Κορωνοϊός - Αρκαδία: Άχρηστο το μηχάνημα PRC που αγόρασε η Περιφέρεια για το Παναρκαδικό

Κορωνοϊός - Αρκαδία: Άχρηστο το μηχάνημα PRC που αγόρασε η Περιφέρεια για το Παναρκαδικό

Σεπτέμβριος 06, 2020 - 10:55
34 σχόλια

Ψυχογυιός: Αν θες να ενισχύσεις το σύστημα Υγείας, κάνε μόνιμες προσλήψεις

Η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε να προσθέσει ένα επιπλέον μεγάλο βάρος στο ήδη καταπονημένο σύστημα Υγείας της χώρας. Τα περιφερειακά νοσοκομεία και οι ιατρικοί σύλλογοι στους μικρότερους νομούς της Ελλάδας πασχίζουν για την ενίσχυσή τους, διότι ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έξαρση της πανδημίας, όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και ταμίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Βασίλης Ψυχογυιός. Και, ενώ η στα λόγια πρόθεση υπάρχει για την ουσιαστική στήριξη των υγειονομικών δομών, ενώ δαπανώνται χρήματα για τη θωράκισή τους, φαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις η προχειρότητα οδηγεί στην κατασπατάληση των δημόσιων πόρων ή στην πρόσληψη ιατρικού προσωπικού για το «φαίνεσθαι», χωρίς να ενισχύεται επί της ουσίας το σύστημα Υγείας.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ο κ. Ψυχογυιός μάς μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και μας εξέθεσε τους προβληματισμούς του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον έγιναν ή δεν έγιναν κάποιες ουσιαστικές κινήσεις για τη στήριξη των υγειονομικών μονάδων και στον νομό μας.

«Ναι, να μην επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία, αλλά βάλανε ανθρώπους να απαντάνε στα τηλέφωνα στον ΕΟΔΥ και δεν τους πλήρωσαν. Πήραν γιατρούς ιδιώτες, οι οποίοι δεν άνοιξαν καρτέλες και δεν πληρώθηκαν. Πήρε μάσκες ''η κουτσή Μαρία'', εμάς δεν μας έδωσε μάσκες κανένας. Δύο φορές αγοράσαμε μάσκες με χρήματα του Συλλόγου, πήραμε ασπίδες για όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου», λέει ο κ. Ψυχογυιός, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα δεν ήταν να δοθούν δωρεάν μάσκες στα μέλη του συλλόγου, αλλά να μεσολαβήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να τις πάρουν γρήγορα, κάνοντας μια μεγάλη συνολική παραγγελία για όλους τους νομούς. Και εξηγεί:

«Ούτε η Περιφέρεια ούτε το υπουργείο ανταποκρίθηκαν. Το θεωρώ και αστείο, αλλά ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο κύμα. Στην οξεία φάση δεν πήγα επαίτης, ζήτησα συνδρομή, διότι όταν πήγα και ζητούσα παραγγελία μάσκες, δεν είμαι Ηράκλειο, Λάρισα ή Πατούλης στην Αθήνα, ήθελα 1.000 μάσκες ή 500 προσωπίδες, για όλους, νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας. Όταν έπαιρνε η Λάρισα και έκανε παραγγελία 4.000 προσωπίδες, η δική μου παραγγελία πήγαινε πίσω. Ζήτησα να κάνουμε παραγγελία 5.000 προσωπίδες ως Περιφέρεια, για να μην παλεύω για 400 προσωπίδες και η παραγγελία μου ακουγόταν αστεία. Κανένας δεν βοήθησε σε αυτό, δεν το λέω με παράπονο, πλάτη ζητήσαμε να βάλουν, ούτε χρήματα ζητήσαμε».

Και το μηχάνημα PRC για τη διάγνωση του κορωνοϊού με το οποίο εξόπλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης; «Η Περιφέρεια έλεγε προμηθευτήκαμε τα γρήγορα τεστ. Πού είναι; Αγοράσαμε μηχάνημα σαν το PCR στο νοσοκομείο (σ.σ. μοριακός αναλυτής), πούντο, πήγε πίσω στην Αθήνα, έβγαζε ''πατάτες'', αλλά αυτά είναι λεφτά».

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η περιφέρεια Πελοποννήσου διέθεσε 120.000 ευρώ από τα αρχικά 80.000 ευρώ για την προμήθεια του μοριακού αναλυτή και για άλλο εξοπλισμό. Ωστόσο, το μηχάνημα δεν λειτούργησε και εστάλη πίσω στην εταιρία επειδή έβγαζε αναποτελεσματικά τεστ.

«Δεν θέλω να διαχειριστώ χρήματα. Όταν οι πόροι είναι περιορισμένοι, σκοπός είναι να πιάνουν τόπο τα χρήματά σου. Θέλω να αναβαθμιστεί το Παναρκαδικό, θέλω να γίνει πανεπιστημιακό, όλοι κερδίζουμε από αυτό. Αλλά σήμερα, αν έρθουν 14 ασθενείς για νοσηλεία, πού θα μπουν; Κάλυψε κάποια πράγματα. Έγινε ισχυροποίηση με 50 άτομα προσωπικό. Ήρθαν τέσσερις επικουρικοί γιατροί, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, παιδίατρος, πνευμονολόγος, οι σχετικοί με τον κορωνοϊό. Αυτοί οι 4 στους 50 ενίσχυσαν τις δομές του Παναρκαδικού για να γίνει νοσοκομείο αναφοράς; Μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας...», λέει ο κ Ψυχογυιός.

«Με δωρεές έγιναν από 500 οι κλίνες ΜΕΘ 700, και αυτό σαν κρεβάτια, γιατί οι αντίστοιχοι γιατροί και νοσηλευτές δεν ξέρω αν έχουν προσληφθεί πανελλαδικά. Ναι, προφανώς πρώτα θα ενισχυθεί το ''Σωτηρία'' και μετά εγώ, αλλά ουσιαστικά δεν γίνεται καμία ενίσχυση στο δημόσιο σύστημα».

Δεν θεωρώ ενίσχυση τους επικουρικούς, επικουρικός σημαίνει βοηθητικός, καλύπτει ανάγκες. Κάνε τον επικουρικό να υπηρετήσει τρία χρόνια, όχι έναν χρόνο. Αν θες να ενισχύσεις το σύστημα, να προκηρύξεις μόνιμες θέσεις.

 

Γαλανιάδη Εύα


34 Σχόλια

Το λέει ο γιατρός. Η έγκατάληψη του παναρκαδικου νοσοκομείου από την περιφερεια είναι περισσοτρο από εμφανής. Ζητούσε μάσκες και προσωπίδες και ο Νίκας κοίταζε αλλού. Αυτός ο Νίκας που ήθελε να κάνει αναφοράς το νοσοκομείο αυτό, αλλά τελικά κατά...λάθος έκανε της πατρίδας του, Όσα περισσότερα μαθαίνουμε τόσο γίνεται αντιληπτός ο τίτλος "" Περιφερειάρχης Μεσσηνίας ""

Γιατρέ πρόσεχε τι λές........Μην ξεχνάς, κυβέρνηση είναι η Ν.Δ. και περιφερειάρχης ο Νίκας!!!!!!

Ενδιαφέροντα αυτά που λέει ο Βασίλης αλλά... Ο Κοντοζαμάνης είπε επίσημα ότι η κυβέρνηση παρέλαβε 557 ΜΕΘ και σήμερα έχουμε 901. Λειτουργικές. Αν έγιναν με χρήματα ιδιωτών ή όχι, τι σημασία έχει; Η υλοποίηση από το κράτος δεν γίνεται; Άσε που θεωρώ απίθανο 344 ΜΕΘ να έχουν πληρωθεί εξ' ολοκλήρου από ιδιώτες.Το μηχάνημα για το PCR τεστ αν ήθελε καλιμπράρισμα δεν είναι τραγικό. Άλλο αυτό όμως και άλλο να το βγάλουμε άχρηστο. Στο Παναρκαδικό έγιναν 50 προσλήψεις αλλά δεν μας αρέσει γιατί μόνο οι 4 θέσεις έχουν συνάφεια με COVID; Κάτι θέλει να πει ο πρόεδρος του ΙΣΑ αλλά δεν το λέει ξεκάθαρα...

Ενδιαφέροντα αυτά που λέει ο Βασίλης αλλά... Ο Κοντοζαμάνης είπε επίσημα ότι η κυβέρνηση παρέλαβε 557 ΜΕΘ και σήμερα έχουμε 901. Λειτουργικές. Αν έγιναν με χρήματα ιδιωτών ή όχι, τι σημασία έχει; Η υλοποίηση από το κράτος δεν γίνεται; Άσε που θεωρώ απίθανο 344 ΜΕΘ να έχουν πληρωθεί εξ' ολοκλήρου από ιδιώτες.Το μηχάνημα για το PCR τεστ αν ήθελε καλιμπράρισμα δεν είναι τραγικό. Άλλο αυτό όμως και άλλο να το βγάλουμε άχρηστο. Στο Παναρκαδικό έγιναν 50 προσλήψεις αλλά δεν μας αρέσει γιατί μόνο οι 4 θέσεις έχουν συνάφεια με COVID; Κάτι θέλει να πει ο πρόεδρος του ΙΣΑ αλλά δεν το λέει ξεκάθαρα...

Γιατί δεν απευθύνεστε στον οδοντίατρο δημόσιας υγείας που δισνύει 3η θητεία στην περιφέρεια και είναι δοκιμασμένης κοινωνικής ευαισθησίας!

Οι δυο γιατροί που έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν το λένε. Ο Ζαχαρίας και ο Ψυχογιός. Δείχνουν το πραγματικό πρόβλημα του παναρκαδικού νοσοκομείου. (Που στην ουσία μοιάζει με τα υπόλοιπα της περιοχής.) Υπάρχουν και άλλοι γιατροί που προφανώς φοβούνται να πουν τη γνώμη τους. Μερικοί δε, διαματρήρονται σαν να τους πήραν το γλυφιτζουρι. Το νοσοκομείο αφορά όλη την κοινωνία. Όσοι έχουν πρόταση να βγουν και να την πουν.

Παυλε αν θέλει καλιμπραρισμα η ότι άλλο, η πραγματικότητα είναι ότι μπαίνει Οκτώβρης και το παναρκαδικο νοσοκομείο δεν έχει αναλυτή. Το κεντρικό νοσοκομείο της περιφέρειας δεν έχει αναλυτή ενώ αλλά δυο τρία νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν. Ο Νίκας σου, αυτό που ήθελε το πέτυχε.

Παύλο τι θα 'λεγες αν τα ιδιωτικά κέντρα πληρώνονταν τα τεστ από το κράτος σε τιμές κόστους ή με ένα μικρό ποσοστό κέρδους, ας πούμε 5%; (δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται τα δημόσια ιδρύματα να ξεμένουν από αντιδραστήρια και το κράτος που έχει την ευθύνη της δημόσιας υγείας να προσφεύγει στους ιδιώτες σε τιμές ελεύθερης αγοράς)

Πιστεύω περισσότερο τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που υπενθύμισε πως το σύστημα υγείας της χώρας αυτή τη στιγμή διαθέτει 650 κλίνες ΜΕΘ παρά εσένα Παύλο που μιλάς για 901. Τον Κοντοζαμάνη ακόμα λιγότερο από σένα.

Πιστεύω περισσότερο τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που υπενθύμισε πως το σύστημα υγείας της χώρας αυτή τη στιγμή διαθέτει 650 κλίνες ΜΕΘ παρά εσένα Παύλο που μιλάς για 901. Τον Κοντοζαμάνη ακόμα λιγότερο από σένα.

Για ποιο λόγο τα ιδιωτικά κέντρα να δίνουν τα τεστ σε τιμή κόστους; Με την ίδια λογική το ίδιο να κάνουν και με τις μαγνητικές. Ξέρεις το κόστος ενός τεστ δεν είναι μόνο το αντιδραστήριο και η απόσβεση του μηχανήματος. Ο υπάλληλος που θα απασχοληθεί για να το κάνει; Ο χώρος που πρέπει να είναι αποκλειστικά για COVID; Ο εξοπλισμός προστασίας; Πολλά άλλα επίσης που δεν μπορούμε να τα υπολογίσουμε έξω από τον χορό. Ουσιαστικά λες, τα ιδιωτικά κέντρα να δανείσουν την κυβέρνηση. Για ποιο λόγο να μην κάνουν το ίδιο και με τις μαγνητικές; Με τους αξονικούς. Τι λογική έχει αυτό που ζητάς;

@23:27 - Προσωπικά πως γίνεται να γνωρίζω πόσες ΜΕΘ έχουμε; Αυτά που λέει ο υπουργός γνωρίζουμε όλοι. Πάντα ότι γράφω έχει δεδομένα από πραγματικές πηγές με όνομα και επώνυμο και με θέσεις ευθύνης. Άρα δεν είναι θέμα αν πιστεύεις εμένα ή όχι. Από αυτά που άκουσα από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, έχω αμφιβολίες για την εγκυρότητά του. Προφανώς θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο. Σε αναμονή.

Ρωτάς για ποιο λόγο Παύλο; Γιατί βρισκόμαστε σε κατάσταση ανάγκης και όλοι όσοι μπορούν πρέπει να συμμετάσχουν στη συλλογική προσπάθεια και όχι μερικοί να βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν φράγκα. Τι λες, λογικό δεν σου φαίνεται;

Δεν είμαστε σε κατάσταση ανάγκης. Υπάρχει μια πανδημία. Το "ΟΛΟΙ όσοι μπορούν" που σταματάει; Τα έσοδα του κράτους έχουν καταρρεύσει. Ας δώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το 20% του μισθού τους να βάλουν πλάτη με την ίδια λογική. Τι έχασαν από την πανδημία; Τίποτα. Έβγαλαν φράγκα και αυτοί. Να δώσει και ο ιδιωτικός τομέας έκτακτο φόρο για την πανδημία. Να μειώσουν οι καφετέριες και τα εστιατόρια τις τιμές τους. Τα σούπερ μάρκετ το ίδιο. Έβγαλαν "φράγκα" και αυτά. Δεν είναι καθόλου λογικό αυτό που γράφεις. Αυτό με τα "φράγκα" το παρουσιάζεις λες και είναι αρνητικό. Όλοι για τα "φράγκα" δουλεύουμε.

Εγώ δουλεύω για το μεροκάματο. Για να μην πεθάνω της πείνας, όχι για να αγοράσω το νέο SUB ούτε να παίξω στο χρηματιστήριο. Ο κολλητός του Κούλη κλινικάρχης στήνει το μαγαζάκι του με θαλασσοδάνεια και ο Κούλης αφήνει χωρίς αντιδραστήρια τις δημόσιες δομές για να πηγαίνουν τα λεφτά του κράτους, του οποίου όπως λες τα έσοδα έχουν καταρρεύσει, στον κλινικάρχη. Και ο κολλητός του Αντωνάκη, πρόεδρος του ΕΚΕΑ, μιλάει για "αλόγιστη χρήση από τους πολίτες". Μονά-ζυγά δικά σου.

@15:59 - Καλά κάνεις και δουλεύεις για το μεροκάματο. Καλά κάνει και κάποιος που δουλεύει και του περισσεύουν και για αποταμίευση. Το δίλημμα δεν είναι "λεφτά για φαγητό vs για να τα παίζω στο χρηματιστήριο". Δεν υπάρχει καν δίλημμα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να δουλεύει και να αμείβεται όσο μπορεί-θέλει. Οι ιδιωτικές κλινικές λειτουργούσαν και επί Σύριζα. Δεν τις ανακάλυψε ο Κυριάκος. Τα μηχανήματα PCR δεν τα έκλεψαν, τα αγόρασαν προ πανδημίας. Πως ο Κυριάκος άφησε τις δομές χωρίς αντιδραστήρια και την τελευταία εβδομάδα γίνονται 12.000 τεστ την ημέρα; Γιατί έτσι είναι τα fake news.

Το θέμα είναι πως το κράτος, ο Κούλης δηλαδή, αφήνει τις δημόσιες δομές χωρίς αντιδραστήρια και στέλνει τα τεστ των δημόσιων νοσοκομείων στον ιδιωτικό τομέα αυξάνοντας το δημόσιο χρέος που θα πληρώσουμε εμείς. Τι είπες Παύλο; Τα έσοδα του κράτους έχουν καταρρεύσει; Αλλά τα φράγκα φράγκα! Όμορφος κόσμος, ηθικός...

@20:33 - Το μηχάνημα PCR που αγοράζει το δημόσιο ποιος το πληρώνει; Το αντιδραστήριο ποιος το πληρώνει; Τον εργαζόμενο που κάνει το τεστ ποιος τον πληρώνει; Τον χώρο που γίνεται το τεστ ποιος τον πληρώνει; Στο δημόσιο πάντα έτσι; Φυσικά ΕΜΕΙΣ τα πληρώνουμε όλα αυτά. Τα έσοδα του κράτους έχουν καταρρεύσει, πράγματι. Ευτυχώς υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας υγείας που βοηθάει την κατάσταση. Ευτυχώς. Αλλά που να πάρει χαμπάρι το μαρξιστικό κεφάλι. Πέρασε η φρέζα του "αφεντικού", του "κέρδους", της "επιχείρησης", της "υπεραξίας" και δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Ενδιαφέρουσα η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή χτες. Και τι δεν ακούσαμε από την υπεύθυνη και ορθολογική κυβέρνηση και τη συλλήβδην ανεύθυνη και ανορθολογική αντιπολίτευση. Ένας σοβαρός leader, ο καλυτερότερος όλων των εποχών, μεταμορφώνει με στιβαρό χέρι το πολιτικό σύστημα, απελευθερώνει την κοινωνία από την κρατική σκλαβιά και δημιουργεί τις συνθήκες για να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας. Βάλαμε στην διοίκηση όχι μιας εταιρείας αλλά του κράτους έναν εχθρό του. Ο πρόεδρος μιας εταιρείας απολογείται στους μετόχους της, ο πρωθυπουργός στο καλάμι (που έχει καβαλήσει).

Αριστερούλης γιατί, παλικάρι μου; Στη διεξαγωγή ενός τεστ σε 10 δείγματα μαζί αναφέρομαι αστέρι μου (αστροπελέκι δηλαδή) που κάνει ή θα κάνει το ιδιωτικό εργαστήριο που δίνει μια χείρα βοηθείας στην εθνοσωτήριο κυβέρνησή μας για να μας σώσει από την πανδημία και τον κρατισμό, ο θεός να μας κόβει κατοστάρικα από τη σύνταξη των τριακοσίων και να του δίνει εκατομμύρια για την καλή του πράξη.

Τι τρέχει Παυλάκο; Κατάπιες τη γλώσσα σου για το pooling (ελληνιστί δεξαμενοποίηση); Έλα, πες μας πώς το δικαιολόγησε ο Κοντοζαμάνης; Εγώ, δηλαδή, ξέρω. Για τους άλλους.

Όσο περισσότερα μαθαίνω για το pooling τόσο ανησυχώ και οργίζομαι. Τα συμβεβλημένα με το κράτος ιδιωτικά εργαστήρια είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τη μέθοδο δεξαμενοποίησης και η συνολική δυναμικότητα της χώρας για τεστ, «διαμορφώνεται από το άθροισμα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα», λένε. Δεδομένου ότι ο δημόσιος τομέας κάνει όλο και λιγότερα τεστ γιατί η κυβέρνηση τον άφησε χωρίς αντιδραστήρια, τα στοιχεία που μας ανακοινώνονται είναι αναξιόπιστα.

@21:20 - Η ημιμάθεια χειρότερη από την αμάθεια. Δεν ξέρεις τι γράφεις και κάνεις και τον έξυπνο. Μιας και είσαι τόσο έξυπνος, δώσε 1-2 επιχειρήματα γιατί είναι αναξιόπιστα τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση για τα τεστ. Έτσι για να γελάσω εγώ και ο κάθε πολίτης που θα σε διαβάσει. Μετά θα σου απαντήσω και εγώ, παραθέτοντας την επιστημονική άποψη υπεύθυνου σε μεγάλο διαγνωστικό κέντρο.

Άντε δώσε αίμα για ζάχαρο. Το ιδιωτικό εργαστήριο, για οικονομία, ανακατεύει το δικό σου αίμα με άλλων δέκα, παίρνει ένα δέκατο και το μετράει. Αυτή είναι η δεξαμενοποίηση.

Ακόμα να 'ρθει η επιστημονική άποψη από υπεύθυνο μεγάλου διαγνωστικού κέντρου; Και όσο πιο μεγάλο είναι το διαγνωστικό κέντρο τόσο επιστημονικότερη είναι η άποψη του υπεύθυνου;

@11:52 - Το pooling αφορά μόνο εξετάσεις με αποτέλεσμα "ΘΕΤΙΚΟ/ΑΡΝΗΤΙΚΟ". Δεν μπορεί να γίνει σε εξετάσεις με εύρος τιμών. Ούτε για αστείο αυτό με το ζάχαρo. Το pooling στα τεστ COVID. Έχεις 16 τεστ για COVID. Τα βάζεις όλα μαζί και κάνεις ένα αντιδραστήριο. Αν το αποτέλεσμα βγει αρνητικό, τότε τα θεωρείς όλα αρνητικά και τέλος. Αν βγει κάποιο θετικό, χωρίζεις τα 16 σε δύο ομάδες των 8, επαναλαμβάνεις το τεστ και ούτε καθεξής, μέχρι να απομονώσεις τα θετικά. Τα μειονέκτημα είναι προφανές. Μειωμένη ευαισθησία καθώς π.χ. 1 θετικό "αραιωμένο" σε 15 αρνητικά, είναι πιο εύκολο να ξεφύγει.

Τα πλεονεκτήματα του pooling. Πολύ χαμηλότερο κόστος ανά τεστ. Δυνατότητα για περισσότερα τεστ, γιατί χρησιμοποιείς λιγότερα αντιδραστήρια. Εδώ ισχύει ακριβώς ένας από τους βασικότερους νόμους της αγοράς. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Στα ιδιωτικά κέντρα βρίσκεις PCR τεστ από 50€ έως 120€. Χοντρικά όσο κάτω από 90€ τόσο μεγαλύτερο και το pooling. Από 90€ και πάνω δεν γίνεται pooling. Κάθε δείγμα εξετάζεται ξεχωριστά. Αν ρωτήσετε το διαγνωστικό είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν για την μέθοδο. Εκτός από το θέμα του pooling υπάρχουν δύο διαφορετικά PCR τεστ με διαφορά στην ευαισθησία και στην τιμή.

Ρώτησα, έμαθα και τα γράφω. Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, ούτε αντιγράφω από ψεκασμένα blog, facebook κτλ. Το συμπέρασμα είναι ότι η μέθοδος pooling έχει χαμηλότερη ευαισθησία, πράγματι, αλλά από την άλλη ρίχνει το κόστος και αυξάνει τον αριθμό των τεστ που μπορούν να γίνουν. Αυτοί που υποστηρίζουν το pooling θα πουν ότι η χαμηλότερη ευαισθησία, καλύπτεται από το γεγονός ότι θα γίνουν πολύ περισσότερα τεστ. Προσωπικά θα επέλεγα το ακριβότερο (χωρίς pooling) και πιο ευαίσθητο PCR test. Με λίγα λόγια τα φτηνά PCR test, δεν είναι τα ίδια με τα ακριβά. Ρωτήστε πριν κάνετε το τεστ.

Παύλο, είσαι Παύλος γι' αυτό λες αυτά που λες. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Αν δεν πληρώνεις μη σου πω τι παίρνεις, δεν θα περάσει τη λογοκρισία (δεν τσίμπησες με το ζάχαρο, με τη β-χοριακή τι λες, γίνεται;)

@22:11 - Εγώ είμαι Παύλος, εσύ είσαι Αντώνης-Γιώργος-Θανάσης αλλά επί της ουσίας δεν είπες τίποτα. Με το ζάχαρο έλεγες μπούρδες, το παραδέχτηκες. Για την β-χοριακή βαριέμαι να ρωτήσω. Έγραψα αυτά που μου είπε ο άνθρωπος, ελπίζω να βοήθησα κάποιους. PCR light είναι το pooling. Φτηνότερο, εξοικονόμηση αντιδραστηρίων αλλά μικρότερη ευαισθησία. Αν το λένε στον πελάτη, κανένα πρόβλημα. Αν δεν το λένε, υπάρχει θέμα.

Τι μου φταίει το όνομα για να το κάνω συνώνυμο του ηλίθιου, δεν είναι πρέπον, γνωρίζω και Παύλους άκρως αξιόλογους. Άλλαξέ το σε παρακαλώ, κάντο Λαλάκης για να μην προσβάλλεται κανένας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.