Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά όλα τα σχολεία την Δευτέρα στον Δήμο Τρίπολης

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά όλα τα σχολεία την Δευτέρα στον Δήμο Τρίπολης

Ιανουάριος 23, 2022 - 17:33
60 σχόλια

Με αφορμή την πρόβλεψη της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το τσουχτερό κρύο και πιθανές χιονοπτώσεις, ο Δήμος Τρίπολης με εντολή του Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη καθώς και τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου μας, για αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες δεν καθιστούν μόνο δύσκολη την μετακίνηση των μαθητών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά κυρίως την παραμονή τους  στις αίθουσες δεδομένου της αναγκαιότητας να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα για εξαερισμό.

Απόλυτή μας προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και σε όλη τη σχολική διαδικασία με τα τωρινά υγειονομικά δεδομένα.

Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων τις επόμενες ημέρες, θα γίνει σύσκεψη αύριο, όπου θα επανεκτιμηθούν τα καιρικά δεδομένα και η εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ελπίς” και θα ενημερωθούν οι πολίτες εκ νέου.

Κώστας Τζιούμης

Δήμαρχος Τρίπολης

Ειδήσεις: 

60 Σχόλια

Μπαρούτι όλα Δήμαρχε... θύμισε μου να σου στείλω τους λογαριασμούς γιατί τρέχουν... ντροπή βρήκαμε τώρα δουλειά....

Πραγματικά είστε σοβαροί κλεινετε τα σχολεία χώρις κανένα λόγο ούτε καν υποψία χιονιού. Είστε ανεκδιήγητοι !!!

Με τους γονείς που δουλεύουν τι θα γίνει?θα έρθει κάποιος να κρατήσει τα μικρά παιδιά στο σπίτι?

Χωρίς κανένα λόγο!? Το πρωί η θερμοκρασία ειναι στους - °C και τα παιδιά κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα (Λόγω κοβιντ δεν επιτρέπεται να τα κλείσουν).

Tο ότι θα έχει πολικές θερμοκρασίες κ τα παράθυρα ΠΡΈΠΕΙ όπως λένε οι ειδικοί να μένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας σας λέει κάτι ή μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σας;Τι να πω; μερικοί αν δεν βγάλετε τα κόμπλεξ σας θα πεθάνετε....

Κανεις τη χαζη ή εισαι; Καταλαβαινεις ρε βουρλω οτι οι μαθητες κανουν μαθημα με ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ χειμωνιατικα;;; Αυριο που θα ειναι -5 ως -8 ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ;;;;;;;;

Μόνο με χιόνι κλείνουν τα σχολεία δηλαδή; Καθίστε εσυ τότε σε αίθουσες που δε θερμαίνονται σωστά ή λυόμενα κτίρια που όσες σόμπες βάζουν κρύα θάναι πάντα!

Το μοναδικό που βγάζει νόημα σ' αυτή την απόφαση είναι λόγω των ανοιχτών παραθύρων που πρέπει λόγω covid να είναι συνεχώς ανοιχτά. Αλλά για να έχει λογική, πρέπει κι όλη την ερχόμενη εβδομάδα να παραμείνουν κλειστά καθώς αναμένονται ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες.

18:05, 18:13 Τι λέτε βρε πανηλίθιοι και οι δύο; Πάτε καλά; Σουρωμένοι είστε; Τι μαλ@@@ κάθεστε και γράφετε; Και πολύ καλά κάνει που τα κλείνει τα σχολεία με τέτοιο πάγο που θα έχει πρωί-πρωί. Συν το ότι θα πρέπει με αυτό το ψοφόκρυο να έχουν τα παράθυρα ανοιχτά όλες οι τάξεις. Πώς θα αντέξουν τα παιδιά; Εσύ γκατζώλη μπετόβλακα 18:13 αν δεν σε ενδιαφέρει η υγεία του παιδιού σου στείλτο στο σχολείο να τουρτουρίζει και να πέσει να τσακιστεί σε κανα πάγο. Εγώ τα δικά μου θα τα κρατήσω σπίτι. Τι στο διάολο ρε σεις, ντιπ για ντιπ καμμένοι είσαστε μερικοί; Πόση βλακεία πια να αντέξει μια πόλη;

Με μείον 8 που θα φτάσει αύριο η θερμοκρασία δεν μπορεί να γίνει μάθημα σε αίθουσα με πόρτες και παράθυρα ανοιχτά...

Να κλείσουν και όλες οι υπηρεσίες γιατί και εκεί έχουν τα παράθυρα ανοικτά. Ή μήπως οχι.....

Έλα εσύ να παρακολουθήσεις μάθημα με 0 °C , ανοιχτά παράθυρα , μάσκες και μετά έλα μιλά

Τα σχολεία ορθά κλείνουν διότι δεν μπορείς να κάνεις μάθημα με ανοιχτά παράθυρα και θεοκρασίες υπο το μηδέν , πρέπει να σταματήσει αυτή η βλακεία με τα ανοιχτά παράθυρα. Ενας αερισμος στο διάλειμμά αρκεί.

Τα σχολεία κλείνουν λόγω ισχυρού παγετου ,διότι θα είναι αδύνατο να λειτουργήσουν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπουν ανοιχτά παράθυρα. Και σίγουρα θα είναι και την Τρίτη.

@18.13 Πάρα πολύ σοβαροί είναι. Εσύ είσαι ασόβαρος, γελοίος και επικίνδυνος. Το ίδιο έκανε με τα σχολεία και ο δήμαρχος στο Άστρος. Αλλά όλοι αυτοί δεν είναι σοβαροί. Μερικοί ψυχανώμαλοι σαν και σένα όμως, είναι με τις μπαρούφες που τσαμπουνάνε

Δήμαρχε ειλικρινά σε θεωρώ σοβαρό άνθρωπο αλλά το να κλείνεις τα σχολεία στην ΤΡΊΠΟΛΗ λόγω κρύου δεν είναι σοβαρό. Τώρα οι υπόλοιποι γελοίοι που γράφουν για πολικές θερμοκρασίες και τα πρωτόκολλα του κ@@λου τι να πω. Εσείς κάνετε τα παιδιά σας μπούληδες εμείς τι φταίμε γελοίοι ε γελοίοι. Πρέπει και να δουλέψουμε ξέρετε αύριο έτσι. Δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι

Σωστά δεν το σκέφτηκα, έχει κρυο μόνο φέτος.... Αυριο για καφέ όλοι πλατεία με τα παιδια ε....

19:38 ρεε μπετοβλακα επειδή κλείνουν κι αλλού πρέπει να κλείσουν κι εδω; Έλεος δήμαρχε έλεος είσαι και άνθρωπος της αγοράς.

18:20 Να υποχρεωθείς σε δικό σου άνθρωπο ή να πληρώσεις κάποιον να στο κρατήσει, όσο θα δουλεύεις ή να πάρεις άδεια που δικαιούσαι. Βρήκατε ευκαιρία τώρα και δεν ξέρετε τι ζητάτε από το Κράτος. Μήπως να μεριμνήσει το Κράτος να σου στείλει και κάποιον να σου κάνει και τις δουλειές, όσο εσύ θα λείπεις από το σπίτι; Σοβαρευτείτε.

Ελπίδα (κέρδους) λέγεται και η άλλη που στέλνει τους καθηγητές να ξεφτιλίζονται στα τηλεπαιχνίδια!

Άνοιξε τα σχολεία δήμαρχε μην ακούς τους ηλίθιους που δεν ξέρουν πως βγαίνει το μεροκάματο.

19:23 - γελοίος είσαι εσύ κ όλο σου το σόι.... Φρόντισε σε παρακαλώ μη κάνεις το παιδί σου σαν κ εσένα.... Τέτοιο "παλικάρι". Όχι τίποτα άλλο γιατί δεν φταίει κ τίποτα ο "μπουλη" που θα τον κάνει παρέα... Αν κ με τέτοιο πατέρα αποκλείετε το παιδάκι να έχει παρέα.... Μπετοβλακα.... Ένας ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ που αύριο θα είναι στο δρόμο από τις 5 το πρωί. Κ ευτυχώς που το παιδί του θα είναι στη ζεστασιά κ δεν θα αγχώνομαι κ γιαυτό....

Είστε τραγικοί και απαράδεκτοι στο Δήμο. Από πότε το κρύο κάνει κακό στα παιδιά ρε τεμπέληδες ευκολάκηδες, βολεψηματίες δημόσιοι αργόμισθοι; Δήμαρχε, αν δεν ξέρεις, ρώτησε ένα γιατρό να σου πει. Έναν παιδιάτρο ίσως, να σου πει πως όχι μόνο κάνει κακό, αλλά είναι ευεργετικό για την υγεία του παιδιού, εφόσον βέβαια είναι υπό έλεγχο η κατάσταση. Πρώτη φορά θα έχουμε στην Τρίπολη υπό το μηδέν το πρωί, ρε πουθενάδες; Το άλλο το ανέκδοτο για τα ανοιχτά παράθυρα, ο Τοτός σας το είπε. Μπράβο. Κι εις ανώτερα. Καμία ελπίδα

Παρακαλούνται οι μη έχοντες τέκνα (Νικ, Elena, Mαρία και λοιποί) να μην μπαίνουν στον κόπο να σχολιάζουν στο θέμα, αποπροσανατολίζουν απλά. Εάν έχουν τέκνα, ακόμα χειρότερα. Τα παράθυρα στα σχολεία ΔΕΝ (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ) είναι υποχρεωτικό να είναι ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος. Ποιος σας το είπε αυτό; Που το είδατε γραμμένο; Ποιος "ειδικός" το πρότεινε; Αμ δεν ξέρετε τι σας γίνετε, αμ θέλετε και σχόλια...Άσχετα με την απόφαση του Δημάρχου, εσείς έχετε ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!!! Και με θράσος να βρίζουν μερικοί μάλιστα. Μπράβο σας, τι να πω. Η αυτοπεποίθηση βαράει κόκκινο!!!

Aν σου έχει πει γιατρός ότι το ψύχος (όχι το κρύο) κάνει καλό σε οποιονδήποτε άνθρωπο τι να πω να μας πεις ποιος είναι να πάμε κ εμείς. Διότι από τα δικά μου τα παιδικά χρόνια(δεν είναι κ λίγα) όλοι οι γιατροί έλεγαν στη μάνα μου μάζεψε τα παιδιά από το κρύο. Φαίνετε για να βρίσεις το δημαρχο(γιατρος είναι) αλλάζεις κ την επιστήμη.

.,.....Καιω τα δέντρα χτίζω μαιζονέτες θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες σ' ένα κλουβι γραφείο σαν αγρίμι παιζω ατέλειωτο βουβό ταξίμι Έλληνας νεοέλληνας,.....

21.06 είσαι νύχτας. Όχι μόνο στα παιδιά αλλά σε όλους μας κάνει καλό το κρύο. Και ναι, είμαι μητέρα μικρών παιδιών και μου το έχει κατ΄επανάληψη επιβεβαιώσει η παιδιάτρος. Να βγουν έξω τα παιδιά, και στο κρύο και στο χιόνι. Δεν θα μείνουν έξω τρεις μέρες να ξεπαγιάσουν. Και δεν θα είναι έξω στο «ψύχος». Σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους θα είναι, με μισάνοιχτα πράθυρα. Έτσι μεγάλωσαν όλες οι γενιές, κι εμείς και οι γονείς μας. Και δεν είχαν θέρμανση τότε. Κλείνετε τα σχολεία για ψίλου πήδημα, λουφαδώροι βολεμένοι. Και βρίζετε κι από πάνω. Δήμαρχε δυστυχώς αποδεικνύεσαι ελάχιστος.

Ρε άθλιοι οι καιρικές συνθήκες που θα έχουμε αυτές τις μέρες στην Ευρώπη σε πολλές χώρες είναι καθημερινότητα και κανένα σχολείο δεν κλείνει. Είστε τουλάχιστον γελοίοι

Πήρε κάδους, φτιάχνει πλατείες, κλείνει αύριο τα σχολεία, που μετά τις 8 θα έχει ηλιοφάνεια! Περιμένοντας την ελπίδα. Υπομονή! Τα αδέσποτα κοιτάτε να μαζεύεστε μην πάθουν κρυοπαγήματα!!

Μερικά στοιχεία. Με -7.7C έχουν κάνει ήδη τα παιδιά μάθημα φέτος, σε ανύποπτη στιγμή. Ήταν μια ξαστεριά χωρίς συνοδεία κακοκαιρίας και δημοσιότητας. Και ανοιχτά είχαν τα παράθυρα και στα διαλείμματα έτρεχαν κτλ. κτλ. Τρίπολη είμαστε, συνηθισμένοι σε αυτές τις θερμοκρασίες όλοι. Το θέμα είναι ότι αύριο το πρωί, αν συνεχιστεί η ξαστεριά, δεν θα έχουμε -8C αλλά κάτω από -10C, πάμε για ρεκόρ 2ετίας. Να δούμε που θα φτάσει. Αυτή την στιγμή 22:10, βράδυ και έχουμε ήδη -6.3C!!! Και την δεκαετία του 80 και του 90 με θερμοκρασίες το πρωί κάτω από -10C δεν γινόντουσαν μαθήματα. Ξεκολλήστε.

@20:53 - Κάνεις λάθος. Δεν πάνε όλα τα παιδιά με το αυτοκίνητο στο σχολείο. Πολλά πάνε με τα πόδια. Δεν τα έχεις δει το πρωί; Σήκω και πήγαινε εσύ αύριο το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο/Λύκειο με τα πόδια που θα έχει -12C ή και -14C ή ακόμα και σε κάποιο δημοτικό που βλέπω μητέρες να πηγαίνουν με τα πόδια τα παιδιά τους στο σχολείο. Και εγώ μικρός έχω πάει άπειρες φορές με πάγο στο σχολείο και περπατούσα μεγάλη απόσταση ή πήγαινα με τα πόδια. Όταν η θερμοκρασία ήταν κάτω από -10C τα έκλειναν τα σχολεία. Δεν είναι μόνο το χιόνι/πάγος ακραία καιρική κατάσταση. Δεν είμαστε Οντάριο, ούτε Βοστώνη.

ΣΩΣΤΟΣ!!

Να πεις στη παιδίατρο σου ίσως συμβαίνει στη Ρουμανία που μάλλον αγόρασε πτυχίο (γιατί σε σοβαρή χώρα αυτό δεν ισχύει) να ξαναπάει μια βόλτα..... Μαζί με εσένα. Επειδή μάλλον είσαι μικρή κ νέα κ τη δεκαετία 70 που πήγα εγώ σχολείο κλεινανε σχολεία για καιρικές συνθήκες. Έτσι για την ιστορία. Τώρα ποιος είναι λουφαδορος αυτό άστο.... Τουλάχιστον εγώ ασχολούμαι με το παιδί μου.... Δεν λουφαρω με τη δικαιολογία της δουλειάς....

Αυτό στο είπε κάποιος ειδικός; γιατί εγώ που πάω το παιδί μου κ το παίρνω από το σχολείο είναι ορθάνοιχτα.... Κ τα παιδιά αυτό λένε. Ότι καθολη τη διάρκεια των μαθημάτων είναι ανοιχτά.... Κ ο διευθυντής του σχολείου έστειλε την εγκύκλιο που αναφέρει ότι τα παράθυρα ΠΡΈΠΕΙ να είναι ανοιχτά. Συγνώμη αλλά θα πιστέψω αυτό που διαβάζω με σφραγίδες κ υπογραφές κ όχι τον κάθε πανίβλακα κομπλεξικό που νομίζει ότι γνωρίζει τα πάντα.... Νεοέλληνα....

Ποτέ θα κλείσει το ιντερνετ απορώ που μπορουμε να φτάσουμε αν υπαρχει ταβανι ή καλυτερα πατος. Κυριοι και Κυρίες άμα αφήσει τα σχολεία ανοιχτά όταν όλοι οι άλλοι δήμοι τα έχουν κλειστά και γίνει ένα ατυχημά σε ένα παιδι όλοι θα τον βρίζετε και ψάχνετε ευθύνες ! Τώρα που τα κλείνει παλι τα ακουει! Μόλις εκλασα σας ενοχλεί βγάλτε χολή και για αυτό! Το θέμα είναι ότι όλοι σας πισω απο το πληκτρολόγιο είστε Δήμαρχοι, Προπονητές και όλα! Κουράζομαι αλήθεια μαζί σας ανθρωπάκια κλείστε το ίντερνετ από τους βλάχους!

00:37 είμαστε βλάχοι που θέλουμε τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο ε; Ε και τι θα πάθουν τα παιδιά άμα έχει -10 στις άλλες χώρες που έχει -30 τι έπαθαν; Μπούληδες έχετε μάθει να σηκώνεστε από τη ζεστασιά σας και να σας περιμένει και πρωινό. Ναι ρε είμαστε βλάχοι λαϊκιστές αρνητές και ομοφοβικοί. Εσείς είστε πολιτισμένοι και ....... Πολύ πολύ πολιτισμένοι και πως να το πω ..... δεκτικοί

Δε πιστεύω σήμερα με τους-9 στην περιοχή του 1ου Γυμνασίου (λίγο πιο έξω ακόμα πιο χαμηλά) να έχει κανείς αντίρρηση που έκλεισαν τα σχολεία;Και όσοι έχετε αντίρρηση ανοίξτε τώρα το πρωί τα παράθυρα στα σπίτια σας Και τα παιδιά σας να κάνουν μάθημα. Και το καλοριφέρ να καίει.....

Πρέπει να απαγορευτεί το κάθε νούμερο ανώνυμα να γράφει ότι του κατέβει. Άντα πια μας τα πρήξατε

@23:05-Εγκύκλιος με Αρ. Πρωτ:Δ1 / ΓΠ οικ.986 την 08-01-2021. 1.Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται πλήρως για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας τους. 2. Τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν πλήρως ανοικτά για τουλάχιστον 15 λεπτά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των σχολικών γευμάτων καθώς και μετά την αποχώρηση των μαθητών. 3.Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, ώστε να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας. Μην το συνεχίζετε.

Μεγάλη κακοκαιρία. στη ΙΒ το μεγαλύτερο σουλάτσο.Κλείσαμε τα σχολεία γιατί στι 8:10 θα είχε -6 και γιατί δεν τα άνοιγαν μία ώρα μετά???? Μήπως γίνει καν ατύχημα???? Του Κυρίου δεηθώμεν!

Τα έκλεισε όλα ο Δήμαρχος!!! Χιονίζει από το πρωί στη Τρίπολη!!! Ε ρε δούλεμα που πέφτει!!

@13.23 Δεν τα έκλεισε μόνο ο δήμαρχος Τρίπολης τα σχολεία βρε καραγκιοζάκο. Δεν βλέπεις στους άλλους δήμους τι γίνεται; Όλα κλειστά είναι, είτε χιονίζει είτε όχι. Σε όλη την Ελλάδα. Τα σχολεία δεν κλείνουν μόνο για χιόνι, αλλά και για παγετό επειδή είναι επικίνδυνο να γλιστρήσει κάποιος και να πέσει και να σπάσει κανα χέρι ή πόδι. Αλλά πού να το καταλάβουν αυτό τα όρνια σαν και σένα ή σαν και τους υπόλοιπους που γράφουν ότι δεν έπρεπε να κλείσουν

Στην βόρεια Ευρώπη πάνε στην δουλειά με τα ποδήλατα ακόμα και αν βρέχει ή χιονίζει. Στην βόρεια Ευρώπη έχουν όλοι χειμερινά ελαστικά 6 μήνες τον χρόνο. Στην βόρεια Ευρώπη έχουν μάθει να ζουν με το κρύο. Στις Σκανδιναβικές χώρες αφήνουν τα παιδικά καρότσια έξω στο κρύο και αυτοί πίνουν καφέ μέσα γιατί θεωρούν ότι ωφελεί τα μωρά!! Τι σχέση έχουμε εμείς με την βόρεια Ευρώπη; Με -10C, όπως είχαμε και εμείς σήμερα το πρωί, έκλειναν τα σχολεία στην Τρίπολη εδώ και 10ετίες. Οριακά, αλλά δεν είναι τόσο παράδοξο. Απλά τότε η ανακοίνωση έβγαινε το πρωί, τελευταία στιγμή.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.