Κόντρα για την «Πελοπόννησος ΑΕ» στο ΠεΣυ – Στον αέρα η βιωσιμότητά της

Κόντρα για την «Πελοπόννησος ΑΕ» στο ΠεΣυ – Στον αέρα η βιωσιμότητά της

Νοέμβριος 17, 2020 - 11:37
2 σχόλια

Λίγο προτού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου την Τρίτη 16 Νοεμβρίου η περιφερειακή σύμβουλος κυρία Ντίνα Νικολάκου, έθεσε μετά το πέρας των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, ως είχε προαποφασιστεί, το θέμα της αναπτυξιακής «Πελοπόννησος ΑΕ».

«Έχουμε μία επιστολή από τον πρόεδρο της ΠΕΔ», είπε, «ότι έγινε μια συνάντηση με τον εκπρόσωπο των μετοχών η οποία διακόπηκε και πρέπει να ξαναγίνει και σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση έχει κάνει μια πρόταση».

Όπως ανέφερε η κυρία Νικολάκου, ο κ. Καμπόσος πρόεδρος της ΠΕΔ ζητά να προβεί σε έναν έλεγχο με διορισμό ορκωτών λογιστών προκειμένου να διαπιστώσει ποιο είναι τελικά αυτό το ποσό που πρέπει να πληρώσει.

Επίσης η κυρία Νικολάκου απευθυνόμενη στην διοίκηση είπε ότι έχει κάνει μια σχετική έρευνα και ζήτησε να τις δοθούν απαντήσεις σχετικά με μία ανάθεση που έγινε τον Ιανουάριο του 2020, για μία δεύτερη απόφαση για την ίδια εταιρία τον Ιούλιο του 2020 και μετά μια τρίτη εταιρία έκανε τις οικονομικές καταστάσεις του 2019.

«Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να συνεχίσει την λειτουργία  της η αναπτυξιακή και όλοι θέλουμε να συνεχίσει να έχει το 50%  η ΠΕΔ, μένει όμως να δούμε την Πέμπτη ποια θα είναι η πρόταση που θα καταθέσουμε ως περιφερειακό συμβούλιο σε αυτό το ερώτημα, προκειμένου μια αναπτυξιακή όπως η «Πελοπόννησος Α.Ε» με τέτοιο έργο που θα έχει μια συνέχεια πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί.

Ο κ. Γόντικας έθεσε στην συνέχεια τα ερωτήματά του, αναφέροντας ότι και ο ίδιος το έψαξε και συγκεκριμένα έψαξε αν οι δήμοι χρωστάνε στην αναπτυξιακή, σημειώνοντας ότι τον προβλημάτισαν πολύ όσα είπε ο κ. Καμπόσος για τις κατατμήσεις για τις απευθείας αναθέσεις και ότι δεν έχει βρει καμιά παρανομία.

Θέλω να μου πείτε πού θα βρω τα παραδοτέα από την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε το 2013 η περιφέρεια Πελοποννήσου και οι 25 δήμοι για την τεχνική στήριξη της γραμματείας του ΕΑΠ προϋπολογισμού 860.000 ευρώ

Ας έρθει το θέμα στην ημερήσια διάταξη στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, είπε ο Παναγιώτης Νίκας αφού είχαν μείνει μόνο 20 λεπτά για να συζητηθεί το θέμα προτού λήξει η συνεδρίαση.

Τον έλεγχο στην Αναπτυξιακή τον έκαναν οι κατά νόμο ορισμένοι ορκωτοί λογιστές, έχει γίνει πρωτογενής έλεγχος από την αρχή διαφάνειας ο οποίος έχει κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα εφετών Αθηνών

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ σύμφωνα με τον νόμο προφανώς θέλει να κάνει έλεγχο, εμείς το μόνο που λέμε είναι ο έλεγχος να γίνει από ελεγκτές κοινής αποδοχής, διότι φοβούμαστε ότι μπορεί να έρθουν κάποιοι και η ιστορία να τραβήξει ένα δύο χρόνια που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων μας.

Εγώ επισκέφθηκα τους 15 εργαζόμενους στην Αναπτυξιακή, τους οποίους δεν πείραξα όταν έγινα περιφερειάρχης, είπε, προσθέτοντας ότι ως περιφέρεια πρέπει να υλοποιήσουν την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, εάν όμως αυτό δεν γίνει, είναι προφανές ότι θα γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα και λύση της εταιρίας εν λειτουργία, δηλαδή να κλείσει όλες τις υποθέσεις και να κλείσει ως επιχείρηση.

Όσον αφορά τους εργαζομένους, ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε ότι αυτοί θα απορροφηθούν αμέσως σε άλλη επιχείρηση και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τα παραπάνω, κανένα έργο από την περιφέρεια δεν θα γίνει από την «Πελοπόννησος ΑΕ»

«Η περιφερειακή αρχή δεν μπαίνει σε ομηρεία, εγώ δεν καταδικάζω κανέναν, μακάρι να είναι όλα λογιστικά, αλλά δεν μπορεί επί των ημερών μου να λειτουργεί έτσι η περιφέρεια, το πολύ πολύ να μην συνδεθούμε με καμιά Αναπτυξιακή», συμπλήρωσε

Θέλωντας στην συνέχεια να κλείσει το θέμα είπε ότι ο κ. Λαμπρόπουλος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των μετοχών της περιφέρειας,  θα καταθέσει τις προτάσεις του και αν αυτές δεν γίνουν δεκτές  θα γίνει προσφυγή στα δικαστήρια με συνημμένες τις αποφάσεις των ορκωτών λογιστών και της Αρχής Διαφάνειας.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από εδώ και στο εξής», είπε σε έντονο τόνο, «εμείς δεν προκαλέσαμε κανένα έλεγχο, οι ορκωτοί λογιστές έφεραν το πόρισμά τους».

Έπειτα η κυρία Νικολάκου είπε ότι η παράταξή της έχει την πολιτική εμπειρία και από αυτά που είπε ο περιφερειάρχης έκρινε ότι, η περιφέρεια θέλει μια εταιρία όπου δεν θα είναι όλα 50% αλλά θα είναι 100% της περιφέρειας.

«Εμείς λέμε ότι υπάρχει απόφαση από τον αντιπρόεδρο ότι το έλλειμμα δεν υπάρχει γιατί ξέρουμε πού πήγαν τα χρήματα και δεν λείπουν, τότε γιατί δεν αφήνετε να κάνει έλεγχο η ΠΕΔ».

Ένταση επικράτησε μεταξύ του κ. Νίκα και του κ. Τατούλη, με τον δεύτερο να λέει ότι ο κ. Καμπόσος τον έκανε περιφερειάρχη και να επαναφέρει και το θέμα του κοριού και να αναφέρει ότι πρόκειται περί σκευωρίας.

 


2 Σχόλια

ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ ΝΙΚΑ - ΤΑΤΟΥΛΗ . Ο ΝΙΚΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ , ΚΑΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΕΙΝΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ .

το πραγματικά κακό κ. Νίκα, είναι ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σε υπομένουμε για δύο χρόνια ακόμη. Κάτι βέβαια, που λόγω ιδιοσυγκρασίας, ίσως σου προκαλεί χαιρέκακο γέλιο. Οπότε κοίτα μήπως κάνεις κανένα έργο και άσε τις ατάκες στην άκρη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.