν αρκούσαν τα νοσοκομεία ούτε για αυτή την μια ασθένεια. Με lockdown! Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι υπονομεύεται το σύνολο της υγείας των πολιτών; Πλημμυρισμένα νοσοκομεία από ασθενείς με ανάγκη οξυγόνου, μια παρέα νέων έχει δυστύχημα με αυτοκίνητο. Το νοσοκομείο είναι τιγκαρισμένο από COVID ασθενείς. Θα έχουν την αναγκαία κάλυψη οι νέοι με το ατύχημα; Πιθανότατα όχι.

Ένα σύστημα υγείας που έχει πλημμυρίσει με ασθενείς δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα. Δεν είναι μόνο οι ασθενείς που πεθαίνουν. Δεν είναι μόνο οι ασθενείς που θα κάνουν καιρό να αναρρώσουν και κάποιοι από αυτούς ίσως όχι πλήρως. Είναι ότι ένα σύστημα υγείας σε καταστάσεις πανδημίας δεν μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας για όλες τις υπόλοιπες ανάγκες του πληθυσμού. Έτσι υποβαθμίζεται η ΣΥΝΟΛΙΚΗ υγεία του πληθυσμού. Για αυτό χρειάζεται να βγαίνουμε από φάσεις πανδημίας το δυνατόν συντομότερα. Για την συνολική υγεία. Από τα νεογνά μέχρι την τρίτη ηλικία. Αφορά όλους η πανδημία.

Πάντως είναι απίστευτη η ανασφάλεια όσων προσέρχονται για να εμβολιαστούν. Ενώ ξέρουν μέσα τους (και ιδίως οι νεότεροι) ότι αυτό που πάνε να κάνουν είναι λάθος, κι όμως, τελικά, το κάνουν. Μέχρι την τελευταία στιγμή, ρωτάνε αν είναι καλό το εμβόλιο κλπ, προσπαθούν να βρουν ένα λόγο να ΜΗΝ εμβολιαστούν, αλλά τελικά ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ. Είναι απίστευτο και πολύ καταθλιπτικό αυτό που συμβαίνει, αλλά δυστυχώς ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ (αποτρέποντας από τον εμβολιασμό) γιατί ξέρει ότι μετά θα διωχθεί. Πρώτη φορά γίνονται Ιατρικές πράξεις στις οποίες είναι αμφίβολο αν συμφωνούν

Τα lockdown αποδείχθηκε ότι δεν προφέρουν τίποτα άμεσα ενώ μακροπρόθεσμα είναι καταστροφικά για το σύνολο της κοινωνίας. απορώ πάντως πως με τόσες προσλήψεις σε αστυνομικούς δεν εχει λήξει η πανδημία , μάλλον θα φταίει η μουσική που βάζουν κατι καλόπαιδα στα κινητά τους.

@02:49 - Μάλλον έχεις μπερδέψει τον όρο πανδημία με τις Δέκα Πληγές του Φαραώ. "Εσείς" ποιοι είσαστε; Γράφετε πολλοί παρέα ή συνωστίζονται πολλοί στο μυαλό σου;

Τα στοιχεία είναι τραγικά για την Ελλάδα. Το ποσοστό θανάτων σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid στη χώρα μας είναι από τα πιο άσχημα σε Ευρωπαϊκό αλλά & σε Παγκόσμιο επίπεδο. Μερικά τυχαία παραδείγματα: Ουγγαρία Παγκόσμια πρωταθλήτρια σε θανάτους με 3,7%, Ελλάδα 3,0%, Ιταλία 2.99%, Βέλγιο 2,35%, Χιλή 2,11%, Πορτογαλία 2,0%, Τσεχία 1,81%, Σουηδία 1,35%, Κόστα Ρίκα 1,27%, Κούβα 0,67%. Και με ξεχνάμε πως στην Ελλάδα είχαμε και ένα από τα μακροβιότερα Lockdown. Φανταστείτε να μην το είχαμε τι θα γινόταν!!! Πηγή: https://www.worldometers.info/coronavirus/?

Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι το 1ο τρίμηνο του 2021 είχαμε 799 λιγότερους θανάτους σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2020 (34374 έναντι 35173 στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ) παρά το γεγονός των 3500 θανάτων covid το 1ο τρίμηνο του 2021;;;

Μια διόρθωση: δεν είναι πρωταθλήτρια η Ουγγαρία. Έχουμε Βοσνία με 4,54% και Βουλγαρία με 4,23%. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι πως έχουμε υπερδιπλάσιους θανάτους εκτός covid στην Ελλάδα έναντι της Ευρώπης. “Απολαμβάνουμε” λοιπόν τη δόξα του Άδωνη και τη δεκαετή διάλυση της χειροκροτημένης Υγειά στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα των αφοδευμένων, ερώτηση από δημοσιογράφους: «Γιατί κύριε Υπουργέ η Ελλάδα παρουσιάζει αυτά τα στοιχεία;».. μη περιμένετε. Στο BBC και βλέπουμε.

10:14 καλά και εσυ τα τυχαία που δινεις ως παραδείγματα , έχεις χώρες που δεν ξέρουν πόσους κατοίκους έχουν και γενικά ποιοι είναι οι κάτοικοι τους όπως η κουβα ,η κοστα ρικα , Χιλή κτλ . Αντίστοιχο βιοτικό επίπεδο περίπου έχουμε με Πορτογαλία , με τη οποία διαφέρουμε 1% . Τρομερή διαφορά .

Δηλαδή για τον κορονοϊό έχουμε ενηνερωθεί; Μήπως το ρήμα είναι τρομοκρατηθεί; Τιγκάρανε τα νοσοκομεία τι πάει να πει; Εγω πληρώνω εισφορές υπερ υγείας συνέχεια, δε μου είπε κανείς σταμάτα γιατί το σύστημα υγείας τίγκαρε...

Αυτό που λέω και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε είναι ότι, για σοβαρότερα προβλήματα που αφορούν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (καρκίνος, υποσιτισμός, μη πρόσβαση σε πόσιμο νερό, θάνατοι από πείνα και ένα σωρό άλλα) δεν είδα την ίδια "κινητοποίηση" από την παγκόσμια κοινότητα, επιστήμονες και κυβερνώντες. Και ξαφνικά γίνεται χαμός με ένα ιό που μεταδίδεται με τον "αέρα". Να μην το πω; Να μη με προβληματίσει; Εκτός και εάν αυτά δεν ενδιαφέρουν γιατί "δεν τιγκάρουν τα νοσοκομεία". Εκτός και εάν αυτά δεν αφορούν τη "δημόσια" υγεία. Εάν είναι έτσι,πάσο...

@17:17 γιατί παίρνεις τους νεκρούς και όχι τα κρούσματα ως υποσύνολο; Αφού ξέρεις πολύ καλά ότι αν υπάρχουν πολλά κρούσματα σε μια δεδομένη στιγμή οι νεκροί αυξάνονται. Ξέρουμε πολύ καλά τι θα συνέβαινε χωρίς lockdown, δεν χρειάζεται φαντασία ή εικασίες. Αλλά είσαι πολύ κολλημένος στην άποψη σου για να το καταλάβεις. Και αφού θεωρείς ότι δεν έχει πιθανότητα να πεθάνεις από τον ιό τότε γιατί δεν πας μια βόλτα από το νοσοκομείο να κολλήσεις;

@06:16 εσύ όταν πας στον γιατρό για εμβόλιο ή για χάπι, δεν τον ρωτάς για το χάπι τι κάνει και αν είναι ασφαλές; Όποιος πάει για εμβόλιο πάει με την ελεύθερη βούληση του, δεν υποκύπτει σε κάτι. Αν είχε λόγο ή αμφιβολίες να μην το κάνει δεν τον εμποδίζει κανείς να μην το κάνει.

@14:09 πάλι καλά που αφήνεις και ένα ψευδώνυμο ώστε σε ένα έτος που εμείς οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουμε πάθει τίποτα από τα εμβόλια θα μπορούμε να σε κοροϊδεύουμε με τις χαζομάρες σου.

@14:57-Ρωτήθηκα που βρήκα το ποσοστό και απάντησα, είναι τόσο απλό. Τελικά είναι μικρό ή μεγάλο; Απάντηση δεν πήρα. Κανονικά ούτε τα θύματα έπρεπε να πάρω. Θυμίζω ότι ο κος. Τσιόδρας είχε πει ότι μετράμε και όσους δεν κατέληξαν αποκλειστικά από το ιό, για να είμαστε σίγουροι (για ποιο πράγμα άραγε;). Το τι θα συνέβαινε, δυστυχώς ή ευτυχώς, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ αγαπητέ/ή, το υποθέτουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε ζήσει, τα άλλα είναι υποθέσεις.

15:03 μακάρι να μην πάθετε τίποτα και εμείς να ξεφτιλιστούμε ,το πρόβλημα όμως θα είναι αν βγούμε αληθινοί εμεις και κάποιοι συμπολίτες μας ακολουθήσουν την νεαρή γυναίκα από την Κρήτη

Ευτυχώς που δεν γίναμε Σουηδία!!!!! Ακουσα ότι η Σουηδία πλέον εχει ερημώσει και υπάρχουν πτώματα στους δρόμους , το είπε ο Σκαι, ευτυχώς είχαμε τον κυρ Σωτήρη και τον Μωυσή και μας έσωσαν.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.