Ημερολόγιο: 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 από τον Όμιλο «Πυράμια»

Ημερολόγιο: 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 από τον Όμιλο «Πυράμια»

Αύγουστος 05, 2020 - 14:11
0 σχόλια

Ο   ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΠΥΡΑΜΙΑ» Παραλίου Άστρους βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2021

ΜΕ ΘΕΜΑ: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.

Το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, το οποίο είναι συλλεκτικό, περιέχει αναφορές σε όλα τα ιστορικά πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά την Επανάσταση καθώς επίσης και στα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν, όχι μόνο στο Άστρος (σημερινό Παράλιο Άστρος) άλλα και στην ευρύτερη περιοχή, όπως Έναρξη Επανάστασης από τους Τσάκωνες στο Λεωνίδιο, Μάχη Βερβένων – Δολιανών, Άφιξη και υποδοχή του Δημ. Υψηλάντη, Β΄ Εθνοσυνέλευση, Μάχη του Άστρους, κ. ά.

Περιέχει τέλος και αναφορές στα πρώτα στάδια της δημιουργίας του Νέου Οικισμού του Άστρους (σημερινού Παραλίου Άστρους), το οποίο αποτελεί δημιούργημα της Επανάστασης και των Αδελφών Ζαφειρόπουλου.

Το Ημερολόγιο θα μπορείτε να το ξεφυλλίσετε τη Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου, βραδινές ώρες, στην προβλήτα με το γκαζόν του λιμανιού Παραλίου Άστρους .

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.