Κερασίτσα: Υπογραφή για τον πολυχώρο Μνήμης και Μελέτης αφιερωμένο στον Γρηγόρη Λαμπράκη - Τζιούμης: Επενδύουμε σε έργα πολιτισμού

Κερασίτσα: Υπογραφή για τον πολυχώρο Μνήμης και Μελέτης αφιερωμένο στον Γρηγόρη Λαμπράκη - Τζιούμης: Επενδύουμε σε έργα πολιτισμού

Φεβρουάριος 14, 2021 - 12:12
12 σχόλια

Ένας πολυχώρος Μνήμης και Μελέτης αφιερωμένος στον Γρηγόρη Λαμπράκη θα εγκατασταθεί στη γενέτειρά του, στην Κερασίτσα Αρκαδίας, στο παλαιό ξυλεμπορικό κατάστημα της οικογένειάς του.

Την Παρασκευή 12.02.2021 ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ένωση εταιριών «ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ - TETRAGON ΑΕ», υπέγραψαν τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Διαμόρφωση Πολυχώρου Μνήμης και Μελέτης "ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ" στο Δήμο Τρίπολης, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 184.480,00 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών για τη δημιουργία ενός ζωντανού και πολυδύναμου χώρου, που θα φιλοξενεί μόνιμη έκθεση για την προσωπικότητα και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη, θα δίνει τη δυνατότητα φιλοξενίας σχετικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεων – προβολών, βραδιών μνήμης και θα λειτουργεί ως ένας χώρος όπου οι διαφορετικές φωνές και μαρτυρίες συναντώνται και εκτίθενται δημόσια, μέσα από μια αρμονική συνύπαρξη αντικειμένων, ιστοριών και προφορικών μαρτυριών.

Με έμπνευση από την πρότερη χρήση του ξυλεμπορικού καταστήματος, στο χώρο θα αναδεικνύονται με σύγχρονο τρόπο, αρχιτεκτονικές επιλύσεις και άρτια ψηφιακά - οπτικοακουστικά μέσα, το έργο και η ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη, οι διαφορετικές πτυχές των δραστηριοτήτων και της προσωπικότητάς του, αλλά και η ιστορική μνήμη που είναι συνδεδεμένη με το όνομά του.

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης δήλωσε τα εξής: «Επενδύουμε σε έργα πολιτισμού που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Δήμου Τρίπολης και παράλληλα δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής και τουριστικής κληρονομιάς μας».

Δελτίο Τύπου

ergo lamprakis2021

Ενδεικτικά προοπτικά σχέδια χώρου

polyxwros2021

 

 


12 Σχόλια

Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά κ. Δήμαρχε. Συνεχόμενα έργα που αλλάζουν την όψη του δήμου μας

@ 18:30 Οταν λες ποιοτικά λογαριάζεις και τα δύο κομμάτια της Δαρειώτου ή τη ζωγραφική στους κάδους;

Μπράβο ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΛΕΜΕ . Ποιοτικά πολιτιστικά καλλιτεχνικα έργα σε όλη την πολη και την περιοχή της Αρκαδίας , για πρώτη φορα στη ιστορία . Τιμή και δόξα σε όλους τους αγωνιστές με τον ΔΗΜΑΡΧΟ πρωτοστάτη σε κάθε δίκαιο αγώνα και στα έργα παντού! Συνεχιζόμενα εργα διαρκείας και συνεχίζουμε δυνατά σε ολα τα μέτωπα και τις ενότητες του Δήμου μας . Πάμε ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΥΝΑΤΑ !!!

Ποια απορρόφηση ρε βλάκα 18.46. Αυτή τη στιγμη γίνονται ένα σωρό εργα στην πόλη και στα χωριά, όσα δεν ειχαν γίνει στα τελευταία δέκα χρόνια μαζί, και εσύ μιλάς για απορρόφηση ; Έχεις ακούσει τι λέει ο κόσμος. Σας εχει για πλάκα ο Τζιούμης 50% θα πάρει

18.30 οταν λέμε ποιοτικά λέμε το μουσείο Λαμπράκη, το ψηφιακό μουσείο στο Πετροπούλειο, τη δημοτική πινακοθήκη , το μουσείο Ελαιοχωρίου κλπ. Αυτά λέμε. Για πες μας ένα ποιοτικό του Σμυρνιώτη τώρα. Καλά γι τον Παυλή δεν γράφω. Μονο γιυρνοπούλες ήταν αυτοί

Ο πολιτισμός ....στο προγραμμα αγροτικής ανάπτυξης .......Τουτέστιν , ήγουν , δηλαδή , με άλλους λόγους , ήτοι ......κάτι σαν τα έργα στη λίμνη Τάκα! Υδατοδρόμιο , αντί για ... αρδευτικά δίκτυα .

Δεν μας λέει ο κ. Τζιούμης την πραγματικότητα, δηλαδή πότε και από ποιόν (ΠΑΥΛΗ) εντάχθηκε αυτό το έργο.

Έλα να δείς τα έργα που εφτιαξε στην Τεγέα πριν δύο μήνες .Έφυγε η άσφαλτος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.