Κανονικά η παρέλαση την 28η Οκτωβρίου στην Τρίπολη - Το πρόγραμμα εορτασμού

Κανονικά η παρέλαση την 28η Οκτωβρίου στην Τρίπολη - Το πρόγραμμα εορτασμού

Οκτώβριος 26, 2021 - 13:25
17 σχόλια

Η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

10.00

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας και στα Ν.Π.Δ.Δ. με φροντίδα των προϊσταμένων τους.

11.00

Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς τους και των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών με τους βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση της Σημαίας, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

  Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών καθώς και των οδών, πλατειών και μνημείων της πόλης.

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

07.00

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

 10.30

Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον   Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Ευσταθία Καγιούλη, Διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης.

11.15

Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του Έθνους και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11.45

Παρέλαση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης, των Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α.

Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η οδός Εθνικής Αντίστασης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Οι πιο κάτω Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες των εξής εκδηλώσεων:

Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας την οργάνωση των Ιεροτελεστιών.

Η Διοίκηση Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», τις λεπτομέρειες της συμμετοχής του Στρατού καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτασμών.

Ο Δήμος Τρίπολης το σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση και τη διακόσμηση της πόλης, την προετοιμασία - καθαριότητα του χώρου για την παρέλαση καθώς και του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων.

Η Αστυνομική Δ/νση Αρκαδίας, την τήρηση της Τάξης.

 

ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ

1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και στους χώρους του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.κ. Τριαντάφυλλος Στρατήγης και Τάκης Χαραλαμπόπουλος.

2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο χώρο του ανωτέρω μνημείου για την κατάθεση στεφάνων την 27η καθώς και για το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων της 28ης Οκτωβρίου, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγήςτης Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Μουλόπουλος Κων/νος.

 

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID 19, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.


17 Σχόλια

Εδώ είναι όλοι απλα.....Θα τα δούμε τα πανηγύρια σε κάνα δεκαήμερο...Δώσε δήμαρχε κορώνα στο λαό κ θα δεις τα πρωτόκολλα όταν γράψει το κοντέρ τριψηφιο νουμερακι....Οι παρελάσεις σαν μάραναν....

Με 68 κρούσματα σήμερα, η Τρίπολη θα κάνει παρέλαση, έτσι, γιατί εμείς στο Μοριά δεν μασάμε ρε

Δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχουν πια οι μαθητικές παρελάσεις. Κατάλοιπα ενός αρρωστου καθεστώτος ας έρθει πια κάποιος να της καταργήσει

Μην ακυρώνετε τίποτα! Χώρο στην αγία τριάδα έχει; γιατί στη Δράμα πέρσυ το Νοέμβρη δεν είχαν τί να τους κάνουν. Μη τη πατήσουμε & εμείς έτσι...

Μια ιδέα ρίχνω: αφού σας φτιάχνει η παρέλαση οργανώστε την μπροστά απο τη Μεραρχία, φαρδύς δρόμος, επίπεδος, χώρος για εξέδρα, μπάντα και το Νοσοκομείο δίπλα, πριν χαθεί το βήμα!

"ανώνυμοι": Ναι. Κάποιοι Έλληνες αν είναι λειψοί και δεν καταλαβαίνουν την υπάρχουσα κατάσταση, υπάρχει θέμα... Η κοινωνία πρέπει να επιβιώσει.

""19,41"" εχω απορια:το λολοστεφανη τι τον εχεις??εδω μιλαμε για τον κορονα¨ι~ο

Η παρέλαση μας φταίει. Διοτι αν δε γίνει η παρέλαση, ο κόσμος θα κάτσει στο σπίτι του και δε θα βγει βόλτα στην πόλη. Ούτε για καφέ θα πάει. Και φυσικά οι έφηβοι δε θα πάνε και στα club το βράδυ.

Ρε νούμερα εσείς αμα φοβάστε μην βγήτε στην παρέλαση. Εμείς γουστάρουμε παρέλαση και θα πάμε. Τρεμουληδες είστε με το ένα πόδι στον τάφο ο κορονοιος σας μάρανε

Παρακινδυνευμένη απόφαση από αρμόδιους ! Μήπως θεωρούν και αυτο Αλίμονο μαςί, ότι ο κρωναιός είναι μια γριππούλα ;; Αλίμονο μας ...

Παρακινδυνευμένη απόφαση από αρμόδιους ! Μήπως θεωρούν και αυτοί ότι ο κρωναιός είναι μια γριππούλα ;; Αλίμονο μας ...

Μας φταίει η παρέλαση δεν μας φταίει όμως που δεν τηρούνται τα μέτρα ή έχουμε χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό.

Οπότε σε περίπου 5-10 μέρες θα είμαστε στα 100+ κρούσματα τη μέρα. Χθες μπήκαμε στο κόκκινο, σήμερα παρελάσεις και όλα κανονικά. Μπράβο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.