Ιστορική μέρα για την ύδρευση του Λεωνιδίου

Ιστορική μέρα για την ύδρευση του Λεωνιδίου

Απρίλιος 09, 2021 - 11:38
1 σχόλια

"Ιστορική μέρα για την ύδρευση του Λεωνιδίου" αναφέρει ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, αφού σήμερα μπήκε στο δίκτυο του οικισμού το νερό της γεώτρησης Καμουλιου.

Να αναφέρουμε ότι ο δήμος Νότιας Κυνουρίας «έτρεξε» το έργο  «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δ.Κ. Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας» συνολικής δημόσιας δαπάνης 867.858,21 €, με στόχο την βελτίωση και αναβάθμιση της λειτουργίας των εξωτερικών υδραγωγείων και του εσωτερικού δικτύου διανομής της κωμόπολης του Λεωνιδίου.

Συγκεκριμένα το έργο περιελάμβανε την  κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου από την γεώτρηση Καμούλι έως τη Δεξαμενή Κοκκινόβραχου, εργασίες επισκευής και συντήρησης της δεξαμενής Κοκκινόβραχου, διασύνδεση της Γεώτρησης Αγ. Χαραλάμπου με τη νέα Δεξαμενή Προφήτη Ηλία, κατασκευή έργων υποδομής για την έδραση και σύνδεση νέας δεξαμενής στη θέση Προφήτη Ηλία πλησίον της υφιστάμενης δεξαμενής και τοποθέτηση δικλίδων απομόνωσης σε διάφορους κλάδους του εσωτερικού δικτύου.

Με την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης  ο δήμος εξασφαλίζει την αύξηση του όγκου αποθήκευσης στο δίκτυο και η κάλυψη των αιχμών κατανάλωσης, η επάρκεια της τροφοδοσίας του παραλιακού τμήματος και η εξομάλυνση της πτώσης πίεσης στο δίκτυο σε περιόδους μεγάλης κατανάλωσης.

Άμεσα ωφελούμενοι από το έργο θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του Λεωνιδίου και των οικισμών του, αλλά και οι επισκέπτες.

Ο δήμαρχος αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Απο σήμερα μπήκε στο δίκτυο του οικισμού το νερό της γεώτρησης Καμουλιου. Εκπληκτικής ποιότητας νερό με πολυ χαμηλή αγωγιμότητα.

Έτσι βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος, ενώ η τελική αγωγιμότητα μετά την ανάμειξη και απο τις αλλες γεωτρήσεις, δεν υπερβαίνει το 500 απο 1150 που ήταν μέχρι χθές!!!!

Στο μεγάλο πρόβλημα της σκληρότητας του νερού ύδρευσης Λεωνιδίου, δόθηκε η καλύτερη λύση!!!"

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΤΟ ΕΡΓΟ ''ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ...'' ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ , ΤΑΤΟΥΛΗ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ! ΔΗΜΑΡΧΕ ,ΦΑΟΥΛ .......ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.